Jaren geleden was ik al in de weer met een spiegelreflex camera, nog op de analoge manier, je kent het vast wel, zo’n ding waar je nog fotorolletjes moest instoppen en als deze vol was je foto’s moest laten ontwikkelen bij de fotograaf.

Die tijd is toch wel ver achter ons en lopen de meeste met hun smartphone de hele dag foto’s te maken. Maar toch blijft het leuk om met een spiegelreflex camera op pad te gaan om foto’s te maken. Tegenwoordig dan ook wel digitaal, waarbij het fotorolletje is vervangen door een memorycard. Een paar lenzen erbij en dan op pad, de natuur in of in een dierenpark zo mooi mogelijke foto’s te schieten.

Natuurlijk maak je tegenwoordig sneller een foto of zelfs meerdere, zodat je later vaak thuis op je computer/laptop de beste kan selecteren. Dat was vroeger wel anders natuurlijk, je was zuinig op aantal te gaan op je fotorolletje. Het moest ook in een keer goed zijn, want je kon het verder niet bewerken op je computer/laptop. Dus je ging echt opzoek naar de mooiste plaatjes.

Natuurlijk ga je met je digitale camera nog steeds opzoek naar de mooiste plaatjes, maar je knipt toch sneller een foto en beslis je later of je er wat mee kan.

mijn dochter
Mijn dochter Rowena aan het fotograferen

Ik ben de laatste jaren wel weer wat actiever geworden met het maken van foto’s. Dit door mijn dochter die de camera van haar opa heeft gekregen en het super leuk vindt om foto’s te maken. Dus gaan we tegenwoordig zo nu en dan ook gezellig samen op pad om leuke en mooie foto’s te maken. Mooi moment, dochter-vader momentje. Ik kan daar dan ook echt van genieten…..


Camera & Lens

Ik heb niet de nieuwste materialen, omdat het niet mijn grootste hobby is om te fotograferen. Maar mijn materialen zijn nog tip-top in orde en vind het dan zonde om een nieuwe camera en/of lens te kopen. Ik gebruik tot op heden een Canon EOS 400D met daarbij een lens SIGMA DC 18-200mm [1:3.5-6.3]. Hiermee kan ik aardig uit de voeten om leuke foto’s te maken.

Ik ben geen professional, maar een echte hobby fotograaf zie zo nu en dan eens wat leuke foto’s wil maken. Tja, en soms is dat ook gewoon met mijn smartphone…