Het is weer voorbij gevlogen, de vier weken zomervakantie! Je kijkt er vaak lang naar uit, maar eenmaal begonnen lijkt het voorbij te vliegen. Vandaag dan ook weer aan de slag op kantoor, mijn vol gestampte mailbox doornemen op de eerste belangrijke e-mails, om daarna structureel de e-mails weg te gaan werken en je verder ook te laten informeren door je collega’s over de lopende zaken die in de vakantie gewoon doorgingen.

Heb ik genoten van mijn vakantie? Ja en Nee! Ik had een iets andere vakantie voor ogen dan het uiteindelijk is geworden. Ik ga niet in op details, dat vind ik niet nodig en degene die mij kennen weten immers waarom ik een iets andere vakantie had dan gepland was.

Natuurlijk heb ik tussen de nodige perikelen door genoten van de kleine momenten, want dat is wat je wel moet doen, maar op sommige zaken heb je gewoon niet de grip die je graag wel zou willen hebben. Op zo’n moment is het lastig, maar al snel besef je dat je dan de zaken die wringen moet accepteren hoe ze lopen en ze proberen los te laten. Kijken wat de tijd zal gaan brengen en hoe het zich verder zal gaan ontwikkelen.

Helaas brengt dat wel veel geestelijke moeheid met zich mee, ik zat er doorheen, ik was moe en was futloos aan het worden. Wel merkte ik dat bij het loslaten en accepteren, je meer rust in je hoofd gaat krijgen, al neemt de bezorgdheid dan ineens de boventoon in je hoofd. Maar dat is dan ook niet zo gek, zo zit ik nu ook eenmaal in elkaar.

En nee, ik ben niet ziek, heb verder niets onder mijn leden (voor zo ver ik weet). Zoals gezegd, ga ik niet in op details wat er zich heeft afgespeeld. Dit doe ik uit zelfbescherming en uit respect en discretie. Het is niet nodig om in details te treden als ik dat zelf ook niet wil.

Ik ben toe aan vakantie…

Eigenlijk wel raar natuurlijk, als je na je vakantie zegt dat je weer toe bent aan vakantie, maar helaas heb ik dit gevoel wel na mijn veel bewogen zomervakantie. Niet echt de rust kunnen vinden, maar dat neemt niet weg dat ik met nieuwe energie de komende tijd tegemoet ga. Nu uitdagingen op mijn pad aanpakken en daar de nieuwe positieve energie uithalen om door te gaan. Even uit de negatieve spiraal stappen en dat gaat mij ook weer lukken. Ik ben niet van het opgeven!

En natuurlijk weer doorgaan met sporten, want dat heb ik wel kunnen doen de afgelopen weken. Al was het de afgelopen weken af en toe futloos, waardoor ik rustiger en minder zwaar heb getraind in de sportschool. Vanaf 1 juli 2020 dan ook bijna wekelijks drie keer per week bij Basic-Fit aan het trainen was en nog één avond aan het badmintonnen was. Ik wil mijn doelen ook op dat gebied halen, mijn eigen blijven uitdagen.

Dus ik ga gewoon door, ik ben er nog lang niet waar ik wil zijn. Maar dat gaat goed komen…

2 Replies to “Weer toe aan vakantie…”

  1. Vervelend dat je vakantie dan toch in het water is gevallen door omstandigheden. Maar zoals in vele berichten van je, lees ik weer dat je positief bent in het oppakken van het dagelijkse leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.