Ondanks alle corona-perikelen is het dit weekend dan toch ook gewoon weer Pasen, een lang weekend waarin mooi weer wordt voorspelt. Maar toch zal deze Pasen anders zijn dan anders, omdat we niet kunnen doen wat we zo graag zouden willen doen. Desondanks laten we het de sfeer niet verpesten. Ik heb er zelfs een lang weekend van gemaakt, dus ook vandaag (Goede Vrijdag) was ik al heel de dag vrij.

Even uit de sleur van het thuiswerken, even niet achter mijn bureau in diezelfde huiskamer waar ik in de avonden ook zit te relaxen voor de tv. Gewoon even niets, heerlijk genieten van het mooie weer. Beetje in de tuin bezig zijn en verder genieten van de dag.

Gisteravond het weekend al afgetrapt met een heerlijke wandeling van bijna 1,5 uur, waarbij ik zo’n ca. 6,3 km heb afgelegd. Ik moet natuurlijk wel een beetje in beweging blijven. Normaal sport ik 3 keer in de week en nu ineens niets meer. Dus is even wandelen of fietsen dan wel het minste om nog wat in beweging te blijven.

Sluis II Tilburg
Sluis II Tilburg

Deze keer had ik besloten om eens de andere kant op te wandelen, nadat ik vorige week bij Sluis III in Tilburg foto’s was gaan maken. Nu zonder camera op pad en even met mijn telefoon een foto gemaakt bij Sluis II om dan weer door te wandelen.

Even gezellig de BBQ aan

En verder dit Paasweekend? Gewoon lekker rustig aan. Vandaag even de BBQ aangestoken en dan heerlijk eten met mijn dochter en mijn vrouw. Mijn zoontje is nog logeren bij zijn Oma en gaan we dan 2e Paasdag weer ophalen.

Vandaag dus weer de BBQ aan, wat voor ons de eerste keer was dit jaar. Vele hadden de BBQ vorige week al uit het stof gehaald. Maar wij vandaag op de ouderwetse manier het vlees heerlijk gaar gemaakt, waar we normaliter de gasbarbeque zouden aansteken. Maar omdat de gasfles bijna leeg is en we nog wat briketten hadden staan, vonden we het wel leuk om het weer eens anders dan anders te doen. En ja, ik was ook te lui om een nieuwe gasfles te halen.

Tja, als ik lui ben, ben ik ook echt lui hoor. De rest van de avond zal ik ook heerlijk lui blijven, beetje van het weer genieten nog en dan wat tv kijken. Het meest actief vandaag zal ik zijn als ik naar boven moet lopen om naar bed te gaan. Veel meer wordt het echt niet.

De rest van het weekend? Ik weet het nog niet. Ik kijk wel wat de dag brengt. Zal wel weer een beetje wandelen worden, misschien even fietsen en genieten van het mooie weer wat ons naar alle waarschijnlijkheid staat te wachten. Oja, natuurlijk nog wel even mijn zoontje ophalen, heb die jongen echt wel gemist de afgelopen 1,5 week…..

#StayHome

2 Replies to “StayHome met Pasen”

  1. Wij mogen voor de kleinkinderen niet meer zorgen en ook niet halen of wegbrengen, geen essentiële verplaatsing. Een gasfles kopen denk ik gaat ook niet, winkels dicht. Gelukkig mogen we nog even uit ons kot. Geniet van je verdiende paasweekend!

    1. Dat is zeker wel vervelend en een groot gemis, als je de kleinkinderen niet bij je kan hebben. Ik hoop dat je ze zo snel mogelijk weer kan zien en knuffelen. Jij ook toch een fijn paasweekend toegewenst.

Geef een reactie