Zo nu en dan loop ik met de camera een rondje door de tuin, op zoek naar medebewoners die rondkruipen en/of vliegen. En dan kom je af en toe leuke beestjes en insecten tegen, die er rustig voor gaan zitten om gefotografeerd te willen worden. Of gewoon te druk bezig zijn en geen aandacht aan mij geven…

Zo riep mijn vrouw mij een tijdje geleden dat ze een heel aparte rups had gezien in de tuin. En inderdaad had ze de Proserpinus proserpina gezien. Nee, ik wist echt niet wat het voor rups was, maar je kan dat goed terug zoeken op internet natuurlijk. Maar wel een aparte naam voor een aparte rups, de Proserpinus proserpina.

En een tijdje later zie je dan ineens een padje in een oude bloempot hangen, die heerlijk aan het relaxen is in de zon, gewoon effe lekker niets aan het doen is, gewoon een beetje aan het rondhangen is. Zou hij geduldig daar wachten tot één van die vliegen voorbij komt?

Zo kom ik elke keer wel iets leuks tegen in ons kleine tuintje. Van een simpele vlieg tot een dikke luie hommel……

3 Replies to “Rondje door de tuin”

  1. Mooie foto’s en wauw die Hommel. Ineens een heel eng beest geworden van zo dichtbij hihihi. Wat schattig dat padje, aaaah…

  2. Daar zitten weer een paar gave foto’s tussen hoor Corné. Die van dat padje vind ik leuk, maar die van die hommel is echt gaaf dat je de haartje kan tellen op de rug. Wauw, mooi weer hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.