Veel sporters hebben een doel voor zichzelf gesteld wat men graag zou willen bereiken. Iets om naar toe te werken, wordt dan vaak gebruikt als onderbouwing om dat doel te behalen. Maar als je er geen goed plan voor hebt uitgewerkt, dan is het eigenlijk niets meer dan een een wens wat je ooit hoopt te behalen.

Je zal een goede planning moeten maken, stappen uitwerken om de juiste richting op te gaan. Ergens vastigheid aan hebben, om je doel te kunnen behalen. Het moet dan wel een realistisch plan zijn, waarmee je een echt doel zou kunnen behalen. De lat niet te hoog leggen, maar in stapjes gaan werken en steeds die lat weer wat hoger leggen.

Soms heb je wat hulp nodig

En sommige kunnen het echt helemaal alleen, hun doel behalen met een zelf uitgewerkt plan. Dat is dan extra mooi als je dat helemaal zelf voor elkaar hebt gekregen. Maar andere hebben echt wat hulp nodig, iemand die voor hen het plan mee helpt uit te werken en die hen helpt om het plan daadwerkelijk ook uit te voeren. Helemaal niet erg, want soms heb je gewoon iemand nodig die je stimuleert, zorgt dat je gemotiveerd blijft en je helpt de juiste stappen te zetten.

Soms heb je gewoon wat hulp nodig, maar uiteindelijk bepaal jij zelf of dat je de eindstreep echt gaat halen. Je kan en mag altijd eerder stoppen, maar dat bepaal jij. Voel je dan ook niet meteen een loser of iemand die geen ruggengraad heeft. Want niet iedereen is het zelfde, want echt jij alleen bepaalt waar je uiteindelijk wil stoppen, waar voor jou de grens ligt. Maar wil je de eindstreep echt halen, maak dan een goed plan. Want alleen een wens hebben, wil niet zeggen dat je je doel gaat behalen!

doel zonder plan