Onlangs werd ik via de e-mail benadert door een zekere Sophie, met daarin de complimenten over mijn website en dat ze enthousiast werd bij het zien en lezen van mijn blogs. En of ik interesse had om een van hun producten te testen en daarover een review te schrijven op mijn blog, bijvoorbeeld hun visitekaartjes. En ja, daar heb ik dan zeker wel oren naar.

Het leuke is natuurlijk dat ik onlangs nog een blog schreef over “Linkruilen en gastbloggers”, waarin ik aanhaalde dat ik zeker ook wel open sta voor een barterdeal.

Als blogger heb je een vaste lezersgroep. En of dat nu een grote of een kleine groep is, dat maakt niet uit. Het maakt je interessant voor bedrijven om een bepaald product of een bepaalde dienst te promoten, vaak in de vorm van een barterdeal. Oftewel met een gesloten beurs, schrijven in ruil voor een fysiek product.

En wellicht is Sophie door o.a. het bericht “Linkruilen en gastbloggers” enthousiast geworden en mij daarom benadert.

Sophie legt in haar eerste e-mail uit dat ze schrijft namens drukwerknodig.nl en dat ze in 2018 van start zijn gegaan. Een jong bedrijf dat flink aan de weg aan het timmeren is en op het moment flink aan het groeien zijn. In deze e-mail vraagt ze meteen op de man af of ik interesse heb in het testen van een van hun producten en daarover dan een review wil schrijven.

Mijn zakelijke brein begint meteen te draaien en begin een e-mail terug te schrijven, waarin ik haar een voorstel doe. Allereerst vertel ik haar dat ik ook een bedrijfje heb en dat we wellicht elkaar dan kunnen helpen. Ik stel voor dat ik graag visitekaartjes voor mijn bedrijfje wil en dat ik daarvoor als tegenprestatie dan een eerlijke review zal schrijven op mijn persoonlijke website.

Niet veel later ontvang ik weer een e-mail van Sophie waarin ze wederom heel enthousiast is over mijn voorstel en ze gaat namens drukwerknodig.nl akkoord met mijn voorstel en dat we alles in gang kunnen zetten. Dus mocht ik van Sophie mijn drukwerk bestellen via hun website en dan zou zij zorgen dat bij hen intern alles geregeld zou worden voor mijn visitekaartjes.

Eerst indruk

Mijn gevoel bij het eerste contact is goed, er straalt enthousiasme uit en dat vind ik echt prettig. Als dat de uitstraling is van het bedrijf, dan zijn ze de juiste wegen aan het bewandelen. Bij het bezoeken van hun website, straalt de eenvoud en vrolijkheid eruit. Ik vind het een prettige website om te bezoeken, dus mijn nieuwsgierigheid wordt gewekt.

De website is niet alleen simpel en vrolijk, maar straalt zeker ook professionaliteit uit. Alles is goed te vinden en binnen een paar klikken ben ik bij de visitekaartjes.

Als je een eigen ontwerp hebt, kun je bij het uitkiezen van het product je eigen design uploaden. Je kan je visitekaartjes helemaal zelf samen stellen, met een uitgebreide keuze aan opties. Heb je geen ontwerp, dan kun je de knop “Product Samenstellen” en klikken, waar je dan live je eigen ontwerp kan samenstellen.

Ben je in bezit van logo in het formaat JPG of PNG? Dan kan je deze makkelijk uploaden en plaatsen waar je wil op het visitekaartje en ook de grote aanpassen. Tekst erbij, zoals bijvoorbeeld de contactgegevens van je bedrijf en je naam en klaar ik Kees. In dit geval, klaar was Corné. Met een simpele druk op de knop schoot mijn ontwerp het winkelmandje in.

Even een mailtje naar Sophie en dan in spanning afwachten….

Snelle levering…

Er vanuit gaan dat men mij als reguliere klant heeft behandeld, vond ik de levering super snel! Op donderdag d.d.21-1-2021 om 10:59 uur kreeg ik een mailtje van Sophie, dat ze mijn bestelling had doorgezet en vandaag, zaterdag d.d.23-1-2021 werd door PostNL de visitekaartjes al bij mij bezorgd. Dat vind ik echt snel!

Maar je hebt niets aan een snelle levering als dan blijkt dat het afgeleverde werk tegenvalt. Dus snel het pakketje openen en kijken wat ik nu precies heb gekregen….

Visitekaartje drukwerknodig.nl
Visitekaartje van drukwerknodig.nl

Nu lijkt het op de foto dat het logo en de tekst iets of wat wazig is, maar dat ligt een mij. Ik heb blijkbaar iets bewogen met de camera, want het druk werk is hartstikke scherp. Duidelijke letters de kwaliteit is gewoon goed.

Het design wat ik heb gemaakt via de website, is exact zo overgenomen. Niets wat wijst op dat men wat heeft verandert aan mijn lay-out. Dus daar ben ik dan tevreden over.

De visitekaartjes zijn stevig, voelen fijn aan. Het papier is niet te dun of te dik, precies goed voor een visitekaartje. Ook mijn logo, wat ik als PNG had geüpload voor het design, is helder en heeft scherpe randen. Ook precies de juiste kleur rood in het logo.

Ik heb er eigenlijk helemaal niets op aan te merken. Een tevreden man kan ik wel zeggen. Heb ik géén minpuntje gevonden? Jawel! Maar niet aan het visitekaartje!

Het enige minpuntje dat ik nu ben tegengekomen, is dat geen duidelijke factuur heb toegestuurd gekregen, eentje die ik in mijn boekhoudprogramma kan inladen om te laten inlezen en automatisch te laten verwerken. Het enige wat ik heb is een orderbevestiging/factuur als e-mail lay-out. Ook in mijn account op de website, kan ik nergens een duidelijke versie in PDF van de factuur downloaden.

Misschien dat ze deze nog nasturen als PDF. En tegenwoordig werken veel bedrijfjes met online boekhoudprogramma’s, waar ze ook met XML-bestand overweg kunnen, die je direct kan inschieten vanuit je Outlook.

Maar minimaal een duidelijk PDF als factuur, met alle gegevens erop, is het minste wat je moet aanbieden. Dus dat vind ik nog wel een verbeterpuntje.

Conclusie

Ik ben zeker heel tevreden over de kwaliteit van de visitekaartjes en het drukwerk. Ook de levering, welke snel was. Binnen twee dagen mijn visitekaartjes al op de mat, dat is echt snel. Ik heb het anders meegemaakt. In sterren uitgedrukt krijgen ze van mij voor de visitekaartjes 4,5 ster. Net die factuur die niet op orde was, dus geen PDF heeft ze de halve ster gekost. Tja sorry, ik moet kritisch blijven…

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb de website nog eens zitten bekijken, wat naast het visitekaartjes drukken hebben ze echt nog wel interessante dingen waar ik echt interesse in heb voor mijn bedrijfje. Dus ga ik zeker nog wel wat bestellen daar…

En deze keer zal ik netjes betalen, al verwacht ik dan wel een nette PDF-factuur.

Heb jij nu een bedrijfje en wil je graag je product(en) laten testen en daarover een duidelijke review door mij op mijn website laten schrijven? Dan kun je altijd even contact met mij opnemen via mijn contactpagina en wie weet pronkt jouw product straks hier op mijn website, welke door vele bezoekers bekeken en gelezen wordt.

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Wil jij met enige regelmaat een nieuwsbrief ontvangen over mijn nieuwe blogs, foto's en reviews die ik plaats op deze website? Vul dan hieronder je mailadres in en druk op "Laten we contact houden".

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.