Samen met mijn gezin bezoek ik jaarlijks wel een aantal pretparken, waar we dan een fantastische dag hebben met z’n viertjes. Ik kan er zo van genieten als ik mijn kinderen zie genieten als ze zo veel plezier hebben. Dat geeft je toch ook wel veel energie mee als ouder als je je kinderen ziet genieten.

Het wordt elk jaar wel steeds lastiger om een nieuw pretpark te vinden, want we hebben de grotere pretparken zo’n beetje allemaal al gehad, zoals in Nederland de Efteling, Walibi, Hellendoorn, Toverland, etc. Maar ook in het buitenland proberen we de nodige parken te bezoeken, zoals in België (Walibi, Bobbejaanland) en Duitsland (Moviepark, Phantasialand).

Phantasialand
Phantasialand Duitsland

En het wordt ook steeds lastiger omdat je kinderen steeds ouder worden en andere interesses krijgen. Vroeger kon je ze nog blij maken met een draaimolen, maar die vlieger gaat niet meer op en moet het steeds wilder en harder gaan. Dan vallen kleinere parken natuurlijk al meteen af, gezien die vaak meer gericht zijn op de jongere kinderen. Maar het blijft leuk om met je kinderen te kunnen genieten in dit soort parken.

Maar naast de pretparken met uitgebreide attracties, gaan we ook naar parken als bijvoorbeeld Dolfinarium in Harderwijk, maar ook leuke stedentrips in Nederland, België en Duitsland.

Ach weet je, zolang je met je hele gezin op pad kunt gaan en samen kunt genieten van en met elkaar, dan maakt het helemaal niet uit waar je naar toegaat. Zolang je maar echt kunt genieten en niet gestrest zo’n dag ondergaat. Gewoon lekker relaxen en genieten…….