Al sinds 2001 ben ik aangesloten bij XS4ALL, waarmee ik altijd zeer tevreden ben geweest. Stabiel en hoge waarborg van je privacy. Maar nu het wordt opgeslokt onder de naam van KPN, weet ik niet of dit alles zo ook zal blijven.

Natuurlijk is XS4ALL sinds menige jaren al een dochteronderneming van KPN, maar ging wel hun eigen weg. Naar mijn mening loopt XS4ALL toch wel voorop bij de andere internetproviders, zeker als het gaat om service en privacy. Maar ook de hardware die je steeds kreeg, de FritzBox-modem.

XS4ALL heeft het nog wel geprobeerd om niet opgeslokt te worden, maar op o.a. NU.nl is dan te lezen dat het dan niet tegengehouden kan worden. Best wel jammer, maar we wisten dat het er aan zat te komen. Best wel zonde, want XS4ALL heeft een hele goede naam als internetprovider, wat KPN dan toch maar weer moet zien evenaren. In de afgelopen 25 jaar heeft XS4ALL meerdere awards gewonnen, dat zegt genoeg over de kwaliteit.

XS4ALL
XS4ALL

En dan ontstaat er ineens een actie groep, die vind dat XS4ALL moet blijven. En ja, ik heb ook de petitie getekend dat XS4ALL moet blijven. Maar dat wil niet zeggen dat ik dan meteen zou gaan overstappen naar Freedom Internet, die het nieuwe XS4ALL zou moeten gaan worden. Mooie doelstelling, maar dan hebben ze nog heel wat werk te verzetten om de kwaliteit te behalen die XS4ALL de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd. Dat bereik je simpelweg niet door alle kennis en investeringen mee te nemen en opnieuw gaat beginnen. Overigens staat Freedom Internet helemaal los van KPN en XS4ALL. Hierover kun je meer lezen op de blog van XS4ALL.

Voor alsnog zal ik niet overstappen en blijf bij XS4ALL. Het zal naar alle waarschijnlijkheid pas eind 2020 zijn dat het echt KPN zal gaan heten. En zoals ik de nieuwsbrief van XS4ALL heb gelezen, blijft alles bestaan wat ik nu via hen heb, dus het @xs4all.nl mailadres, het gebruik van de FritzBox, zelfde TV-ontvanger, etc…. Dus als het goed is zal er niets veranderen voor de XS4ALL-klanten.

U hoeft nu niets te doen. Uw abonnement gaat over wanneer de dienstverlening gelijkwaardig of beter is dan wat u heeft. Dit is op z’n vroegst eind 2020.

XS4ALL

Dus het is afwachten of het allemaal hetzelfde blijft bij KPN of zelfs beter wordt. Ik ben verder niet zo gehecht aan een naam, maar wel aan kwaliteit. En eigenlijk ook helemaal geen zin om over te stappen naar een andere provider. Blijft er weinig over om naar over te stappen. Ziggo?? Ik ben daar juist in het verleden weggegaan toen het nog @home was. Was echt niet tevreden. Ook daar is natuurlijk veel verandert in de loop der jaren. Tja, dan heb je nog T-Mobile.. Ach, allemaal hetzelfde doel hebben ze, om je zoveel mogelijk geld uit je zakken te kloppen.

Nee, voorlopig blijf ik bij XS4ALL, wat dan later KPN gaat heten. Ik heb er een compleet pakket, dus alles-in-een, wat toch ook weer voordelen oplevert als je alles aan elkaar hebt gekoppeld. En ja, dat hebben Ziggo en T-Mobile ook. Dus waarom overstappen als je verder tevreden bent?

2 Replies to “XS4ALL wordt KPN”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.