Sinds 1 juli 2020 weer flink aan het trainen, zo heerlijk om dit weer te kunnen en mogen doen. Maar nog leuker dat ik mijn zoontje Jonathan ook mee krijg om samen te trainen. Heerlijk om die jongen zo te zien genieten van sporten. Dat doet je als vader natuurlijk goed, dat je kind actief is en niet de hele dag achter de telefoon of laptop ziet hangen. Heerlijk dat ik die jongen zo kan motiveren…

Mooi om je kleine jongen bezig te zien, om in de voetsporen van zijn vader te treden. Want ook het badmintonnen zit hem al diep in zijn hart en gaat met veel plezier steeds weer naar zijn trainingen en wedstrijden. Hij heeft een mooi doel, zijn vader nog eens verslaan op het badmintonveld. En dat alles zonder hem te pushen dat hij iets moet doen, maar juist hem laten beslissen wat en hoe hij het wil bereiken.

Hij hoeft voor mij niet de beste te worden, ik wil hem zien genieten op zijn eigen niveau. Dat probeer ik hem ook mee te geven, je eigen niet spiegelen aan anderen en je eigen pad bewandelen. En als je plezier hebt, dan kom je wel waar je graag zou willen zijn.

Samen trainen….

En dan nu pakt hij de mogelijkheden om samen met mij naar Basic-Fit te gaan, samen trainen, wel ieder op zijn eigen niveau en kunnen. Niet overtrainen, maar langzaam opbouwen en je grens steeds een stukje verleggen. En ik ben trots op hem hoor, hij doet het geweldig!

Samen trainen bij Basic-Fit
Samen trainen bij Basic-Fit

Zelf voel ik ook dat ik nu minimaal 3 keer per week weer aan het trainen ben bij Basic-Fit en dat ik daarnaast nog minimaal 1x per week aan het badmintonnen ben. Ja, mijn lichaam heeft echt wel last van de maanden dat ik heb stil gezeten vanwege de Corona, moppert en klaagt met wat pijntjes, maar langzaam voel ik dat wel steeds verder weg ebben. Gaat weer helemaal goedkomen. Over een paar weken hoop ik weer op het niveau te zitten waar ik voor de corona gebleven was. En dan door natuurlijk…..

Zomerbadminton

En ook het badmintonnen zal dan vanzelf weer beter gaan, fitter over het veld gaan om heerlijk te kunnen spelen. En natuurlijk ook weer gaaf dat mijn zoontje weer gezellig met mij meegaat naar mijn clubje BC Culemborg om deel te nemen aan het zomerbadminton, wat BC Culemborg jaarlijks weer organiseert. Samen elke dinsdagavond er weer op uit om gezellig met badmintonvrienden te gaan badmintonnen. Heerlijk! Ik heb er echt zin in….

4 Replies to “Samen fit worden en blijven”

  1. Leuk om te zien dat jij je zoontje positief motiveert en dat hij het geweldig vind om met zijn vader te gaan sporten. Goed bezig hoor en je zal er wellicht ook andere mee motiveren. Keep on going!

  2. Echt mooi om te zien dat jij weer zo hard aan het sporten bent hoor Corné. Hou vol hoor!

    En wat gaaf dat jij je zoontje zo goed weet te motiveren om bezig te zijn, zodat hij niet de hele dag achter de schermpjes zit wat de meeste jeugd helaas wel doet.

    Ga zo door mannen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.