Toen ik op om 00:00 uur proosten op een mooi 2021, had ik nooit verwacht dat we wederom het hele jaar in de ban zouden zijn van de corona-maatregelen, maar weer is er een corona-jaar voorbij gevlogen. Een jaar waarin we nog steeds niet mogen en kunnen doen wat we echt normaal vinden.

Het jaar 2021 begon zoals 2020 was geëindigd, met een harde lockdown door de corona. We mochten nog steeds niets en moesten zoveel mogelijk binnen blijven. Zoveel mogelijk thuis werken en vooral veel binnen blijven! En op 12 januari 2021 kregen we nog eens te horen dat de harde lockdown met drie weken verlengd zou gaan worden. Het jaar kon eigenlijk niet minder vrolijk dan dat beginnen, terwijl ons toch echt beterschap was beloofd.

Zou het dan echt dit jaar gaan gebeuren, dat als de harde lockdown zou verdwijnen we echt weer langzaam terug zouden gaan naar het normale leventje. Alles weer doen waar we zoveel zin in hebben, omdat we dat al zolang hadden gemist? De weken vlogen voorbij en ja, de eerste versoepelingen kondigde zich aan, we waren net een stel blije koeien die in de lente losgelaten werden in een weiland.

Het duurt dan allemaal wel even, maar uiteindelijk mogen we dan ook weer gaan sporten. In mei 2021 mogen de deuren van de sportscholen en sporthallen weer open, maar ook de terrassen e.d. We krijgen weer wat terug van onze vrijheid. Zouden binnenkort dan alle maatregelen gaan verdwijnen?

Maar helaas, in december 2021 wordt er dan toch weer besloten om een harde lockdown in te voeren en gaat alles wederom op slot hier in Nederland, terwijl de landen om ons heen meer vrijheid hebben dan wij hier in Nederland. Of deze harde lockdown op 14 januari 2022 zal verdwijnen is nog maar de vraag. Ik heb er weinig vertrouwen in…

Een dik pak sneeuw

Naast dat we verder gingen met de harde lockdown, was de start van 2021 een redelijk normale winter zoals we die kennen van de laatste jaren. Het zal wel geen ijskoude winter worden. Maar begin februari dacht de meneertje winter daar toch echt even anders over. De kou viel binnen en de sneeuw kwam met grote vlokken uit de lucht vallen. Tientallen centimeters dik!!

Ruim een week was het koud en guur, met overlast van sneeuw. Maar een week later kondigde zich de dooi aan, maar kwamen bij vele ook de problemen van smeltwater. Door de vele sneeuw die was gevallen, kwamen er op plekken water het huis binnen waar je het normaal niet zou verwachten, zelfs niet bij een harde regenbui.

Maar het heeft wel bijzonder mooie plaatjes opgeleverd. Facebook en Instagram ontplofte van foto’s met bijzonder mooie landschappen die door de mensen werden vastgelegd.

Sneeuwduinen op mijn overkapping
De dooi valt in, langzaam verdwijnt de sneeuw voor de zon

Dus op zich was het dan allemaal nog niet zo erg dat ik veel thuis moest werken door de corona-maatregelen. Want met dit weer wil je liever niet de weg op. Behalve dan om te gaan feesten, want carnaval stond weer voor de deur te wachten….

Géén fijnfisjenie

Waar we al in 2020 bang voor waren, werd een keiharde werkelijkheid. Wij Brabanders houden namelijk van een goed feestje, daar hoort dan voor vele ook het jaarlijkse carnaval bij. Maar helaas! Het hele feest ging niet door.

Om dan nog een klein beetje het carnaval-gevoel te behouden, ben ik met twee vrienden voor de TV gaan zitten en 3 Uurkes Vurraf gaan kijken met een potje bier erbij. In de middag dan, want er was een avondklok vanwege de harde lockdown, dus moesten we uiterlijk om 19:00 uur thuis zijn. Ik heb dat overigens niet gehaald toen, was net wat later geworden….

Samen Groen/Oranje, dat blonk zeker wel uit in de Kruikenstad. Op veel plekken werd de kruikenvlag dan ook uitgehangen om te laten zien dat Carnaval nooit zal verdwijnen en dat het in ons hart zit. En helaas, ik denk echt dat er in 2022 wederom géén carnaval gevierd zal mogen worden, niet schouder aan schouder met een biertje in de hand, maar weer thuis….

Maar we zullen Doorgaon! Carnaval zit in ons hart. Dan gaan we in 2023 maar weer keihard feestvieren met carnaval!

Toch nog een klein feestje

Tja en wat moet je allemaal doen als je niet weet of de maatregelen wel of niet verdwijnen. Het is steeds aanpassen als het weer niet gaat hoe je het graag zou willen. Mensen die hun feesten moesten aflassen en verschuiven. En als het doorging, dan was het niet hoe je het graag zou willen.

Maar desondanks heeft mijn nichtje een geweldige dag gehad, een mooie trouwdag waar ik speciale gast was. Ik was haar getuigen! Super leuk! En natuurlijk een hele eer om voor je favoriete nichtje de getuigen te zijn bij het mooie Ja-woord wat zij heeft gegeven aan haar ventje. Ik heb er van genoten en vond het geweldig om daar bij te mogen zijn.

Helaas geen groot feest gehad, maar gelukkig nog wel even wat kunnen nadrinken bij haar thuis, om het toch nog een feestelijke tint te kunnen geven. Want bij zo’n belangrijk moment in je leven, hoort gewoon een goed feest. En dat is nou net wat niet ging met die kl*te maatregelen….

Maar het was een mooie dag voor het bruidspaar en hun lieve prachtige kinderen. Ik zag de hele dag door blije gezichten. En daar doe je het dan voor, herinneringen bouwen.

Een iets andere zomer

Ook in de zomer was het passen meten, niets gepland, want je wist niet welke kant het zou opgaan. We zouden het met de dag bekijken, wat we zouden gaan doen. Maar vooral genieten en de rust nemen, want ik had een turbulente periode achter de rug, waar ik in maart dit jaar dan ook de tol voor moest betalen en tegen een burn-out aan zat.

Dus vond ik het belangrijk dat we vooral de rust namen in de zomer. Genieten van het weer, lekker fietsen, gezellig ergens wat eten, dagje erop uit. Zoals even naar de F1-bolide van Max Verstappen gaan kijken, die in Bataviastad te zien was.

Zo hebben we met drietjes de vakantie goed doorgebracht. Ook helaas geen Tilburgse Kermis, dus ook geen Roze Maandag met mijn vrienden. Weer een feestje misgelopen door de corona-maatregelen.

Maar ik heb zeker genoten van de vakantie en ging met een goed gevoel weer aan het werk. De accu was opgeladen en ik kon er weer keihard tegen aan, althans, dat dacht ik……..

De man met de hamer kwam harder dan verwacht….

Maar het ging steeds minder goed, ik merkte het aan alles, maar vooral niet toe willen geven dat het niet lekker met mij ging. Kop op en doorgaan, dat is altijd mijn motto. Maar de man met de hamer dacht daar echt anders over en sloeg hard in, keihard in…..

Ik was de grip kwijt, het structuur was er niet meer. Ik ging fouten maken en raakte om het minste al geëmotioneerd. Komt wel weer goed, dacht ik dan bij mijzelf. Kop op en door! Maar niets is minder waar en moest ik mij overgeven! Ik had gefaald, vond ik zelf. het hele jaar al vond ik dat ik had gefaald in bepaalde zaken, maar nu nog meer dan ooit.

Door de bedrijfsarts werd ik naar huis gestuurd, verplichte rust. Paar weken het werk loslaten en dan weer gaan opbouwen. Maar juist dat, alles proberen los te laten wat ballast was voor mij, dat was het moeilijkste. Realiseren dat het gewoon niet ging, maar vooral het accepteren daarvan. En 1,5 week nadat ik thuis kwam te zitten, stortte alles ineen toen in toegaf aan het feit dat het ook echt niet goed ging met mij.

Wat een verschrikkelijk klote gevoel is dat, als je normaal overal de grip op hebt en dan ineens echte alle grip kwijt bent. Een concentratie van nul hebt, dat je naar de koelkast loopt om drinken te pakken en in de keuken staat rond te kijken wat je daar eigenlijk nu ging doen. Ik was het echt helemaal kwijt…

Dus het einde van dit jaar is voor mij wel iets wat voor mij het boek van 2021 moet gaan afsluiten. Ik moet weer gaan opbouwen, sterker als voorheen terugkomen, de persoon weer worden waar mijn gezin op kan steunen en leunen, er zijn voor mijn vrienden en familie. Van hetgeen je nog overhebt.

Want in slechte tijden, dat het echt niet lekker met je gaat en ik mijneigen had afgesloten voor alles en iedereen, dat ik alleen maar rust wilde, ik gevlucht was uit de onrust om mij heen, ik leefde in mijn eigen wereldje, merk je dat je vrienden en kennissen kwijt bent geraakt. Vriendschappen die ineens als een oude spijkerbroek weggegooid worden. En deze mensen tot op de dag van vandaag nog steeds niet hebben gevraagd hoe het echt met je gaat. Dan hadden ze begrepen waar ik echt was…..

Vooruit kijken….

Natuurlijk komt zoiets hard aan, zeker in de periode dat echt alles in aan het storten is. Maar uiteindelijk bedacht ik mijzelf dat als ze mij zo makkelijk aan de kant schuiven omdat ik niet de Corné ben die ik altijd ben geweest, ik hen dan ook heel makkelijk aan de kant schuif. Dat die vriendschap dan eigenlijk ook niets meer voor heeft gesteld. Dus opruimen, de vriendenlijst op facebook opschonen en weer door…

Want ik wil vooruit, vooruit met mensen die mij wel hebben gesteund toen ik het moeilijk had. Mensen die energie in mij hebben gestoken om mij weer te zien opkrabbelen. Dat geeft mij dan ook weer energie als ik die mensen dadelijk ook weer kan helpen als zij mij nodig hebben. En ik mag blij zijn dat ik zulke vrienden heb, die mij uit de slijk hebben getrokken omdat ze mij zagen verzuipen. Die mij met regelmaat even belde, een via Telegram of WhatsApp een berichtje stuurde of gewoon even op de koffie kwamen.

Deze mensen ben ik zo dankbaar! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: “Bedankt!, Bedankt voor jullie steun, bedankt dat ik jullie vriend mag zijn. Bedank!

Maar hier stopt het natuurlijk niet, want ik moet door! Ik kijk uit naar 2022, het jaar waarin ik weer de oude wordt, sterker dan ooit terugkom. Er zal zijn voor de mensen die mij nodig hebben, voor mijn vrouw die in mijn is blijven geloven toen het niet goed met mij ging. Mijn kinderen die bezorgd waren om mij, mijn vrienden….

Voor hen allemaal, ga ik er weer zijn!

Wat gaat 2022 ons brengen?

Ik zou het echt niet weten wat 2022 ons allemaal gaat brengen. Ik hoop veel meer vrijheid dan we nu hebben, dat we weer alles mogen gaan doen. Iedereen weer kunnen knuffelen die we zo graag die verdiende knuffel willen geven. Gezellig weer gaan sporten, genieten van de vakanties, feesten tot we dronken zijn.

Maar we moeten nog geduld hebben, zeker nog tot 14 januari 2022. Dan krijgen we te horen of er weer wat versoepelingen mogelijk zijn. Carnaval 2022 zal wel niet doorgaan, maar er is zoveel meer om nog van te genieten. Dus ik blijf positief, probeer weg te blijven van negatieve mensen en mensen die verzot zijn op complottheorieën. Daar ga ik mijn vingers niet meer aan branden om met die mensen tijd door te brengen.

Ik trek mijn eigen plan en weet echt niet of ik de juiste keuzes zal maken. maar ik maak keuzes en ben geen wappie die zegt dat gevaccineerde kuddedieren zijn, terwijl ze dat eigenlijk zelf ook zijn, alleen volgen ze een andere kudde en andere leider die hen informeert met de goede of slechte informatie. Want eigenlijk weet niemand wat echt goed is voor de mens. Wel of niet vaccineren?

Laten we het leuk houden, elkaar te respecteren en het niet uitmaakt of je buurman wel of niet gevaccineerd is. We maken allemaal een keuze, respecteer dan ook die keuze van die ander. Jij weet zelf ook niet 100% of je de juiste hebt gemaakt. Je hoopt dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Ik hoop dat het in 2022 (en daarna) goed gaat met mijn gezin, dat we allemaal gezond blijven. Dat mijn bedrijfje top draait na deze moeilijke tijden. Ik hoop dat ik nog vele mooie herinneringen kan bouwen met mijn gezin en met mijn vrienden. Herinneringen waarvan ik hoop op mijn ouwe dag nog een grote glimlach van op mijn gezicht krijg. Maar gezondheid lieve mensen, als je gezond bent ben je miljonair!

En dat is iets waar veel mensen zich de afgelopen (bijna) twee jaar bewust van zijn geworden. Dat door een onschuldig lijkende virus ineens heel de wereld op zijn kop staat. Dus ben er zuinig op, want in mijn omgeving zijn er die helaas andere berichten te horen hebben gekregen, die niet zo leuk 2022 ingaan als we allemaal hopen. Dat doet me dan pijn, maar stuurt mij ook aan om nog te genieten van de tijd die je hier op aarde bent. Je weet niet hoelang je hier mag rondlopen, dus geniet zolang het kan.

Geniet! Bouw herinneringen voor jezelf en voor de mensen om je heen. Dat is wat ik jullie allemaal wil meegegeven voor het komende jaar. Ga 2022 echt in om te genieten, het kan echt. Na regen komt zonneschijn. Geef niet op, nooit! Maar geniet! Geniet van de kleinste dingen om je heen en treur niet om de dingen die je niet hebt, maar geniet van hetgeen je wel hebt.

Ik wens jullie allen een fijne jaarwisseling toe en hoop op een mooi en gezond 2022. Tot volgend jaar!

3 Replies to “Weer een corona-jaar voorbij…”

  1. Tja, het is niet anders! Ik lig er niet van wakker! Probeer me zo goedmogelijk aan de afspraken te houden. Dat we er weer een jaar verder mee moesten leven ligt helemaal aan ons zelf. “Samen gaan we het oplossen!” VERGEET HET! Iedereen leeft boor z’n eigen. Laatst zei iemand tegen mij “de wereld vergaat” waarop mijn antwoord was “de wereld vergaat niet, jij, ik en de hele mensheid vergaan. En op dit ogenblik is het 12:05 uur we zijn overtijd en kunnen het niet meer terugdraaien. Hooguit de de schade nog proberen te beperken maar……….. wie maakt hiervoor de start. Ik lig er niet meer wakker van.
    FIJNE JAARWISSELING en wil je weten wat het nieuwe jaar brengt?
    Bekijk het nieuws na de jaarwisseling en/of maak de balans opmaken 1 januari.
    Groetjes
    P.s. noem me alsjeblieft geen pessimist want dat ben ik helemaal niet, ik constateer alleen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.