Vanmorgen al even vroeg gaan wandelen, voor het inderdaad die +30°C gaat worden. Want dan vind ik wandelen in de natuur niet echt fijn meer, te warm voor mij en zweet mijn eigen dan de pleuris. En omdat ik toch al vroeg wakker was en al heerlijk buiten koffie had gedronken, was ik al lekker vroeg gereed om te gaan wandelen, even het koppie leegmaken…

Moerenburg Tilburg

Onlangs had ik wat foto’s gezien van Moerenburg in Tilburg, een stukje natuur aan de rand van Tilburg Zuid. Dus besloot om daar eens te gaan wandelen. Maar helaas is het inderdaad ook maar een stukje natuur en ben je in dat gebied redelijk snel uitgewandeld. Wel een mooi ven wat er ligt, zeker met dit mooie weer…

Dus besloot ik maar weer de auto in te stappen en een andere plek te gaan bezoeken voor een uitgebreide wandeling. Al snel schoot de regio van de Loonse en Drunense Duinen in mijn hoofd. Een gigantisch groot natuurgebied, waar je zeker kan genieten van lange wandelingen.

Natuurpoort van Loon

Ik ben gestopt bij de Natuurpoort van Loon, want aan de rand ligt van het grote natuurgebied, wat de naam eigenlijk ook al aangeeft, de natuurpoort.

Selfie

Ik had wel de camera meegenomen, maar eigenlijk maar weinig foto’s gemaakt. Ik was eigenlijk meer aan het genieten van de natuur, de vogeltjes die al vroeg actief zijn in de natuur. En verder was het naar de stilte luisteren.

Oja…even vlug een selfie maken in de natuur. De laatste tijd heb ik alleen maar selfies dat ik in de sportschool zit.

Op een of twee mensen na, was het er heel rustig, je hoorde de stilte in het bos, de rust, ondanks dat de dieren om je heen al lang bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden.

Geen benul van tijd hebben, horloge lag immers thuis en de telefoon in je broekzak. Wandelen tot ik het te warm kreeg, want je voelde de temperatuur al snel oplopen, dus langzaam weer terug naar de auto lopen. Altijd weer spannend of je de weg nog terug weet in een onbekend bos. Maar ook deze keer weer zonder problemen mijn auto teruggevonden.

Was wel even lekker, ik had het even nodig, die rust om mij heen….

Natuurpoort van Loon

12 Replies to “Al vroeg aan de wandel…”

    1. Ja, was nog vroeg in de ochtend, maar rond 10:00 uur was het al best warm en ben toen weer richting de auto gegaan.
      Dank je voor het compliment.

  1. Die foto’s spreken en voelen stilte aan.Mooi dat ven en nog met water in.Bij ons staat alle bijna droog.Ik kom vandaag alleen in de tuin onder paraplu of in de opblaasbare jacuzzi.Het is werkelijk veel te warm voor mij want kan niet tegen de hitte.Fijn weekend verder.

    1. Staan de vennen bij jullie al bijna droog? Hier in de regio Tilburg (NL) nog lang niet, zoals je ziet. In welk land/regio zit je dan?

Geef een reactie