Vandaag zou het dan echt los gaan! Maar helaas gaat het dit jaar niet zo’n feest zijn, geen carnaval vieren zoals andere jaren. Nee, thuis de solonaise doen met een biertje in de hand. Mijn carnavals-hart huilt! Maar zo solidair we hier in Kruikenstad zijn, zullen we deze dagen samen groen-oranje zijn.

Helaas zal mijn programma er deze dagen anders uitzien dan de jaren dat ik carnaval ging vieren. Mijn carnaval begon altijd met 3 uurkes vurraf kijken op Omroep Brabant. Een heerlijk spektakel om lekker in de stemming te komen. Vorig jaar zeiden mijn maat en ik nog tegen elkaar, dat we dit jaar er bij wilde zijn in Eindhoven.

Elk jaar de kreet #fijnfisjenie, maar dit jaar zal het in aangepaste vorm uitgezonden worden onder het motto #kleinfisjenie

Daardoor kunnen we toch nog een klein beetje carnaval thuis vieren en met een biertje in de hand de solonaise door de huiskamer lopen. Veel meer zal het niet gaan worden.

Geen fisjenie

En als ik dan eenmaal lekker in de stemming zat door de 3 uurkes vurraf op Omroep Brabant, dan was het daarna douchen, omkleden en kort daarna naar mijn maatje. Bakje koffie, alvast een flesje bier om warm te draaien en daarna te voet naar het centrum van Tilburg, feesten in het hart van Kruikenstad.

De weg naar het centrum, zo’n 20 minuutjes wandelen, hebben we al de grootste lol en maken al veel plezier. Eenmaal in het centrum aangekomen dan gaat het feest los, de goud-gele rakkers vloeien onze keeltjes en een we feesten, feesten tot vroeg in de ochtend door. Heerlijk aangeschoten lopen we midden in de nacht weer terug naar het huis van mijn maatje, waarna ik de fiets nog pak om naar mijn eigen huisje te gaan, mijn eigen bedje op te zoeken.

Zaterdag weer zo’n heerlijke avond met een stel vrienden, weer feesten, feesten en feesten. Tot we niet meer kunnen en wat dan ook weer vroeg in de ochtend zal eindigen. Zondag d’n Opstoet kijken en ja, ook nog even feesten…

Wat was het gezellig tijdens Carnaval 2020, met een stel geweldige vrienden en mijn kinderen.

’s maandags is de langste dag

En dan is het maandag geworden, tijd voor de kroegentocht. Om 12:00 uur moeten we ons melden in de kroeg, tijd voor een bakje koffie? Of zullen we alvast warm draaien?

Die dag is echt zo gezellig, met de carnavalsvereniging op pad, met twee touringcars in de omgeving van Tilburg door, even een paar kroegen aandoen, biertje pakken en weer door. Rond 18:00/18:30 belandden we weer in het centrum van Tilburg en ja, daar gaan we weer feesten, feesten en feesten tot vroeg in de ochtend. De maandag met carnaval drinken we meestal wel meer dan het klokje rond. Meer dan 12 uur aan een stuk feesten. Geweldig!

Ooh, wat mis ik dit nu zeg, nu ik dit zo allemaal schrijf in deze blog. Mijn carnavals-hart huilt dikke krokodillentranen. Wat heb ik zin in dit feest, wat door vele bovensloters gezien wordt als één groot zuipfestijn.

Wij lussen hem zeker wel

Elk jaar weer zien we die bovensloters ons mooie Brabant binnenkomen, elk jaar denken die bovensloters dat het enkel gaat om zoveel mogelijk bier te zuipen en dat ze aan alle vrouwen mogen komen die ze zien. Ze begrijpen heel het feest niet, verpesten vaak onze gezelligheid. Zo jammer!

Gelukkig zitten er ook goeie bovensloters tussen, die zich weten aan te passen en te gedragen tijdens “ons feest”. Gelukkig zijn er die ook.

En ja, wij lussen hem zeker wel, ik kan een aardig potje bier drinken met mijn maatje. Maar wij staan nooit te feesten om te zuipen. Ja natuurlijk zijn we zo nu en dan lekker aangeschoten, maar zat zijn we nooit. Genoeg is genoeg! Als je stop kan zeggen ben je pas een echte vent. Je bent geen toffe peer als je zat en lastig wordt.

Maar voor ik stop zeg, zijn we toch wel wat uurtjes verder hoor…

Samen groen-oranje zijn

Maar dit jaar gaat het hele feest niet door. Geen feestjes tot vroeg in de ochtend, ginne Opstoet, helemaal niets! Alleen de solonaise thuis met wat carnavalsmuziek uit je eigen speakers in de huiskamer. De solonaise lopen door de huiskamer, met een omweg door de keuken heen.

En toch is het dan mooi om te zien dat bij ons Brabanders het carnaval in ons hart zit en je dat er nooit uit zal krijgen. Dit weekend zal ik dan ook samen groen-oranje zijn met de kruiken en kruikinnen van Kruikenstad.

We zullen doorgaon! Volgend jaar staan we hopelijk weer gebroederlijk schouder aan schouder te feesten in het centrum van Kruikenstad. Want carnaval blijft in ons hart!!

Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!!

Maar voor nu, blijf gezond en denk met gezond verstand, zodat we onze vrijheid weer snel terug kunnen krijgen. Want opgesloten zitten is niet wat we willen…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.