De vraag wordt vaak gesteld, waar het corona-virus nu echt vandaan komt. Is het door menselijke handen gemaakt, is het een chemisch-wapen of heeft de natuur het toch zelf aangemaakt en is de mens er door besmet geraakt. Met een beetje googelen kom je van alles tegen, maar wat is nu waarheid?

Het boek van Dean Koontz is natuurlijk wel een doorn in het oog bij vele. Wat nu als hij toch geen fictie schreef maar een voorspelling. Zijn teksten zijn natuurlijk wel heel erg reëel als je ze nu leest. Factor toeval of wist Dean Koontz toen al meer?

Maar als ik dan even op Google zoek, kom ik op de website van scientias.nl het volgende tegen:

Het eerste is dat het virus zoals we dat nu kennen door natuurlijke selectie volledig geëvolueerd is in een niet-menselijke gastheer en vervolgens op mensen is overgesprongen.

scientias.nl

Op het Dagblad van het Noorden lees je er ook nog wel het een en ander over. Dat het in de buurt van Wuhan op de vismarkt zou zijn ontstaan…

De belangrijkste infectiebron ligt op de vismarkt in Wuhan. Bijna de helft van de eerste 99 patiënten, twee anderen hadden er boodschappen gedaan. ,,Op die markt is zonder enige twijfel iets gebeurd’’, aldus viroloog Marion Koopmans. Vleermuizen zijn de hoofdverdachte: onder die vliegende zoogdiertjes waren veel virussen rond die aan het nieuwe coronavirus 2019-nCoV zijn gerelateerd (zoals SARS en MERS). In China worden vleermuizen gegeten, vaak vanuit een oud bijgeloof dat dat geluk brengt.

Het Dagblad van het Noorden

En als ik nog even doorzoek, zal ik vast nog veel meer te weten komen over het Corona-virus. Maar het blijkt niet menselijk te zijn, ondanks dat er in de nabijheid van Wuhan een laboratorium is welke gevaarlijke virussen en bacteriën onderzoekt. Dan wordt er al snel de link gelegd door vele.

Maar wat nou als die ene Chinees toch een potje met het Corona-virus heeft laten vallen…..???

We gaan er natuurlijk niet vanuit en wil ook zeker niet dat iemand op deze wereld een gigantisch schuld gevoel zou hebben dat het hem/zijn haar schuld zou zijn. Zoiets van “Oeps, bedrijfsongevalletje”.

Maar ik heb wel het gevoel dat er ooit nog een uitgebreide documentaire gemaakt zal worden, die dan op Netflix, Discovery Channel of History te zien zal zijn….

3 Replies to “Wat nu als toch…..”

  1. Ooh nou zeg, dat gun je niemand toe zeg, dat je dan met een schuld gevoel zou rondlopen dat er door een klein foutje een pandemie is ontstaan. Daar moet je toch niet aan denken zeg.
    De verhalen over dat het een chemisch wapen zou zijn, geloofde ik al niet, al lopen er genoeg gekken op deze wereld rond die het zouden kunnen doen. Maar dan zou er ook een antivirus zijn ontwikkeld, dat een bepaalde groep dan niet geïnfecteerd zou raken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.