Gisteravond bij de zonsondergang weer eens even naar de stilte om mij heen geluisterd. In deze rare tijd van de corona heb ik toch wel veel van die momenten gehad, dat de stilte mij meer bezighoud en je er bewust van wordt dat we in de greep zitten van een raar fenomeen wat het Covid-19 heet. Eigenlijk best raar, toch?

Niet dat ik negatieve gedachtes heb of depri ben. Ik geniet toch wel van de dag, maar het is gewoon anders. En dan ben ik, voor zo ver ik weet, gezond. Terwijl er andere schrijnende verhalen zijn natuurlijk, door het corona. En ik zit er echt niet dagelijks aan te denken, maar zo nu en dan dwalen je gedachtes weg door wat er om je heen gebeurt, door hoe andere omgaan met de situatie waarin we zitten.

Soms is het bij sommige net of er alleen maar het corona probleem is en dat de eredivisie voetbal niet door kan gaan. Nou, lekker boeiend zeg! Maar vergeten we dan andere dingen niet de juiste aandacht te geven? Er zijn bijvoorbeeld nog zoveel anderen die ziek zijn, waar vele nu niet aan denken, andere mensen die vechten tegen kwaadwillende klachten en die hun leven van de een op de andere minuut hebben verandert.

Veel mensen denken zo klein hè, denken alleen in hun eigen problemen en “Oei, er is corona! Nu moet ik toiletpapier gaan kopen…”

Nee, je bent niet zielig omdat je al weken thuis moet blijven. Je bent niet de enige die thuis moet blijven, iedereen heeft daar last van. Onee, niet die hangjongeren ! Die zijn pas echt zielig. Echt hoor, die vervelen zich echt te pletter. Is echt lastig hoor, vergis je niet. Dus die kun je echt niet binnenhouden als ouder. Maar gelukkig zijn ze niet kwetsbaar, hun overkomt nooit iets. Lekker hangen met andere hangjongeren op een bankje in het park, lekker selfies maken met je koppen tegen elkaar. Echt, hun kan niets overkomen. Het zijn toch alleen die ouderen van boven de 80 ofzo?

Of is dat niet wat de jeugd denkt tegenwoordig? De hele dag met hun rare accentjes “Respect man!” lopen roepen op straat, terwijl ze niet eens weten wat het woord Respect! betekend. Dat is pas respectloos.

Tja, dat zijn wel dingen die door mijn hoofd gaan als ik dan buiten naar de stilte zit te luisteren. Moeten meer mensen eens gaan doen, luisteren naar de stilte om zich heen. Brengt je zoveel meer, dan alleen rust. Zeker als je dan je gezond verstand laat werken en bedenkt dat het toch allemaal wat erger is dan je misschien doet denken. Of misschien kom je er juist achter dat je zelf egoïstisch bent om andermans meningen en afspraken niet te respecteren door die 1,5 meter niet te hanteren. Gewoon doen wat jij zelf vind dat goed is en niet denken wat de ander daar van zou vinden, niet nadenken wat de ander daarvan zou denken, als jij niet die 1,5 meter hanteert en alleen aan je eigen harses denkt, omdat jou dat beter uitkomt, zodat je van de goedheid van die ander kan profiteren.

Misschien iets om over na te denken, wat andere vinden van jouw egoïstische gedrag. Zou het eens doen, misschien krijg je dan wat meer respect voor de mening van een ander. Doe er je voordeel mee….

Zo niet? Dan heb ik liever dat je uit mijn buurt blijft en ook uit de buurt van mijn gezin. Want heb een bloedhekel aan egoïstische mensen!

Voor degene die wel de moeite nemen om mij en mijn gezin te respecteren, omdat wij wel serieus omgaan met de maatregelen die we hebben geaccepteerd en ons houden aan die 1,5 meter en dat we zoveel mogelijk thuis blijven:

Bedankt dat jullie zoveel respect voor ons hebben, Top!

#StayHome

3 Replies to “Respect is niets voor egoïsten”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.