Het wend, maar toch is het nog steeds raar dat we niet kunnen doen wat we zo graag zouden willen doen. Je leert omgaan met de situatie en respecteert de maatregelen, maar toch wil je zo veel meer. En als je dan even buiten in de zon zit en geniet van je rust en je hoort de vogels fluiten, dan zou je toch soms willen dat je een vogel was. Terwijl ik daaraan dacht, schoot het liedje van New Four door mijn hoofd…

Vrij zijn als een vogel

New Four

Zo vrij zijn als een vogel, dat zou in deze tijd toch wel heerlijk zijn, gewoon nergens last van hebben en naar de plekken vliegen waar je gewoon naar toe wil gaan. Maar wat zouden alle duiven op dam nu denken, nu dat het zo rustig is of de meeuwen op de boulevard in Scheveningen die geen frietjes meer kunnen pikken van de zonaanbidders?

Wat zouden deze vogels nu denken? Voor hen is het natuurlijk ook wel een beetje vreemd dat er zo weinig mensen zijn met het mooie weer. Of zouden ze daar niet bij nadenken?

Of de dieren in de dierentuinen of in het Safaripark Beekse Bergen? Waar normaal van die apengapers voor de hekken staan, is het nu stil! Geen grote massa’s mensen die even naar hen komen kijken hoe lui dat ze daar in de zon liggen of gekkenbekken staan te trekken. Maar het is stil voor hun kooien en verblijven.

Losgelaten worden

Wat het grote verschil nu is dat deze dieren niet weten of ze ooit nog losgelaten gaan worden, een moment waar wij nu met z’n allen naar uit zitten te kijken. Wanneer worden we nu eindelijk weer eens losgelaten, wanneer mogen we weer doen wat we zo graag willen.

Misschien past onze gedachte dan nu beter bij een gedetineerde die door de tralies naar buiten zit te kijken, denkende aan wanneer dat moment komt dat de vrijheid voor hem/haar weer werkelijkheid wordt. Maar wellicht heeft die gedetineerde het nog beter dan ons nu. Wij betalen ons groen en geel aan ziektekosten, vaste lasten en eten. Dat terwijl die gedetineerde dat allemaal gewoon krijgt, door gewoon lui op bed te blijven liggen.

Dus als wij weer vrij worden gelaten, zijn we dan wel echt zo vrij als dat we denken te zijn?

One Reply to “Vrij zijn als een vogel”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.