Vandaag is de kogel dan echt door de kerk, de scholen gaan dicht tot 6 april 2020. Ook de horeca en de sportclubs moeten hun deuren per direct gesloten houden. Nederland zal thuis komen te zitten! En wat nu…??

Het Kabinet heeft vandaag d.d.15-3-2020 de regels aangescherpt, de scholen gaan dicht! Oftewel hebben ze indirect ook gezegd dat een groot deel van de ouders nu ook maar vrij moeten pakken om voor hun kinderen te gaan zorgen, want niet iedereen kan zomaar thuiswerken. Zeker niet als je op de bouw werkt of in de hulpverlening. Bedrijven zullen leeglopen, want groot deel van hun personeel zit thuis om op de kinderen te passen. En dat wel drie weken lang,

De economie zal een flinke knal krijgen, bedrijven gaan failliet of staan op het puntje om om te vallen. Kleine bedrijven in de horeca zullen hun personeel of door moeten betalen of langs het UWV sturen voor arbeidsverkorting. ZZP-ers zullen het zwaar gaan krijgen, want ook deze kunnen niet rekenen op de steun van de overheid, heb ik ergens gelezen.

Je ziet al wel dat sommige horeca bedrijven hun klanten gaan aanbieden dat ze het eten thuis brengen. Daar zullen bedrijven als thuisbezorgd dadelijk wel weer over gaan klagen.

Maar wat voor sommige slecht is voor de omzet, zal voor andere nu de uitgelezen kans zijn om de omzet flink te doen laten stijgen. Vooral de online bedrijven, maar ook bedrijven als die ik net noemde, thuisbezorgd. Die hoeven naar m.i. niet de deuren te sluiten, want die hebben geen klanten in hun zaak. Maar brengen het bij je aan de deur.

En zo zullen er toch nog wel aardig wat bedrijven zijn die nu juist hun omzet zien stijgen.

Maar ik heb het echt te doen met de kleine ondernemers, zoals die in de horeca maar net hun hoeft boven water kunnen houden. Drie weken lang geen inkomsten. Hoe ga je dat overleven? Hebben ze daar bij het kabinet wel over nagedacht? Gaat het Kabinet deze bedrijven echt niet steunen? Maar wel geld geven aan vluchtelingen die hier als goudzoeker naar ons landje komen?

Niet dat we als Nederland geen vluchtelingen mogen helpen hè, begrijp me niet verkeerd. Maar dit is nu zo’n moment “eigen mensen eerst”. Even geen vluchtelingen opvangen, maar eerst zorgen dat de gedupeerde door beslissingen van het Kabinet nu gered gaan worden, zodat hun deuren niet definitief gesloten hoeven blijven. Vele van hen hebben hun leven keihard gewerkt om dat mooie horeca-bedrijfje op te bouwen waar het nu staat. En dan zou dat nu ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat zou ik echt erg vinden voor die mensen.

Gedupeerde

Maar het is niet alleen de horeca die pijn gaat lijden, maar ook mensen die nu in de financiële problemen komen omdat juist hun bedrijf de deuren sluit vanwege het hele corona-gedoe. Mensen die nu bij het UWV moeten gaan aankloppen, omdat er voor hen arbeidstijdverkorting is aangevraagd.

Dus is het nu nog belangrijker om te zeggen “eigen mensen eerst”. Nu hebben veel Nederlanders juist de steun nodig van hun eigen land. Het kabinet heeft tenslotte de keus gemaakt, niet deze mensen.

Eens kijken of we dadelijk ook mooie acties krijgen op TV, zoiets van Help de corona-gedupeerde o.i.d.

Maar dat zal wel niet. waarom eigen mensen helpen, als je ook vluchtelingen kan helpen of mensen die in een ander land wonen en nog steeds een uitkering krijgen van de Nederlandse staat.

Laten we met zijn alle hopen dat deze pandemie snel over is en we snel ons leventje weer kunnen gaan oppakken.

2 Replies to “Scholen, horeca en sportclubs dicht! Wat nu…?”

Geef een reactie