Voorjaar in de vijver…

Voorjaar in de vijver…

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat we weer in de tuin alles klaar netjes kunnen gaan maken, de rommel opruimen van de afgelopen herfst en winter. Dus ook de vijver weer netjes maken, oude planten vrijmaken van afgestorven bladeren e.d.

Het is dan niet echt winter geweest, maar de vissen vinden het nogal wel te koud om veel boven in het water te zwemmen. Ze zitten nog veel beneden op het diepste punt van de vijver.

Het water van mijn vijver is kraakhelder, alleen jammer dat de afgelopen tijd veel alg zich heeft weten te ontwikkelen langs de zijkanten en het ondiepste punt waar mijn planten staan. Maar verder wel tevreden hoe de vijver erbij ligt. Zoals gezegd, kraakhelder en ik kan de bodem zien.

Waterplanten

De waterpest weer flink bijgeknipt en dan zie je al dat een aantal planten weer aan het schieten zien. Het eerste blad van de waterlelie is zijn weg naar boven al aan het zoeken. De dotterbloem begint al blaadjes te krijgen en lisdodde begint al goed door te schieten. Nu nog een beetje warmer worden buiten, zodat het water ook weer langzaam op betere temperatuur komt, dan zullen de planten flink gaan doorschieten en de vissen weer levendig gaan worden.

Dus ik moet nog even geduld hebben voor de vijver er weer geweldig mooi uitgaat zien als alles flink in bloei staat. Dit jaar verwacht ik dat het allemaal veel mooier wordt dan vorig jaar. Maar dan zou niet gek zijn natuurlijk, want heb de vijver vorig voorjaar pas aangelegd.

Over een paar weken zal het er al heel anders uitzien….

Blog