Sporten! Het is gezond, maar ook blessure gevoelig en door de jaren heen kan je lichaam ook slijtage oplopen door het vele sporten. Ook ik heb daar last van, waaronder mijn knie waardoor ik niet altijd pijnloos kan badmintonnen. Dus ga je op zoek naar hulpmiddelen om toch te kunnen blijven sporten. Of dat verstandig is, is de vraag….

Een paar maanden geleden zag ik op facebook een oproep van Bracefox voorbij komen, dat men bloggers zocht om een product van hen te testen en daar dan ook een review over wilde schrijven. Ik heb direct actie ondernomen, omdat ik altijd wel opzoek ben naar betere hulpmiddelen voor mijn knie, om te kunnen blijven badmintonnen. Dus was het voor mij meteen de vraag of Bracefox een knieband/brace had die misschien wel beter is dan degene die ik nu gebruik.

Dus meteen een mailtje gestuurd en al vrij snel kreeg ik een reactie dat ze mijn website/blogs hadden bekeken en ik de maat kon opgeven van welke knieband ik dan zou willen. Ik had de Kniebandage / Kniesteun (sport) | Bracefox™ gekozen, maar zat er een beetje mee hoe ik dan de maat moest bepalen. Ik heb daarom weer even contact opgenomen met Bracefox, waarna men mij heeft uitgelegd hoe je de maat moet bepalen voor de kniebandage.

Opmeten knie

Om de maat te bepalen voor de kniebandage, die je de omtrek van je onderbeen net onder de knie schijf op te meten. Deze omtrek bepaald dan welke kniebandage dan geschikt zou moeten zijn voor je.

Helaas ontbreekt deze uitleg op de website, waardoor het niet voor iedereen duidelijk is hoe je de maat moet bepalen. Mijn tip aan Bracefox is dan om dit ergens te omschrijven bij het product, zodat men weet hoe je de maat dient te bepalen.

Volgens de maattabel zou ik dan Maat M (Medium) moeten bestellen. Maar omdat ik redelijk gespierde bovenbenen heb en de kniebandage die ik nu gebruik maat XL is, besloot Bracefox om mij zowel maat M als L op te sturen, zodat ik dit goed kon uitproberen. En maar goed ook, want Maat M zat mij echt te strak om het bovenbeen.

Als een bandage te strak zit ga je daar namelijk alleen maar ongemak van krijgen i.p.v. gemak. Het moet je juist helpen en niet tegen werken. De kniebandage van Maat L zat al een stuk comfortabeler om mijn bovenbeen.

Kniebandage van Bracefox
Kniebandage van Bracefox met antislip-strip tegen het afzakken van de bandage

De antislip-strip zorgt ervoor dat de kniebandage niet afzakt. Je voelt wel dat deze aanwezig is, maar is niet hinderlijk, ook niet bij het zweten tijdens het sporten. Verder is de kniebandage van prettige materiaal gemaakt, wat ook goed ademt tijdens het sporten. Ik zweet best veel altijd, maar de kniebandage ademt goed, waardoor het zweet makkelijk weg kan en de bandage niet aanvoelt als een natte handdoek.

Tijdens het sporten

Het belangrijkste is hoe de kniebandage zich houdt tijdens het sporten, in mijn geval het badmintonnen. Tijdens het badmintonnen geeft de kniebandage geen overlast, je voelt natuurlijk wel dat je iets om je knie hebt, maar het is geen hinderlijk gevoel. Dat is belangrijk, omdat je tijdens je wedstrijden niet steeds last wil hebben van iets aan je lichaam en daardoor je niet kan focussen op de wedstrijd.

Geeft de kniebandage steun? Zeker wel! Helaas voor mij niet de steun die ik zoek en niet vergelijkbaar met de kniebandage die ik nu heb, maar dat heeft te maken met de extra elastische banden die ik aan mijn huidige kniebandage heb. Maar de Bracefox geeft zeker steun voor de lichtere knieklachten. De kniebandage zorgt voor meer stabiliteit van de knie, meer steun en minder pijn bij het bewegen.

Voor mij net niet hetgeen ik zoek, maar dat zegt niets over de kniebandage, maar meer over mijn eigen klachten. De kniebandage is goed, hoge kwaliteit van de materialen. Zeer goede draagcomfort. Alleen was voor mij de gemeten maat niet de maat die bij mij paste, omdat mijn bovenbeen te breed was voor de Maat M. Maar omdat de omtrek van je knie de bepalende factor is, zou het wellicht kunnen zijn dat deze daarom niet de juiste steun geeft die ik zoek.

Het zou kunnen, zei ik hè, ik kan daar niet over oordelen. Maar de Maat M zat te strak en gaf daardoor dan overlast. Maat L was voor mij beter en prettiger te dragen.

Conclusie

Naast de klantvriendelijkheid van Bracefox is het een goed product, een product van hoge kwaliteit met een schappelijke prijs. Voor kwaliteit betaal je, maar het is zeker niet te duur. Het draagt verder prettig, zakt niet af (ook niet bij veel zweten) en het geeft je steun. Ik kan deze kniebandage zeker aanraden als je lichte/middelmatige klachten aan je knie hebt.

Is je knie echt instabiel? Dan is deze daar niet geschikt voor, maar zal je naar een brace i.p.v. een bandage moeten kijken.

Kniebandage van Bracefox
Kniebandage van Bracefox

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Wil jij met enige regelmaat een nieuwsbrief ontvangen over mijn nieuwe blogs, foto's en reviews die ik plaats op deze website? Vul dan hieronder je mailadres in en druk op "Laten we contact houden".

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

4 Replies to “[Review] Knieband van Bracefox”

  1. Kijk, dat vind ik nu nog eens een eerlijke mening wat je geeft. Ondanks dat de kniebandage jou niet heeft geholpen, je niet kan bieden wat je graag zou willen, kraak je het product niet af en ben je er toch van overtuigt dat het andere wel kan geven wat ze zoeken. Zeer respectvolle review hoor, zo zie je ze niet vaak. Meestal wordt het product slecht bevonden als het niet goed is voor de gebruiker. Maar kan ook zijn dat het verkeerd is gekocht/uitgezocht.
    Mijn complimenten weer hoor Corné.
    Daarom lees ik je blogs zo graag, altijd open en eerlijk over alles wat je schrijft. ga zo door, ik wil nog veel meer lezen, hihihihi

    1. Dank je wel Jennifer, voor je leuke reactie. En ja ik ben graag open en eerlijk, zeker bij reviews over artikelen. Ik schrijf geen mooie verhalen dat het een mooi product is als ik het daadwerkelijk geen goed product vindt. Maar dan ben ik van mening dat ik wel feiten moet aandragen waarom het geen goed product is. In dit geval was het product zeker goed, alleen niet geschikt voor mij. Dat is de leverancier dan niet kwalijk te nemen, want het blijft een goed product.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.