Er zijn veel mensen die de termen Netflixen of bingewatchen gebruiken, als ze weer een avondje voor de buishangen bij hun favoriete serie op een van de vele streamingdiensten voor films en series. Ook ik ben een echte fan van een goede film of een goede serie. En heb de afgelopen jaren er toch wel een aantal getest.

Ja, ik was een van de vele die jaren geleden via newsservers de laatste nieuwste films binnenhaalde, die vaak nog maar amper uit de bioscoop haalde. In die tijd heb ik toen ook zeker ook Netflix geprobeerd, maar gaf de streamingdienst al snel de naam “Netnix” mee. Misschien was dat wel onterecht, maar voor mij was het aanbod destijds oud.

Sinds een aantal jaren ben ik dan toch gestopt met downloaden van films en uiteindelijk toch de stap gemaakt naar Netflix, maar eerste betaalde streamingdienst waarbij ik een maandabonnement had afgesloten. Inmiddels heb ik er een aantal getest en wil daar graag mijn bevindingen hierover schrijven…

Netflix

Voor mij is Netflix toch wel door mij de meest bekeken streamingdienst. Het aanbod is zeer groot en de kwaliteit van beeld en geluid is goed, en de laatste tijd mag ik toch wel zeggen dat het beeld- en geluidskwaliteit bijzonder goed is. Er staan veel films en series op die beschikken over UHD-4K of HDR+ beeldkwaliteit, met daarbij ATMOS als geluidskwaliteit.

Voor mij zijn dat zeker belangrijke factoren, gezien ik graag een film beleef. En een mooi geluid is dan zeker zo belangrijk om een film echt te kunnen beleven.

Als ik Netflix kijk, doe ik dit meestal via mijn Samsung smart-TV, waar de app standaard op geïnstalleerd staat. En eigenlijk kan ik wel zeggen dat de app altijd goed werkt, nooit of zeer zelden dat de app van Netflix hapert.

Zoals eerder gezegd, vind ik het aanbod zeer goed. Genoeg keuze om een avondje te gaan zitten streamen. Voldoende films en series om je avondje te kunnen vullen.

Ik heb al menige serie gekeken, zoals Blacklist, Bad Blood, The Witcher en nog vele andere topseries. De laatste serie die ik heb gekeken en eigenlijk ook al zit te wachten op het tweede seizoen, is Snowpiercer. Een tijdje terug ook al de film zitten kijken, maar de serie vind ik eigenlijk nog beter…

Snowpiercer (serie)

Zeker ook veel films gekeken, en de meeste die ik uitzoek bevallen mij zeer zeker. Netflix is een goede weg ingeslagen met de Netflix-originals, waar zeker een paar echte toppers tussen zitten, zoals The Midnight Sky, The Mule, en nog vele andere…

Van mij krijgt Netflix toch wel 4,5 sterren. Waarom géén 5? Het kan natuurlijk altijd beter!

Waardering: 4.5 uit 5.

Prime Video

En dan de absoluut perfecte tegenhanger van Netflix is voor mij toch wel Amazone Prime Video. Met ook een heel uitgebreid aanbod, waarbij ik de nieuwe releases van films vaak net wat beter vind als bij Netflix. Prime Video heeft met regelmaat echte toppers in hun assortiment staan, films die hoog op IMDb scoren, films die net uit de bioscoop zijn.

Een ruime keuze van films en series, waarbij ik ook echt al naar een aantal topseries heb zitten kijken bij Prime Video, zoals o.a. Bosch, Hanna, Treadstone en onlangs nog naar de topserie Hunters.

Hunters (serie)

Deze serie spreekt mij enorm aan en zit ook alweer te wachten op het volgende seizoen.

wat betreft het beeld- en geluidskwaliteit? daar heb je bij Prime Video ook zeer zeker niet over te klagen. Perfect beeld en geluid, waarbij de laatste films ook zeker de kwaliteit in UHD-4K/HDR+ met daarbij ATMOS geluid.

Ook bij Prime kun je echt een film beleven door de kwaliteit die wordt aangeboden.

Ook de app zit standaard op mijn smartTV, al moet ik wel zeggen dat de app van Netflix net iets gebruiksvriendelijker is dan die van Prime Video. Maar als we dan alles bij elkaar optellen, krijgt prime Video van mij ook 4,5 sterren, omdat de prijs van € 2,99 per maand het kleine minpuntje van de app dan weer wegpoetst.

Waardering: 4.5 uit 5.

Videoland

Tja, Videoland. Wat moet ik daar over zeggen? Ik had er hoge verwachtingen van, gezien ik vroeger altijd naar Videoland ging om films te huren. Maar dat evenaart RTL absoluut door alleen maar een naam te kopen en dan alles online te plaatsen wat men ook uitzend op hun eigen zenders.

Ik vind het een echte streamingdienst voor huisvrouwen die niet willen wachten op de volgende aflevering van hun favoriete TV-serie. Meer dan dat vind ik Videoland niet. De films die erop staan zijn oud, maar zelden dat je een echte knaller tegenkomt. Droevige streamingdienst, met een aanbod van niks. Treurig, zeker als je voor programma’s moet betalen die je gewoon ook op televisie kan zien, als je even geduld hebt.

Voor het vooruit kijken moet je dan nog even € 4,99 betalen, terwijl je al betaald voor je televisiepakket bij je provider. Dus eigenlijk betaal je twee keer voor hetzelfde. Zonde van het geld.

Ik heb er dan ook snel afscheid van genomen, ik vond het echt zonde van het geld.

Van mij krijgt Videoland dan ook niet meer dan één ster!

Waardering: 1 uit 5.

Films huren bij streamingdiensten

Natuurlijk kan het zo zijn dat je liever geen vaste kosten voor een streamingdienst wil betalen, waarvoor je dan ook nog een aantal opties hebt, zoals RakutenTV en Pathé Thuis.

Ook deze heb ik alle drie getest, waarbij er voor mij één met kop en schouders bovenuit springt.

RakutenTV springt er voor mij dan echt met kop en schouders bovenuit! Het aanbod is echt goed, net als de kwaliteit van beeld en geluid. Veel films staan er in UHD-4K/HDR+ op, met daarbij hoge kwaliteit geluid, zoals ATMOS

Het aanbod ligt niet ver uit elkaar als je Pathé Thuis en RakutenTV naast elkaar zet, het verschil zit hem echt in de kwaliteit.

Pathé Thuis bied namelijk niet hoger aan dan HD en het geluid is met stereo niet echt mee van deze tijd. Bij Pathé Thuis beleef je geen film, maar zit je dood ordinair te kijken naar een film. Terwijl je bij RakutenTV echt een film kan beleven.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de app ligt bij RakutenTV hoger dan bij Pathé Thuis.

Een mooie combinatie

Wil je nu een mooie combinatie tussen een streamingdienst met een maandelijks abonnement waarbij je ook nog films kan huren? Dan is wellicht Prime Video toch iets voor jou!

Prime Video heeft naast een aanbod wat zit inbegrepen bij de streamingdienst ook nog films die je kan huren. Ook dit aanbod wijkt niet veel af van hetgeen je bij RakutenTV en Pahté Thuis kan huren, maar dan kun je wel de kwaliteit van beeld en geluid vergelijken met die van RakutenTV.

Tevens kun je bij Prime Video ook nog diensten koppelen, zoals het afsluiten van een abonnement van Film1. Maar dat vind ik persoonlijk geen toegevoegde waarde.

Mijn favorieten?

Dat is dan niet echt moeilijk meer als je het bovenstaande goed hebt gelezen. Ik heb zowel Netflix als prime Video als streamingdienst aangeschaft, waar ik menige tijd zit te bingewatchen met serie en films zit te kijken. Voor mij de twee echte toppers!

En als ik een film wil huren, wat ik heel af en toe nog wel eens doe, dan huur ik deze meestal bij RakutenTV.

Wat is jouw favoriete streamingdienst en wat kijk je dan zoal?

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Wil jij met enige regelmaat een nieuwsbrief ontvangen over mijn nieuwe blogs, foto's en reviews die ik plaats op deze website? Vul dan hieronder je mailadres in en druk op "Laten we contact houden".

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 Replies to “Streamingdiensten voor films en series”

 1. En ondertussen is Viaplay erbij gekomen….heb je die al bekeken en wat zijn daar je meningen over?
  Ik verwacht trouwens veel van HBOmax die op 8 maart gaat starten.

  1. De start van Viaplay ging wat met probleempjes, livestreaming die in 720p werd uitgezonden, zo nu een dan een hapering in beeld bij livestream. Maar sinds afgelopen zaterdag d.d.13-3-2022 moet ik zeggen dat dit allemaal is opgelost met een update vanuit Viaplay, oftewel heeft men de opstart-bugs weten te verhelpen. Geen haperingen meer en livestream nu 1080p. Enige minpuntje zijn de ondertiteling, waar een zwart/grijs vlak achter zit. Dit kun je niet wijzigen, wat bijvoorbeeld wel bij een Prime Video en HBOmax kan. Het aanbod van films vind ik slecht, althans als echt film liefhebber heb ik het grote deel van de films al gezien die via Viaplay worden aangeboden.

   Daarin tegen ben ik nu al fan van HBOmax! Ik heb meteen van het 50% korting (tot wederopzegging) gebruik gemaakt. Ik heb het hoogste pakket gepakt, waar dus veel films/series in 4K/UHD worden aangeboden. Geluid is perfect, beeld super strak en helder. Ruim aanbod en voor mij een perfecte aanvulling op mijn Netflix- en Prime Video abonnementen.
   De app van HBOmax is goed opgebouwd, ondertitelingen helemaal naar wens in te stellen qua vormgeving. Prettig om door de app heen te scrollen.

  1. Ik heb deze ook een weekje getest inderdaad. Heel leuke streamingdienst als je van Disney en Marvel houdt.
   Ik heb al heel veel van Disney gezien en ik ben een beetje Marvel-moe. Marvel zuigt alles tot op de bodem uit, omdat ze uit een film of een serie meteen weer 4 nieuwe helden maken voor weer nieuwe films/series.

   Dus ik was er zo mee klaar, met dat Disney +

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.