Zoals de titel al zegt, thuis zitten gaat toch vervelen.. Wat moeten we toch doen nu je binnen zit de hele dag. Sommige gaan puzzelen, schrijven, aan school werken, nieuwe dingen proberen. Maar wat als je uitgekeken bent op je puzzel of je verhaal? Of als je klaar bent met school en geen idee hebt wat voor nieuws je moet proberen?

Ik zit met het zelfde probleem. Ik ben klaar met schoolwerk, ik heb al mijn boeken uitgelezen die ik op mijn kamer heb liggen, ik heb mijn spotify play listen grijsgedraaid. Ik denk dat heel Nederland wel iets heeft van ‘wat moet ik nou doen?’ We kunnen niet gezellig met vrienden op een terrasje zitten, je mag niet met 2 gezinsleden de Albert Heijn in, als je buiten bent is het zowat uitgestorven.. Helemaal geen auto’s, geen fietsers, geen wandelaars. Alleen de vogels die je buiten hoort.

Ook kan ik bijvoorbeeld niet naar mijn oma toe, omdat ik zelf nog verkouden ben en nog loop te hoesten, dus ik wil mijn oma niet aansteken met een verkoudheid. Dus nu communiceer ik met mijn oma via een app genaamd Duo. Dat is een app waar je met andere mensen kunt videobellen, dus dan heb je alsnog dat je elkaar kunt zien. Het is allemaal een nare tijd, want we weten niet hoe we het moeten tegengaan. Al blijven we binnen, er zijn nog mensen die alleen aan zichzelf denken en naar een bouwmarkt gaan, naar het strand gaan en noem maar op. Zo krijgen we dat virus echt niet onder de hand als mensen nog steeds met grote menigte ergens naartoe gaan.

Maar samen komen we eruit! Als we allemaal mee doen aan het thuis blijven, kunnen we binnen een paar weken/maanden van dit virus af zijn. Maar daar denkt niet iedereen aan helaas… ik vind het eigenlijk best wel egoïstisch dat die mensen niet luisteren naar wat de overheid zegt.

Gelukkig kan ik nog wel gewoon werken. Ik werk bij de Macdonalds en die is gedeeltelijk open, alleen ophalen en delivery. Het is niet veel, maar ik kan alsnog het huis wel uit om geld te verdienen. Maar daar houd het ook bij op. Want de rest van de week zit ik achter mijn laptop aan school te werken, dus het is allemaal even wennen. Normaal zou ik rond dit tijdstip op school zitten. En ja, ik zit liever op school, maar helaas kan dat niet. Ik vind school toch wel leuker dan hele weken thuis te zitten en niets te doen.

Waar het op neer komt is dat we gewoon allemaal naar de richtlijnen moeten luisteren en allemaal thuis moeten blijven! Zo krijgen we dit virus onder de hand en wie weet is het dan wel binnen een maand of 2/3 wel weer weg en kunnen we gewoon de dingen doen die we normaal gesproken ook zouden doen!

Dit was weer mijn blog voor vandaag!

Ik hou jullie op de hoogte!

Greetzzz, Rowena!