Het oude gezegde “Praatjes vullen geen gaatjes” begint voor steeds meer mensen in Nederland te gelden, omdat men niet meer weet wie en wat te moeten geloven. Zeker nu in de tijd van verkiezingen verkoopt iedereen zijn mooie woorden aan de gevoelige kiezers om hen maar zo veel mogelijk te beïnvloeden.

De een vind dat Rutte en zijn aanhang het perfect doet op dit moment in deze corona-tijd, terwijl de ander hem liever ziet aftreden. En de media gooit er nog een schepje bovenop met bangmakerij in hun berichten als de besmettingscijfers weer omhoog schieten. Daarnaast doen Rutte en De Jonge uitspraken die af en toe nog kant noch wal raken. Althans, dat is mijn persoonlijke mening

Er bestaat ineens geen griep meer

Nu we weer in de periode zitten dat normaliter de griepepidemie de kop op zou steken, blijkt er ineens géén griep meer te bestaan. Er blijken op dit moment 0% griepgevallen te zijn, als we de woorden van De Jonge moeten geloven. En dat heeft er mee te maken dat de mensen zich zo goed aan de corona-maatregelen houden en dan krijgt het griepvirus gewoon geen kans om zich te verspreiden.

Je zou dit heel geloofwaardig kunnen gaan vinden, al wordt de kracht van deze uitspraak meteen ook weer teniet gedaan als dezelfde De Jonge de uitspraak doet dat de corona-besmettingen flink aan het stijgen zijn omdat de mensen zich niet goed aan de corona-maatregelen houden.

Dan ben je gewoon niet meer geloofwaardig. Net als het feit dat De Jonge de uitspraak heeft gedaan dat met de PCR-testen (de testmethoden voor corona) het onderscheid tussen een griep- en corona-virus niet is vast te leggen. Oftewel worden alle besmettingen meteen toegeschreven aan het corona-virus. Iedereen die snotterig is heeft gewoon corona!

Dus er bestaat ineens geen griep meer! Ongeloofwaardig natuurlijk, als je het mij vraagt.

Een grijs gebied

Rutte vond het ook heel vervelend dat hij de mensen moest vertellen dat er een avondklok kwam. Het kon gewoon niet anders. Maar daarbij vertelde hij meteen dat als er een versoepeling van de maatregelen mogelijk is, de avondklok het eerste weer wat zou gaan verdwijnen. Dat hebben we gemerkt en zitten we t/m 30 maart in de avond opgesloten in onze huizen. Je zou haast een hondje gaan aanschaffen om in de avond lekker te kunnen gaan wandelen.

Het is gewoon niet meer te volgen voor de mensen, de uitspraken druisen tegen elkaar in. Nu is het zwart, maar morgen is zwart gewoon weer wit. Voor de mensen is het ondertussen gewoon grijs geworden, waarbij een grijs gebied vaak als onduidelijk wordt aangeschreven. In die fase zitten we als Nederland, waardoor het dan nog verwarrender wordt voor de kiezer op wie ze moeten gaan stemmen.

Ga er maar aanstaan om nu een goede juiste keuze te maken als je gaat stemmen. Stem je op degene die nu de macht heeft over of we opgesloten moeten blijven zitten of kies je iemand die gaat voor onze vrijheid? Want overal hangt een prijskaartje aan.

De burgers betalen de rekening

Als we iemand kiezen die nog steeds denkt dat er géén griep meer bestaat en de boel op slot houdt, dan zal er een grote financiële reset het gevolg zijn. Bedrijven sluiten voorgoed hun deuren, omdat ze de kosten niet meer kunnen dragen. En mensen mogen gewoon niet meer sterven aan een ziekte, wat een mooie utopie zou zijn. Maar het is helaas nog steeds dat mensen sterven aan griep, corona, kanker, aids, etc, etc…

Of kiezen we juist iemand die alles weer wil opengooien, weer bedrijven de kans wil geven om hun onkosten te kunnen gaan betalen, met daarbij de gedachte dat er nog steeds griep bestaat en dat er mensen dood gaan aan ziektes?

De gulle middenweg? Wie verdedigd deze belangen binnen degene die je kan kiezen?

Uiteindelijk betaalt de burger de rekening. Alle financiële input die het Kabinet heeft toegezegd en eventueel al heeft uitbetaalt, maar ook alle coronatesten en dadelijk de vaccinaties worden uiteindelijk betaalt door u en mij. Wij krijgen dit op ons bordje, op welke manier dan ook. Verhoging van de belasting? Ergens zal het vandaan moeten komen en dat is naar alle waarschijnlijkheid uit uw en mijn portemonnee.

Een lastige keuze

Het wordt alleen maar lastiger, om goed te kunnen bepalen wat de beste keuze en/of oplossing is. Omdat praatjes nog geen gaatjes vullen, is het gewoon lastig te geloven wie nu echt het beste met ons Nederlanders voor heeft. Ik ben al even afgehaakt en hecht nauwelijks nog waarde aan de naar mijn mening valse beloftes die steeds worden gedaan.

Een lange tijd heb ik mij goed aan de maatregelen gehouden en deze adviezen steeds opgevolgd, maar langzaam begin ik steeds meer recalcitrant te worden op het gebied van het volgen van de maatregelen. Ik ben er helemaal klaar mee en heb er totaal geen begrip meer voor. Zeker als ik mijn gezond boerenverstand gebruik, dan klopt er gewoon geen bal meer van.

De griep kan niet ineens zijn verdwenen en ik weet bijna zeker dat men alle positieve PCR-testen toeschrijft aan het corona-virus, wat zeer onterecht is. Je mag gewoon geen griep meer hebben, je moet corona hebben.

Ik weet gewoon niet meer wie ik moet geloven. Ben jij er al uit wat/wie jij gaat stemmen deze verkiezingen?

4 Replies to “Praatjes vullen geen gaatjes”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.