De Tilburgse Kermis, het tweede grote feestje van het jaar, althans dat zou het moeten gaan worden, zal waarschijnlijk voor ons niet doorgaan. Ondanks dat dat er door het Kabinet nog geen uitspraak is gedaan, zullen naar alle waarschijnlijkheid ook in Nederland de grote evenementen afgelast gaan worden tot 31 augustus 2020, zoals ook al in België en Duitsland is besloten.

Dus dat betekend dan ook automatisch dat er de Tilburgse Kermis dit jaar ook niet door zal gaan. Gaan gezellig feestje met mijn vrienden op de Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis. Dat is echt balen dan natuurlijk, want jaarlijks gaan we met een gezellige groep vrienden en vriendinnen er een gezellig feestje van maken. Geen feestje voor ons, niet even een paar bietjes pakken en gezellig dansen en veel plezier maken. Het zal waarschijnlijk een saaie zomer gaan worden als er niets door kan en mag gaan als het gaat om evenementen.

Maar ook niet even gezellig met het gezin er dagjes op uit gaan, geen gezellige dagjes naar een pretpark. Het wordt thuis zitten, zwembadje opblazen en dobberen in eigen tuin. Dat is mijn gevoel op dit moment.

Pretpark
Dagje pretpark zal er dit jaar waarschijnlijk niet inzitten

De 1,5 meter samenleving zal al dat plezier naar alle waarschijnlijkheid niet toelaten. Het is niet het jaar wat we hadden verwacht. We zullen waarschijnlijk niet de leuke dingen kunnen gaan doen, waarop we in het begin van het jaar al zo naar uitkeken. Geplande reizen naar het buitenland? Ik ben er bang voor dat ook die niet door zullen gaan.

Het zal dus druk zijn in Nederland, door de vele mensen die gewoon thuis blijven. Maar kunnen we dan nog wel genieten van de zomer?

Zit er ergens een resetknop om 2020 opnieuw op te starten? Want er zit een virus in dit jaar die door de virusscanner niet is tegengehouden….

Je weet gewoon niet wat je moet gaan plannen voor de komende tijden. Het is allemaal nog zo onzeker. Wellicht zullen de maatregelen tegen die tijd wel wat versoepelt zijn, maar de grote massa’s zullen nog worden vermeden. Maar er zullen ook genoeg mensen zijn die het niet aandurven om naar het buitenland op vakantie te gaan. Zou jij het wel aandurven?

We zullen het allemaal moeten afwachten, iets plannen is gewoon heel moeilijk nu. Je weet niet wat deze hele corona nog met zich mee zal gaan brengen. Ik denk dat vele ogen nu gericht zijn op China, waar het normale leven toch wel met enige vorm weer op gang komt. Lugubere markten zijn weer open, de mensen gaan we massaal de straat op. Zou het daar stabiel blijven? Of zal er een nieuwe piek komen met besmettingen en doden? Ik denk dat heel de wereld dit in de gaten zit te houden en hopen dat het de goede kant op gaat, zodat men daar hoop kan uitputten om hier ook weer stilletjes aan te gaan denken aan een normale samenleving.

Of zal het nooit meer worden wat het geweest is? Zullen we het corona altijd als plaaggeest gaan houden in de samenleving? We moeten het echt gaan afwachten. Tot die tijd, dat er geen versoepeling is van de maatregelen……..

#StayHome

3 Replies to “Staat ons een saaie zomer te wachten?”

    1. Ieder zijn ding inderdaad en je moet er van houden. Maar jij zal echt niet minder pret hebben dan mensen die het wel leuk vinden. Jij zal je vast met heel andere dingen je plezier vinden. 😉

    2. Niets is zeker op dit moment, verder vermaken wij ons prima ondanks de beperkingen. Alleen het gemis van de kinderen vind ik erg moeilijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.