Vroeger zei mijn moeder wel eens dat hoe ouder je wordt, de jaren steeds sneller voorbij vliegen. En het lijkt erop dat ze gewoon gelijk heeft. Want ook 2023 was weer in een vloek en een zucht voorbij. Ik had nog best wel wat plannen, maar die schuiven dan maar weer door naar 2024.

2023 was voor mij weer een jaar wat alle kanten op ging. Waar ik het jaar goed en met een fijn gevoel begon, keerde aan het einde van het jaar het rot gevoel weer terug in mijn hoofd en lijf. En als ik dan hoor dat er mensen letterlijk zeggen dat ze zijn genezen van een burn-out, kan ik dat zelf nog steeds niet bevatten dat je helemaal bent genezen van een burn-out.

In mijn ogen ben je een ander mens geworden na zo’n zware periode en denk ik dat ik nooit meer die persoon zal zijn als voor de burn-out. Niet dat in negatief ben, absoluut niet, integendeel zelfs. Ik zie het allemaal weer van de positieve kant en leef, maak plezier en geniet van alle kleine dingen. Maar zodra er iets vervelends gebeurd, merk ik direct aan mijn lichaam dat de verwerkingsperiode steeds lastig is.

Niet meer die persoon als toen…

Een tijdje terug zei iemand tegen mij, “Het draait niet om jou hoor..” nadat ik een uitspraak had gedaan dat ik me niet prettig voelde bij een bepaald moment wat zich voordeed. En dat klopt natuurlijk ook wel, want het draait om ons allemaal! Als je vrienden zich klote voelen, dan heeft dat effect op jou. Dat wil niet zeggen dat je dan zielig bent of aandacht moet hebben, maar het is wel een moment dat je meegaand bent in gevoelens van de ander, je voelt je klote omdat een ander iets overkomt wat je die persoon helemaal niet gunt of toewenst.

En dat is wat ik in 2023 heb moeten leren, het accepteren dat er wederom vrienden zijn die het slechter hebben dan jij, omdat ze ziek zijn of iemand in hun omgeving ziek is en aan de laatste reis zijn begonnen. Ik heb het allemaal weer meegemaakt en het heeft enorme impact op mij en mijn lichaam gehad. Onverklaarbare pijnen in je lichaam hebben, terwijl je zelf niet ziek bent. Maar je zo klote voelen dat je weer even wegzakt in dat zelfde gevoel als tijdens de burn-out.

Ben ik dan zielig? Draait het nu weer om mij? Nee!! Absoluut niet! Maar ik heb gewoon moeite met het verwerken van dit soort zaken, terwijl ik daar vroeger gewoon overheen kon stappen, wat ik nu gewoon niet meer kan of er enorme moeite mee heb. Maar ik zal dat moeten accepteren, dat ik niet meer die Corné ben die ik voor de burn-out was.

Vrienden? OF Vrienden!!

En in zo’n periode steun je iedereen waar je ze kan steunen, wat ook binnen je eigen kunnen ligt. Ik ben nu eenmaal een persoon die het lastig vind om te bellen, om te vragen hoe het met je gaat. Dat klinkt voor veel mensen heel raar als je zoiets zegt. “Joh, pak die telefoon en bel gewoon!” heb ik wel eens te horen gekregen. Maar dat werkt nu eenmaal niet in dat brein van mij. Ik heb daar gewoon moeite mee, om die telefoon te pakken en te bellen.

Soms voel ik me schuldig omdat ik mensen niet heb gebeld om te vragen hoe het met ze gaat, maar dan besef ik dat de telefoon beide kanten op werkt en dat die zelfde mensen mij ook niet bellen en vragen hoe het met mij gaat.

Ik zeg dan wel eens voor de grap “Welkom in het hoofd van de ADHD’er.” Ons brein werkt nu eenmaal anders. Ook zeg en/of vraag ik wel eens iets voor ik nadenk. Tja, daar kan ik niets aan doen. Maar daar verlies je dan ook weer vrienden mee, waarbij ik mij tegenwoordig dan afvraag of het dan wel echte vrienden zijn geweest?

Echt letterlijk meegemaakt dat ik ergens in de ogen van een persoon de verkeerde vraag aan de verkeerde persoon heb gesteld en ik daarom nu keihard genegeerd wordt door deze persoon, terwijl ik veel voor deze persoon heb gedaan. Maar nu besef ik mijn eigen echt dat het meer over die persoon iets zegt dan over mij. En dat moet je dan toch weer loslaten en dat kan ik gelukkig steeds beter.

In 2024 weer naar voren kijken…

De laatste maanden van 2023 waren dan ook niet mijn beste maanden, klote gevoel in mijn lichaam, mijn hoofd die ontplofte zowat. Want ik ben niet het gevalletje stuiterbal, maar heb het altijd maar druk in mijn hoofd, amper rust momenten. Als ik wakker wordt sta ik ook letterlijk aan…

Mijn beste maat zei onlangs nog dat hij na het verlies van zijn moeder en stiefvader, dat het nu nog even terug kijken was, maar binnenkort weer tijd was om vooruit te kijken. Dat ga ik ook maar weer eens doen, vooruit kijken…

Het leven is gewoon keihard, dat weten we allemaal, zeker als we dierbare verliezen of goede vrienden in verdriet zien. Dat raakt je enorm! Maar het leven gaat door, zo keihard is het en binnenkort ga ik met mijn beste maat dan ook gewoon weer feesten. We gaan met een paar vrienden naar het concert van Veul Gère. Dat wordt een super gezellig feest, dat weet ik nu al….

Verder bouwen…

En er staat meer te gebeuren! Want sinds een tijdje steek ik enorm veel energie in een fantastisch badmintonclub, BC Shot te Dongen. Een club die maar blijft groeien en groeien, omdat we met een aantal mensen de juiste visie hebben om deze club weer groots te maken! Het kost je zeker energie, maar het levert je ook weer energie op!

Maar ook de tijd en energie die ik steek in de ontwikkeling van mijn zoon binnen het badmintonnen beginnen nu zijn vruchten af te werpen. We gaan nu langzaam oogsten. Daar waar hij op de Brabantse Kampioenschappen nog de halve finale moest afgeven, heeft hij op 28 december 2023 het sterk bezette toernooi in Schijndel weten te winnen in de herenenkel. En daar mag hij enorm trots op zijn!!

Eerlijk gezegd, heb ik wel een traantje moeten laten hoor, als trotse vader/coach. Zo gaaf dat ik hem nog steeds kan en mag coachen bij zijn wedstrijden, dat ik de groei zie in zijn spel en steeds weer sta te genieten als hij op de banen staat te knallen, die blik in zijn ogen zegt mij altijd in welke vorm hij is en hoe ver ik hem dan kan pushen in zijn wedstrijd. Ik hoop nog vele mooie wedstrijden van hem te mogen zien en overwinningen samen met hem te mogen vieren. Yep! Een super trotse vader ben ik zeker!

Maar ik ben trots op alle 5 mijn kinderen hoor, om wie ze zijn en wat ze doen. Maar dat zullen ze vast allemaal wel weten.

Webshop van cona.nl

En dat we blijven bouwen is een feit! In dit veel bewogen jaar ook nog eens een heuse bedrukservice opgezet, waarbij ik leuke shirts met teksten ga verkopen in de webshop van cona.nl en sinds kort ook van die warme mutsen met een leuke tekst. De webshop is nog lang niet gevuld, maar de eerste stappen zijn er gemaakt en de eerste artikelen zijn reeds verkocht.

Al diverse mooie opdrachten gehad voor een paar particuliere klanten, maar ook al een aantal bedrijven gehad waarvoor ik de opdracht heb gekregen voor het leveren van kleding inclusief bedrukkingen.

Mooie dingen die ik ondertussen toch aan het doen ben! Ik kan ook niet stil blijven zitten hahaha

Wat gaat 2024 brengen?

We kunnen allemaal wel in een glazenbol gaan zitten kijken, maar die zegt toch helemaal niets. Het is tenslotte maar een gesloten glazenbol waar niets in kan, dus ook niets uit kan. Het leven loopt zoals het gaat, hoe graag je het soms ook anders zou willen. Je zal zelf de slingers moeten ophangen als je er een leuk feestje van wil gaan maken.

Maar leuke plannen maken kan je altijd, zolang je maar niet te ver vooruit gaat plannen en gewoon doet wat je wil doen, wat een ander er ook van vind en/of zegt. Het is jou leven, je hebt er nooit zelf voor gekozen om hier op deze aardkloot te komen, maar je hebt het grotendeels wal zelf in de hand om er iets van te maken.

Ik ga zeker weer verder met het positieve, het negatieve zoveel mogelijk negeren. Energie steken in echte vrienden en mijn gezin. Op tijd genieten van een lekker potje bier en lekker eten.

2023 bedankt voor de feesten die ik hen mogen beleven, bedankt dat ik mijn tijd weer heb kunnen geven aan mijn gezin en mijn beste vrienden. En ik weet dat ik soms vergeten ben om tegen ze te vertellen hoeveel ik van deze lieve mensen hou.

Voor nu sluit ik 2023 dan ook graag af om de draad weer op te pakken in 2024 en er samen met mijn gezin en vrienden weer iets moois van te gaan maken, mits er geen gekke dingen gebeuren…

Bedankt!

Ook wil al de bezoekers en vaste lezers van mijn blogs bedanken dat jullie steeds weer in grote getalen mijn blogs volgen. Het blijft leuk om te zien hoe elke maand het bezoekersaantal steeds oploopt, terwijl ik zelf van mening ben dat ik geen spectaculaire blogpagina heb. Dus ergens zal ik dan wel leuke teksten schrijven, vermoed ik….

Dus bij deze ontzettend bedankt voor jullie bezoekjes, likes en natuurlijk jullie reacties op mijn blogs. Top!

3 Replies to “Weer voorbij gevlogen…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.