De tijd van het jaar is er weer, dat je niet ongestoord van je hapje en drankje buiten kan genieten, zonder dat de streng kijkende wespen rond je hoofd vliegen en proberen mee te genieten van je eten en drinken op tafel. Als het er eentje is, dan vind ik dat nog niet zo heel erg, maar als er meerdere proberen aan tafel te schuiven om uitgebreid mee te gaan eten, dan ben ik minder blij met extra mee-eters aan tafel.

Dus heb ik maar weer besloten om de door mijn dochter gemaakte wespenvanger (als schoolopdracht) weer uit het stof te halen en deze op te hangen, gevuld met heerlijke siroop. En wat blijkt? De wespen vinden ook de siroop van IceTea heerlijk!

Wespenvanger
Door mijn dochter zelfgemaakte wespenvanger

Het is niet meer dan een petfles, die ze mijn dochter wat verbouwd heeft en deze gemonteerd heeft in een zelfgemaakt geraamte, van wat hout, draadeinden en aluminium bussen. En wallah!…een prachtige wespenvanger die zeer goed zijn werk doet.

En als er dan een wesp klem zit, blijken de andere wespen een handje te willen helpen. Ik heb het helaas niet op film, maar het was best apart om te zien hoe de ene wesp de andere probeert te helpen, te bevrijden uit zijn benarde positie.

Wesp
Hulp van de andere wespen

Tja, sommige zullen wel weer zeggen dat het zielig is, dat wespen nuttige dieren zijn. Klopt ook wel, maar ik wil ze gewoon niet om mijn hoofd hebben. Dus als ze zich netjes gedragen en mij met rust laten, haal ik de wespenvanger weer weg. Lijkt mij een mooie deal….

Wespenvanger en Wespen

7 Replies to “De Wespenvanger…”

  1. Wauw, wat een gave foto’s van die wespen. Ik wist niet dat die beesten haren hadden hihihi. Echt super gefotografeerd.

    En inderdaad vervelende beesten als ze om je hoofd hangen of van je eten willen meegenieten.

  2. De druiven in mijn tuin worden nu vooral door wespen opgegeten.
    Zelf heb ik geen last van de wespen.
    En het zag er vanwege de warme en te droge zomer toch al niet naar uit dat er veel druiven geoogst konden worden.

    Stille groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.