Met het mooie weer wat we dit weekend hadden, was het te verwachten dat het in de grote natuurgebieden topdrukte zou zijn, dus had ik vandaag maar besloten om te gaan wandelen in de omgeving. Een blokje om, zullen we maar zeggen. En toch merk je dan al dat even langs het kanaal wandelen al een top drukte kan zijn.

Ook niet gek natuurlijk, als mensen opgesloten worden dat ze zich dan bij mooi weer gaan gedragen als een stel kuddedieren. Ze willen er weer even uit, weg uit de ruimte weer vele ook de laatste tijd hun kantoor hebben vanwege het thuiswerken.

Dan wil je er gewoon even tussenuit met dit mooie weer. Sommige maken er al een uitje van om even gezellig koffie te gaan halen bij de take-away om de hoek, terwijl andere de natuur opzoeken hier in de regio, bijvoorbeeld voor de Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, het Mastbos, de Kampina, het Leenderbos en de Strabrechtse Heide.

Ik denk dat veel natuurgebieden het nog niet zo druk hebben gehad sinds de corona-tijd. Niets raars aan, de mensen zijn het beu, het binnen zitten en als het dan even mooi weer is, pakken ze die kans meteen.

Maar ik had juist even geen zin in die drukte, dus dan wandelen in eigen omgeving. En dat kan net zo’n rust in je hoofd geven als wandelen in mooie natuurgebieden. Soms heb ik dat gewoon even nodig, even het hoofd leeg maken. En dat kan ik dan goed door even te gaan wandelen.

Zonsondergang
Zonsondergang in de herfst

En af en toe mooie foto’s maken, zoals afgelopen week toen in onderweg was. Even gestopt langs de weg om de mooie zonsondergang vast te leggen. Ook daar kun je echt heerlijk rustig van worden, stil staan bij al dat moois wat de natuur ons schenkt.

2 Replies to “Wandelen in de omgeving”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.