Zoek elkaar op!

Zoek elkaar op

Natuurlijk zijn het vreemde en lastige tijden, thuisblijven is gewoon niet altijd leuk en ook het thuiswerken kan eenzaam aanvoelen. Social Distancing heeft zeker impact ons dagelijks leventje. Maar toch kun je hedendaags elkaar makkelijk opzoeken. Hoe dan..??

Ik had vandaag nog een online vergadering, want ook veel van mijn collega’s zitten net als ik thuis te werken, waar ook ik een boodschap aan mijn collega’s heb meegegeven….

Zoek elkaar op, al is het alleen maar te vragen hoe het met je collega gaat.

In dit digitale tijdperk zijn er echt genoeg mogelijkheden om elkaar toch op te zoeken, om even contact te leggen, even je belangstelling tonen hoe het met de ander gaat. Natuurlijk bestaat er nog steeds de telefoon, even de stem van de ander horen is vaak al even voldoende om je niet eenzaam te voelen. Maar er zijn ook nog genoeg andere opties om contact te leggen met je collega, ouders, vrienden en noem maar op.

Want even elkaar zien kan nog veel meer teweeg brengen dan alleen je stem laten horen. Even webcammen met elkaar, even gezellig zwaaien naar elkaar. Maar waar kun je dat?

Mogelijkheden genoeg. Een paar handige tips van leuke apps/software zal ik even hieronder toelichten….

Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt veelal zakelijk gebruikt, een omgeving waarin je makkelijk online kan vergaderen, bestanden delen, taken verdelen en nog een aantal mooie en handige functies. je kan Teams gebruiken i.c.m. met je camera in je laptop of losse webcam.

Wij bij ENGIE hebben dit nu een tijdje in gebruik en ik vind het een geweldige omgeving. Snel informatie delen binnen je Teams, even een snelle chat sturen of juist met meerdere deelnemen aan een vergadering. Via Outlook verzend je dan ook makkelijk een agendaverzoek, waarin je een link kan toevoegen voor de online vergadering. Met een simpele klik ben je met elkaar verbonden.

Whatsapp

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel Whatsapp op zijn smartphone staan. Naast het verzenden van tekstberichten, afbeeldingen en video’s, kun je ook heel makkelijk beeldbellen met anderen. Ook met meerdere tegelijk, dus gezellig een groepsgesprek houden en elkaar zien.

Ik denk dat ik over Whatsapp weinig meer hoef te vertellen, zeker niet onder de jongere generatie onder ons, die Whatsapp door en door kennen en mij daar wellicht nog iets over kunnen vertellen.

Niet bij iedereen even geliefd, omdat het onderdeel uitmaakt van het grote Facebook en mensen daar zich niet altijd prettig bij voelen. Deze mensen zijn vaak over gestapt op Telegram of naar Signal. Telegram ondersteunt wel bellen via de app, maar geen beeldbellen. dat vind ik zelf jammer, omdat ik zelf een groot gebruiker ben van Telegram.

Signal wordt in de zakelijke wereld weer toegepast bij veel bedrijven die de privacy hoog in het vaandel hebben staan. Signal blijkt vele malen veiliger te zijn dan Whatsapp. Ook Telegram is beter beveiligd en heeft een betere privacy dan Whatsapp. Maar omdat Whatsapp is uitgegroeid tot een app die nagenoeg iedereen heeft, schakelen mensen niet makkelijk meer over. Maar toch wil ik die mensen Telegram en Signal onder de aandacht brengen. Zeker de moeite waard om deze eens een keer uit te proberen. Telegram wordt door de particulier steeds vaker als alternatief gebruikt. zakelijk stapt men weer eerder over naar Signal.

Google Duo

Iets minder bekend bij vele is Google Duo, waarmee je op een makkelijke wijze kan videobellen. Het is naar mijn beleving de tegenhanger van Google voor Facetime van Apple. Het nadeel van Facetime is dat je alleen met Apple gebruikers kan videobellen, met Google Duo dat deze niet OS afhankelijk is, dus zowel voor Andriod als Apple en eventueel Windows

Persoonlijk vind ik Google Duo handig in het gebruik, kwaliteit is ook zeker goed. Simpel en toch effectief waarvoor je het wil gebruiken.

Overige toepassingen en apps

Er zullen vast veel meer programma’s en apps zijn waarmee je live kan videobellen, maar de bovengenoemde zijn naar mijn beleving de meest gebruikte. Mochten jullie aanvullingen hebben, zet ze even in de reactie onder dit blogbericht.

Het belangrijkste is niet meer dat je je niet eenzaam hoeft te voelen, dat je elkaar zeer makkelijk kan opzoeken en contact kan leggen en houden. daar kan een mens echt van opfleuren, zich beter gaan voelen, zeker in deze lastige tijden.

Maak het voor elkaar leuker in deze moeilijke tijd, zoek elkaar online op en breng een glimlach op elkaars gezicht.

#StayHome

3 thoughts on “Zoek elkaar op!”

  1. Google Duo? Zag net dat ik dat ook op mijn S10 heb haha. Zal het eens een keer uitproberen.
    En Telegram gebruik ik ook graag, fijner dan Whatsapp.

Geef een reactie