Het is de 4e dag dat we weer mogen sporten in de sportscholen en dat de sporthallen weer open mogen, waarvan ik echt meteen uitgebreid gebruik van heb gemaakt. Van de vier dagen al drie dagen aan het sporten geweest. Wat heb ik dat gemist zeg, door al dat corona-gezeik, maar gelukkig kan ik dan weer volop sporten….

Op 1 juli meteen bij basic-fit binnengelopen en weer de trainingen hervat. Was even wennen natuurlijk na een paar maanden niets te hebben gedaan. Dus even alles iets minder zwaar dan waar ik in maart dit jaar was gestopt. Even je lichaam weer laten wennen aan het sporten. Ik had ook echt wel verwacht dat ik de dag erna flinke spierpijn zou hebben, maar dat alles was reuze meegevallen. Dus toch op de juiste manier weer begonnen, even niet te veel willen en langzaam weer in het ritme komen.

Badmintonnen met vrienden

En wat ik echt het meeste gemist heb de afgelopen maanden, is toch wel het badmintonnen. Dat is echt mijn lust en mijn leven, en dan valt het echt niet mee als je dat ineens niet meer mag doen. En wat blij ben je dan als een whatsappje krijgt of je die avond even mee naar Driebergen gaat om met goede vrienden te gaan badmintonnen.

Van Tilburg naar Driebergen is een uurtje rijden, maar dat heb ik er dan zeker wel voor over om gezellig met vrienden weer mijn favoriete sport te kunnen beoefenen. Dus hup, de auto in en even naar Driebergen….

Badmintonnen met vrienden
Badmintonnen met vrienden in Driebergen

En het was meteen weer super gezellig natuurlijk, al merkte ik dat twee uurtjes best lang waren na maanden niet spelen. De benen wilde na 1,5 uur al bijna niet meer, ze zaten vol, lichaam werd moe…

Ach ja, de dag erop had ik toch voor het sporten een rustdag ingepland. Even je lichaam op adem laten komen, even je spieren de kans geven om te herstellen. En het was nodig hoor! Wat had ik ’s morgens een spierpijn in mijn hamstrings zeg. En het klopt dat de tweede dag na het sporten de spierpijn nog wat erger is. Mijn hamstrings doen al zeer bij het opstaan. Maar ik ben niet flauw voor mijzelf, want op zaterdagochtend om 10:00 uur stond deze jongen gewoon weer bij Basic-Fit voor de deur. En daar weer bijna 2 uur staan sporten.

Spammen op social media

En dat ik weer flink aan het sporten ben, mag dan weer iedereen weten. Ik spam Instagram en Facebook weer vol met foto’s dat ik aan het zweten ben in de sportschool. Niet om in de belangstelling te staan, maar om juist andere facebookvrienden te motiveren die ook aan het sporten zijn. Elkaar op de juiste manier motiveren, daar hou ik zeker van.

Basic-fit sportpas

Leuk zo’n pasje…

Ik heb niks met mensen die lopen te roepen dat ze lid zijn van de sportschool en met dat pasje kaas en worst snijden thuis. Daar raak ik dan totaal niet door gemotiveerd.

Ik raak zeker wel gemotiveerd door mensen die berichten en foto’s delen van hun sportmomenten, dat ze druk bezig zijn om hun doelen te halen. Dat werkt bij mij aanstekelijk en blijf daar ook zeker door gemotiveerd. Dus ik post met plezier mijn sportmomenten, laten zien dat je wat kan bereiken als je wil doorpakken en doorzetten.

Zijn er mensen die zich storen aan mijn foto’s dat ik bij Basic-Fit aan het trainen ben met mijn kale zweetkop? Ja, echt wel! En wat boeit mij dat nou? Niks!

Als ze het niet willen zien, dan ontvrienden ze mij maar op hun Instagram en Facebook. Ik lig daar echt niet wakker van. Negatieve mensen met negatieve energie hoef ik niet in mijn leven. Door dat soort mensen ben ik jaren geleden mee naar beneden gezogen, leeg geraakt en in de put terecht gekomen. Zulke mensen hebben geen echte interesse in je, alleen maar nieuwsgierigheid om te kunnen roddelen over je.

Dus ik blijf heerlijk mijn foto’s posten op social media om mensen te motiveren dat ik mijn doelen wel wil behalen door te knokken. Ik hoop echt dat ik deze mensen daarbij een steuntje kan geven, door hun op deze manier te motiveren. Ik zeg: “Laten we het samen doen, dat is veel leuker!”

Ik heb mijn gymtime voor maandag alweer gereserveerd bij Basic-fit. We gaan gewoon door….

#goforit #basicfitnl

4 Replies to “Wat heb ik dit gemist zeg….”

  1. Weer goed bezig en gaaf dat je het zo snel weer hebt opgepakt na de lockdown. Een man van actie!

    We gaan je natuurlijk weer volgen hier in je blog. En je motiveert er vast meer mensen mee dan je verwacht. Ga zo door Corné

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.