Even leek het erop dat we ook dit jaar geen echte winter zouden krijgen, het was nat en warm, gezien de temperaturen overdag met regelmaat uit twee cijfers bestond. Maar zoals alles in het leven, kan ook het weer ineens een omslag krijgen. De weersites kondigde het dan ook al aan, er is extreme kou onderweg, met sneeuw en stevig vorst.

Oftewel, de winter komt er nu echt aan. Al zal de vraag zijn voor hoe lang! En onlangs schreef ik nog een blog over de winters van vroeger, hoe koud en wit het toen wel niet was. Zouden de weergoden het hebben gehoord?

Darcy komt er aan

Er werd op zaterdag al snel van code oranje naar code rood opgeschaald voor het weer op Zondag hier in Nederland. Er werd duidelijk medegedeeld dat als je op Zondag niet de weg op hoeft, dat je het dan ook zeker niet moet gaan opzoeken.

Nu hebben we al vaker weer-codes te horen gekregen, die vaak niet uitkwamen, dus is was het afwachten op het inderdaad allemaal zo erg zou gaan worden. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en storm Darcy was onderweg naar Nederland

En de mensen leken het zeker voor het onzekere te nemen, waarbij het hamsteren in de supermarkten weer hotnews was. De schappen raakte al snel leeg, wat begrijpelijk is als mensen er zondag niet meer op uit willen, omdat het een code rood word. Tevens zetten de ziekenhuizen zich schrap, voor het geval er toch veel mensen op uit gaan en daarbij ten val komen.

Val alsjeblieft niet tijdens het schaatsen

Mark Rutte

Maar zaterdag avond begon het dan inderdaad toch de sneeuwen, waarbij je de wind ook flink voelde aanwakkeren. Al snel lag er hier in Tilburg een aardig laagje sneeuw en de donkere winteravonden zijn dan ineens niet meer zo donker met al die sneeuw.

Sneeuw in Tilburg
Zaterdagavond d.d.6-2-2021 begon de sneeuw te vallen in Tilburg, met een aardige wind erbij.

De lucht mag dan wel grijs zijn, maar door al dat wit van de sneeuw, heb je niet echt het gevoel dat het al rond de klok van middernacht is.

Het blijft de hele dag nog sneeuwen

En vanmorgen bij het wakker worden en je kijkt dan even naar buiten, dan zie je inderdaad dat het niet alleen flink heeft gesneeuwd, maar ook flink heeft gewaaid. Er zijn op diverse plekken sneeuwduinen te zien, op de gekste plekjes ligt sneeuw in je tuin, waar normaal nooit sneeuw zal vallen.

En ook nu, terwijl ik deze blog schrijf, valt er nog steeds sneeuw en waait het nog aardig. En volgens de weermannen en -vrouwen, blijft het vandaag de hele dag nog sneeuwen. Het maakt mij niet zoveel uit, want ik blijf lekker binnen vandaag. Heb genoeg eten in huis, dus we gaan hier niets te kort komen.

En naast de sneeuw, gaan we de komende week nog een aardige stevige vorst krijgen.

BRON: weeronline

Maar veel langer dan een week leek het niet te duren dat het overdags onder nul blijft. Aan het einde van deze week lijkt de temperatuur al weer te stijgen naar boven nul.

Voor de mensen die het mooi vinden, is het dus nog even genieten van de mooie witte winters landschappen. Er zullen weer veel mooie plaatjes met de camera’s geschoten worden. Ik ga het niet opzoeken, blijf lekker binnen bij de kachel. Straks lekker lui voor de tv, Netflix of Prime aan en ik kom mijn dag wel door.

Maar eerlijk is eerlijk, het blijft wel mooi om te zien…

Sneeuw in Tilburg
Dikke pak sneeuw op d.d.7 februari 2021 in Tilburg

En voor de rest van de week zal ik ook weinig last hebben van het koude winterse weer, gezien ik toch amper buiten kom door al die corona-maatregelen. Voorlopig werk ik nog steeds vanuit huis en als ik de berichten moet geloven, zal naar alle waarschijnlijkheid de avondklok hier in Nederland ook worden verlengd tot 2 maart.

We zullen het weer moeten afwachten….

7 Replies to “Sneeuw en stevig vorst”

 1. Het is zeker mooi om te zien, dat alles wit ziet van de sneeuw. Alleen altijd wel jammer dan de natte rommel die het geeft als de sneeuw weer gaat smelten.

 2. Hier valt het nog mee maar het is wit en dat is toch genieten. Laat het maar koud en vriezen dat is veel beter als regen.

  Aum Shanthi

 3. Even dacht ik “Worst” te lezen.
  Een lekker recept voor een traditioneel familierecept voor snert is wek gepast voor vandaag.

  Maar jij houdt het op een algemenere bespiegeling.

  Pas maar op, anders ga ik digitaal sneeuwballen naar jou gooien …

  Vrolijke en warme groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.