Er is al veel over gezegd natuurlijk, het corona-virus, maar het houdt ons de hele dag bezig in alles wat we doen. Althans, ik maak mijn eigen niet zo druk, want als ik het virus krijg dan zal ik er mee moeten dealen en kijken hoe het afloopt. Je kan het (waarschijnlijk) toch niet voorkomen dat je het krijgt…

Er worden door het RIVM steeds meer scherpere maatregelen genomen, wat flinke impact heeft op onze samenleving. Zo ook in mijn omgeving, badmintonclubs die hun leden melden dat er tot 31 maart 2020 geen wedstrijden, trainingen en speelavonden worden gehouden. De deuren gaan op slot.

Terwijl ik dit bericht zit te typen, valt er weer een mail binnen van Basic-Fit dat men ook daar de deuren sluit en je ook daar niet meer kan gaan trainen. We mogen helemaal niets meer! Alleen nog maar thuis zitten en als je geluk hebt mag je nog naar je werk. Verder helemaal niets meer….

Hamsteren

Maar ook de ondernemers in de horeca zien hun omzet flink dalen. Mensen blijven weg en zoeken het niet meer op om nog buiten de deur te gaan eten. Mensen sluiten zich op en komen dadelijk niet eens meer buiten. Lui op hun reet voor de TV hangen en Netflix aan.

Ik was daarstraks nog even naar de supermarkt gegaan, om wat kleine boodschappen te halen. Maar ook hier bij de lokale AH zijn schappen leeg. Mensen zijn echt aan het hamsteren geslagen. Vlees, toiletpapier en zelfs de schappen van de chips zijn nagenoeg leeg. Net of de wereld vergaat, dat gevoel krijg je als je door de supermarkt loopt.

Mensen die hamsteren zijn grote egoïsten!!

Dat is wat ik echt vind hè. Grote egoïsten zijn het! Men denkt er niet bij na, als men heel die schappen gaan leegroven. Ik heb er gewoon geen andere woorden voor dan dit. De mensen zijn echt gek aan het worden, slaan compleet door.

Maar dat krijg je bij die randdebielen echt niet in hun hoofd gestampt, dat hamsteren gewoon geen nut heeft. Maar je krijgt het ze niet wijsgemaakt omdat ze dom zijn.

De enige die er nu een beetje baat bij hebben en hun omzet op dit moment flink zien stijgen zijn de supermarkten. Die draaien een top omzet door die mensen die nu aan het hamsteren zijn.

Criminaliteit

Een groot voordeel is wel dat de inbraken in huizen omlaag zal gaan, als we met z’n alle thuis zijn. De dievengilde zal opzoek moeten naar een andere bron van inkomsten. Tja, bedrijven die hun deuren gesloten hebben, zullen waarschijnlijk dan het volgende doelwit zijn. Niemand in het pand aanwezig en de dievengilde kan ongestoord hun gang gaan. Laten we niet hopen voor de ondernemers die al slachtoffer zijn geworden van het corona-virus, dat is ze dan zeker niet gegund zeg, a.u.b. niet hè.

Maar hoe nu verder…?

Tja, we mogen niet meer sporten tot minimaal 31 maart 2020, wellicht misschien nog wel werken. Sociale contacten moeten we zoveel mogelijk vermijden. Dus alleen nog maar thuis zitten. Krijgen de scheidingsadvocaten het dadelijk weer drukker, omdat er getrouwde stellen ineens 24/7 met elkaar op zitten gescheept. Eerst had men dat niet, vluchtte ze de deur uit naar hun werk en sportclubjes. Maar nu gezellig samen op de bank.

En over ca. 8 maanden weer een babyboom natuurlijk. Want door het RIVM is nog niet verboden om met elkaar sex te bedrijven. Dus in de toekomst kijkend hebben straks andere bedrijven weer een flinke boost qua omzet. Als ik die bedrijven was, zou ik vast orders inschieten bij hun leveranciers, zodat ze zijn voorbereid op de geboorte golf die gaat komen.

Maar alle gekheid op een stokje natuurlijk, het is wel een vraag die je bezighoud: “En hoe nu verder?”

Ik zou niet weten waar het naar toe gaat, wat er komen gaat en hoe dit alles zal gaan verlopen. het enige wat ik denk is dat dit virus straks weer net zo snel is verdwenen als dat het is komen opzetten. Het is een golf die over ons heen gaat en dadelijk is die tsunami weer verdwenen en gaan we vrolijk weer door met ons leventje, net alsof er niets is gebeurt en we bij het jaaroverzicht zeggen, oja, dat was dat gedoe met dat corona-virus.

Ja, ik bekijk het positief. het enige wat me stoort is dat de media altijd alles zo opblaast en dat de mensen dan echt gek worden en door gaan draaien. Dat is waar ik mij op dit moment zo aan stoor en natuurlijk aan die randdebielen die lopen te hamsteren. Doe gewoon normaal en zaai geen paniek!

One Reply to “Veel mensen zijn echt de weg kwijt…”

  1. Zo mee eens! Egoïsten zijn het, mensen die nu lopen te hamsteren. Walgelijk gewoon dat ze alleen aan hun eigen harsses denken. Ik walg er van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.