Deze week hier op mijn blog al geschreven over het corona virus, wat steeds dichterbij komt. Ook ik ben in overleg met mijn werkgever thuis aan het werken, dit volgens het advies van het RIVM. Ik heb helaas lichte griepachtige klachten, zoals hoesten, verkoudheid en koorts. Dus dan maar de laptop thuis aanzetten en aan het werk.

En nee, ik ben (zo ver ik weet) niet besmet met het corona-virus, het zijn enkel voorzorgsmaatregelen waarom ik vanuit huis werk.

Ik kan het allemaal wel begrijpen dat dit soort maatregelen op dit moment genomen worden, net als het verbieden van grote evenementen, zoals voetbalwedstrijden e.d., al heeft het voor mij wel een vreemd gevoel. Ik ben niet echt ziek, zo voel ik me ook niet op dit moment, maar toch hebben ze liever niet dat ik naar kantoor kom. Ik heb daar ook wel begrip voor hoor, niet direct voor mijzelf, maar het is bij veel mensen gewoon een gevoelige kwestie als ze zien/horen dat je flink aan het hoesten bent als je in hun nabijheid zit.

En dan de berichtgeving van gister d.d.10-3-2020, waaruit ik het gevolg niet raar zou vinden als Noord-Brabant dadelijk echt opslot wordt gegooid. Ik denk niet dat het de vraag is of het gaat gebeuren, maar eerder de vraag wanneer het gaat gebeuren. Het begint nu echt impact te krijgen op de samenleving, vooral hier in Noord-Brabant. Kantoorpanden die half gevuld zijn met personeel, scholen die nagenoeg lege klassen hebben. Waar gaat dit allemaal heen…???

Aan de ene kant heb ik dan nog het geluk, als je het zo mag noemen, dat ik vanuit huis kan werken. Maar mensen in fabrieken en op bijvoorbeeld bouwplaatsen kunnen hun werk niet zomaar mee naar huis nemen. Maar ook bedrijven die in- en export hebben van producten en materialen beginnen er last van te krijgen. Zo las ik vandaag een bericht op het Brabants Dagblad over een bedrijf in Oisterwijk die voor zijn werknemers reeds bij het UWV werktijdverkorting heeft aangevraagd. Dit doordat Italië opslot gaat en de voorraad voor dit bedrijf flink begint te slinken, omdat leveranciers uit Italië niet kunnen leveren. En zo zullen er meer bedrijven zijn die er last van gaan krijgen. Het gaat echt wel effect hebben op onze economie, misschien dat er zelfs bedrijven zijn die hierdoor echt de deuren moeten gaan sluiten.

Waar het allemaal op uit zal gaan draaien is voor iedereen nog een vraag. Wat dan weer positief is, dat ik vanmorgen las dat in China de besmettingen toch echt wel terug aan het lopen zijn, door de maatregelen die men heeft genomen. Laten we hopen dat de maatregelen die men nu in Noord-Brabant heeft genomen en/of gaat nemen, dit net zo’n positief effect zal hebben op het aantal nieuwe besmettingen en dat we het op deze wijze kunnen isoleren en terugdringen. De tijd zal het ons gaan vertellen….

Eerder bericht in mijn blog op deze website

2 Replies to “Voorzorgsmaatregelen [Corona]”

 1. Niet echt meteen negatief dat je lekker thuis kan werken, hihihi
  Beetje flauwe opmerking, bedoel het niet verkeerd. maar wel goed dat jouw werkgever serieus omgaat met jouw klachten en je uit voorzorg thuis laat werken. Ook voor het gevoel van anderen, het ligt inderdaad wel gevoelig allemaal op dit moment.

  1. Opzich is het wel lekker om thuis te werken. Ik doe in verhouding meer dan op kantoor. je wordt minder lastig gevallen door collega’s. Mijn kinderen vermaken zich wel op hun kamers, dus kan heerlijk door werken.

   Ik ben wel blij dat mijn werkgever serieus omgaat met deze hele corona-kwestie. Zou niet goed zijn als het anders zou zijn.
   Alle werkgevers zullen zich naar m.i. moeten conformeren aan de adviezen van het RIVM. Als we met z’n allen hier gehoor aangeven, dan zal het best effect hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.