De pimpelmees (Cyanistes caeruleus, vroeger Parus caeruleus) is een mees die in vrijwel heel Europa regelmatig voorkomt. Pimpelmezen zijn veel te zien in bossen, tuinen en struwelen. Het zijn slimme, behendige vogels die graag afkomen op in de tuin opgehangen voedsel. In België en Nederland is de pimpelmees een talrijke broedvogel, die bovendien voor het merendeel standvogel is, maar in sommige jaren in wisselend aantal doortrekt.

De intro heb ik natuurlijk niet zelf bij elkaar verzonnen, maar vond het wel een leuke intro om zo te beginnen. De tekst is natuurlijk afkomstig van Wikipedia, gezien ik niet zo’n vogelkenner ben. Dat het een pimpelmees was dat kon ik nog wel zien, maar meer weet ik niet van dit vogeltje.

Wel vind ik het leuk dat het koppeltje het vogelhuisje in onze achtertuin heeft gevonden en daar hun nestje aan het bouwen is.

En zoals vandaag eerder geschreven in mijn vorige blog, was ik de accu van de spiegelreflexcamera al aan het opladen. Toen ik zag dat deze vol was, meteen maar even aan de slag gegaan om te kijken of ik nog wat leuke plaatjes van de pimpelmees kon vast leggen. Het zijn niet mijn beste foto, maar vind ze zelf wel leuk om te plaatsen op mijn website…

De Pimpelmees

3 Replies to “De Pimpelmees”

  1. Ik vind ze super leuk hoor Corné. Gaaf om te zien hoe de pimpelmees het vogelhuisje uitvliegt.
    Voor een amateur zijn ze hartstikke leuk geworden. En het gaat er om wat jijzelf leuk en mooi vind. Boeien wat een ander er van gaat vinden.

Geef een reactie