Op de websites van de diverse nieuwspagina’s vliegen de berichten heen en weer. We moeten niet verwachten dat er op korte termijn enige versoepeling komt, maar daarnaast staat dan weer een bericht dat men aan het zoeken is naar mogelijkheden om te versoepelen. Maar wat is nu de beste oplossing?

Ik denk dat niemand die vraag met 100% zekerheid kan invullen, niemand weet wat goed voor ons is met het corona-virus. Nog langer in een harde lockdown of juist alles gewoon open gooien en dat we weer doorgaan met het leventje waar we weer zo naar verlangen?

Ik zou het wel weten, gewoon weer alles opengooien, zodat iedereen weer kan doen wat men graag doet. Lekker weer sporten, met vrienden op stap naar de kroeg. Alles komt weer tot leven, bedrijven kunnen weer inkomsten genereren en iedereen is weer blij.

Is dat de beste oplossing? Ik zou het echt niet weten! Maar mijn gevoel zegt dat als ik hoor dat we weer op een derde golf afgaan, dat we eigenlijk dan ook weer in de periode van een normale griepgolf terecht zouden komen. Net als andere jaren, zijn er meestal twee piekmomenten in een jaar dat er een griepgolf ontstaat.

Joh, en laten we nu net in 2020 twee coronagolven hebben gehad, zoals we normaliter ook twee griepgolven zouden hebben. Hmm, dat zet je dan ook weer aan het denken.

Soms vraag ik mijn eigen af of we het corona-virus al niet langer onder ons hebben, maar dat het zich heeft gemuteerd naar een iets zwaarder griepvirus?

Ik beweer niets

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen complottheoriedenker, ik zeg ook niet dat het corona-virus geen echt virus is en ook niet dat het geen gevaarlijk virus is. Maar het zet mij steeds meer aan het denken, omdat een klein deel van de bevolking er blijkbaar maar last van heeft. Vele weten het niet eens dat ze het hebben en/of hebben gehad. Net als bij een griepvirus, zullen we maar zeggen.

Of zou er veel meer aan de hand zijn dan dat er ons wordt vertelt? Is het Kabinet wel 100% eerlijk? Wordt er niet bewust onze vrijheid afgenomen om te laten zien wie (denkt) de baas is in Nederland? Of bewust bedrijven kapot maken, zoals de Horeca al maanden sluiten. Ik weet het niet en beweer ook zeker niets, het zijn maar gedachtes die door mijn hoofd gaan.

Al verbaas ik mijn eigen wel steeds meer hoe het er aan toe gaat, zoals van de week, dat een rechter bepaald dat de avondklok niet met de juiste wetgeving is ingevoerd en per direct moest worden afgeschaft, waarbij binnen enkele uren een Hoger Beroep was geregeld dat het Kabinet om deze uitspraak de grond in te drukken.

Als wij als burgers een hoger beroep aanvragen, moeten we maanden wachten voor we inderdaad dat hoger beroep krijgen. En prompt wat vele verwachtte dat de uitspraak niet op dezelfde dag zou gedaan worden, maar het nog zeker wel een weekje op zich zou laten wachten. Oftewel, is het dan bijna 2 maart en maakt dat ene weekje ook niet meer uit.

Waar moeten we naar toe?

Maar goed, laten we de frustratie waar we toch geen grip op hebben maar even voor wat het is. De laatste tijd krijg ik wel een beetje het dictator gevoel bij alles wat er op het moment gebeurt binnen Nederland. Dat even ook van mijn hart geschreven.

Hoe nu verder? Waar moeten we naar toe? Wat is nu de beste oplossing? Ik zou het niet weten. Een jaar gelden lachten we er nog om, maakte we grapjes over het nieuwe virus. Precies op carnavalsvrijdag had ik de onderstaande tekst nog op mijn facebook geplaatst:

Tekst die ik op 20-2-2020 had geplaatst op mijn facebook, de start van carnaval 2020

Op dat moment ook niet wetende dat half maart ineens het bericht zou gaan komen dat scholen, horeca en sportclubs hun deuren zouden gaan moeten sluiten. De rest weten we nu ondertussen hoe het allemaal is gelopen.

Maar de vraag blijft, Wat is nu de beste oplossing? En echt, ik denk echt dat niemand dit kan beantwoorden. Zo las ik vandaag dat Israël een jaar na uitbraak van het virus langzaam aan het terugkeren is naar het ‘normale leven’, met wel wat kanttekeningen erbij.

In het land mogen alle winkels weer open, evenals markten, musea en bibliotheken. Daarnaast worden sportscholen en zwembaden ook heropend, maar alleen personen die gevaccineerd zijn of die immuniteit hebben opgebouwd tegen COVID-19 na een eerdere besmetting mogen gebruik maken van die voorzieningen.

BRON: nu.nl

Ik zou er voor tekenen! Of toch niet? Want als ik nu een gezond persoon ben, géén corona heb gehad, geen immuniteit heb opgebouwd en nog op de wachtlijst sta voor een vaccinatie, ik nog harder gestraft wordt dan iemand die alle maatregelen aan zijn/haar laars heeft gelapt, daardoor corona heeft gehad, en wel een vaccinatie heeft gehad, gewoon los kan gaan met zijn/haar ‘normale leventje’ en ik nog gewoon thuis moet blijven zitten. Zou ik niet eerlijk vinden.

Of hadden we destijds gewoon moeten doen wat Rutte zo graag wilde en ook heeft uitgesproken, de groepsimmuniteit. Samen corona krijgen, om samen immuniteit op te bouwen. Dat was toch wat Rutte destijds uitsprak op de televisie? Maar waarom zijn we dan nu nog steeds bang om allemaal besmet te raken, om de groepsimmuniteit voor elkaar te krijgen?

Aantonen met een testresultaat

Maar de verzinselen in ons land, vind ik ook niet fair, maar wel beter dan hetgeen in Israël is bedacht. Hier wil het Kabinet dat je kan aantonen dat je het virus niet bij hebt, door dit aan te tonen met een negatief testresultaat dat niet ouder is dan 48 uur. Hmm, dus men wil iedereen gaan verplichten om zich te laten testen, als je meer vrijheid wil. Ook iets om over na te denken.

Op zich snap ik het wel, want als de mensen meer vrijheid willen zijn ze bereid om er veel voor te doen, zodat ze hun ‘normale leventje’ weer kunnen gaan oppakken. Daarbij krijgt de overheid meer inzicht op het verloop van het virus. Mogen we dit dan een win-winsituatie noemen?

Komen we hierdoor niet in de knoei met de privacy regels in ons land? Of pakt het Kabinet dan maar weer ergens een regeltje uit het wetboek, om het te kunnen doordrukken? Beetje dat dictator effect voel ik dan weer opkomen. Of ga ik dan weer net een stapje te ver over wat ik vind en voel?

Maar waarom duurt het hier zo verschrikkelijk lang dat we allemaal gevaccineerd worden? Of valt dit weer onder één van de vele fouten die Rutte en zijn vriendjes heeft gemaakt? Want die berg met fouten begint nu toch wel erg hoog te worden. Fout naar fout! Flater na flater. Dat is wat ik er van vind, hoe men nu dit land bestuurt.

De beste stuurlui staan aan wal

Tja, net als bij een voetbalwedstrijd van het Nederlandse elftal, hebben we ongeveer 4 miljoen coaches thuis op de bank zitten, die het allemaal beter weten dan de trainers en coaches die naast het veld staan. Ook in dit geval, het besturen van een land in een onzekere tijd, hebben we ongeveer 17 miljoen mensen die er zijn/haar mening er over heeft.

Stel je voor, je bent nu minister president van Nederland, jij zou nu beslissingen moeten nemen over leven en dood. Zou jij het vele malen beter doen dan Rutte het nu doet? Ik zou niet in die schoenen willen staan nu!

En laten we ook eerlijk zijn, hij vaart op de informatie die hem wordt aangedragen, daar neemt hij samen met het Kabinet de beslissingen op die hij toe nu toe heeft genomen. Hij beslist zoiets niet alleen natuurlijk. Of we het er nu wel of niet mee eens zijn.

Maar stel jezelf eens de vraag, of jij het echt veel beter zou doen en/of kunnen dan Rutte het nu doet? Wel eerlijk zijn hè!

3 Replies to “Wat is nu de beste oplossing?”

 1. Ik ben één van de 17 miljoen mensen die er het zijne van denkt. De laatste tijd heb ik er echt moeite mee wat er wordt besloten. Zo heb ik inderdaad ook mijn gedachte bij het hoger beroep wat in enkele uren geregeld was. We wisten allen de uitslag er ook al van.

  De versoepelingen die men nu heeft verzonnen, slaat ook nergens op. Ik snap dat de horeca wederom teleurgesteld is, zeker als de kappers weer open mogen en er zelfs een voetbalwedstrijd met beperkt publiek heeft plaatsgevonden. Precies wat jij vaak zegt Corné, voor dat voetbal maakt men te vaak de eerste uitzonderingen. Belachelijk, als je kijkt dat de horeca al maanden geen inkomsten heeft. Die voetballers kunnen wel wat lijden. Anders gaan ze maar een bijbaantje zoeken.

  Zo las ik gister een mooie op facebook: Waarom mag kapper wel naar de fysio, maar de fysio niet naar de kapper.

  En dat de kappers weer opengaan, heb jij met je kale hoofd geen behoefte aan hihihi. Niet vervelend bedoelt hoor, maar je zal best begrijpen wat ik bedoel.
  Scholen weer open, vind ik oké. Nu de rest nog. Die avondklok heeft ook geen toegevoegde waarde, vind ik.

 2. Mag ik gewoon 1 van de 4 miljoen coaches worden? Dan geef ik gewoon mijn eigenwijze mening.
  Onze Minister-president is onderdeel van een groot team dat antwoorden oplossingen zoekt met informatie van weer een heel groot team.

  Straks met het rode potlood ga ik weer stemmen om te zorgen dat er een andere minister-president komt. Want daar is ons land aan toe vind ik.

  Ondertussen blijf ik vooral thuis.

  Stille groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.