Naast mijn werk en deze website, ben ik natuurlijk ook eigenaar en bespanner van BadmintonWorld Bespanservice te Tilburg. Een kleine onderneming waar ik dagelijks met veel plezier aan werk en waar ik voor spelers/speelsters honderden rackets per jaar bespan. En ook tijdens deze zomervakantie ook gewoon weer open voor het bespannen van badmintonrackets en verkoop van badmintonartikelen.

Al ruim 30 jaar bespan ik badmintonrackets, waarbij sporadisch ook tennis- en squashrackets. Maar mijn core-business ligt toch wel bij het bespannen van badmintonrackets. Vele spelers/speelsters hebben de weg naar BadmintonWorld Bespanservice gevonden, die hebben gekozen voor mijn service, kwaliteit en vakkundigheid. Honderden rackets voorzie ik jaarlijks van nieuwe bespanningen, nagenoeg elk merk en type heeft mijn bespanmachine reeds gezien.

Sinds 2014 zelfs een certificaat behaald voor het Yonex Benelux Stringing Team en dat alles onder het mom van hoge kwaliteit leveren en blijven leveren aan de spelers/speelsters. Ik weet zelf als geen ander hoe belangrijk een bespanning in het racket is voor een speler/speelster. Daarom ooit zelf begonnen met het bespannen van mijn eigen rackets, dus echt als hobby wat nu tegenwoordig een serieus bedrijfje is geworden met meer dan alleen het bespannen van badmintonrackets.

Verkoop van badmintonartikelen…

Al snel kwamen de vragen of ik ook badmintonrackets verkocht. Dan ga je op zoek naar goede leveranciers en eventueel samenwerkingen met andere webshops, om je klanten ook te kunnen voorzien van overige badmintonartikelen. Hedendaags heb ik dan ook een leuke voorraad van racketbags, verenshuttles, gripjes en nog veel meer leuke artikelen, die betaalbaar en van hoge kwaliteit zijn.

Redclear Shuttles

Een aantal jaar geleden dan ook in contact gekomen met Redclear Europe en vanaf dat moment exclusief Distributeur Nederland geworden van deze verenshuttles.

Waar vele helaas nog steeds badminton het imago meegeven dat het een campingsport is, weten de spelers/speelsters zelf wel dat dit echt wel anders is en het zeker niet de goedkoopste sport is. Een standaard uitrusting welke bestaat uit racket, schoenen, tas en wat sportkleding, is op zich tegen een redelijk bedrag aan te schaffen. Maar als je op een steeds hoger niveau gaat spelen, kom je er al snel achter dat je o.a. met regelmaat bij de bespanner voor de deur staat en dat als je met verenshuttles je toernooien speelt, je dan aardig in de buidel moet om deze aan te schaffen.

Daarom heb ik met mijn BadmintonWorld Bespanservice altijd als uitgangspunt dat de kwaliteit die ik lever betaalbaar moet blijven. Zeker als het gaat om verenshuttles, wat niet meer dan een gebruiksvoorwerp is. Je slaat het kapot en je gooit het weer weg. Als je dan het duurste van het duurste wil, dan gooi je een hoop weg in de prullenbak naast de banen. Daarom heb ik gekozen om Redclear te gaan verkopen. Hoge kwaliteit die ook betaalbaarder is dan de grote merken.

AirBadminton

En wil je dan toch graag in de buitenlucht badmintonnen, bijvoorbeeld op het strand, op straat of op de camping? Dan heeft BadmintonWorld Bespanservice daar ook de oplossing voor: AirShuttles

De AirShuttle is speciaal ontwikkeld voor het spelen van badminton in de buitenlucht (AirBadminton) en daardoor beter bestand tegen invloed van wind. De shuttles zijn per drie stuks verpakt in een koker, en hebben als kleur Roze/Lime

Het advies voor het spelen met de AirShuttle is alsvolgt:

  • Maximale Windsnelheid: 12 km/u
  • Aanbevolen maximale snaarspanning:  9 kg
  • Aanbevolen snaardikte bespanning: 0,70 mm of dikker

Met de AirShuttle kun je dan toch nog in de buitenlucht met een beetje wind lekker badmintonnen als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Alles is te bestellen…

Natuurlijk heb ik voor mijn bedrijfje een webshop gebouwd, waar zo wie zo alles in staat wat ik op voorraad heb liggen. Maar spelers/speelsters kunnen zo’n beetje alles bestellen van o.a merken Yonex, Kumpoo, pro’s pro en Victor. De meeste klanten weten dat dan ook wel en vragen dan of ik het wil bestellen voor ze.

De komende tijd zal ik dan ook zeker weer op zoek gaan naar nieuwe artikelen en merken, om die toe te voegen aan het assortiment van BadmintonWorld Bespanservice. Leveranciers die dit lezen, mogen mij dan ook altijd benaderen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ook verkoop aan bedrijven…

En naast dat ik veel verkoop aan spelers/speelsters, lever ik met regelmaat aan bedrijven, die dan wederverkoper/reseller worden. Zeker met het merk Redclear kan ik zeer scherpen prijzen leveren betreft verenshuttles en sportkleding (shirts/trainingspakken) die men kan personaliseren voor bijvoorbeeld clubtenues.

Dat is toch gewoon gaaf dat je als club je clubkleuren in je shirt kan verwerken i.p.v. standaard merkkleding toe te passen, die vaak na 2 jaar al niet meer leverbaar zijn.

Al met al, blijf ik het zeer leuk vinden om er een eigen bedrijfje bij te hebben, waar ik mijn eigen ideeën hun gang kan laten gaan, waarbij ik de spelers/speelsters voorop heb staan, zodat ze tegen een schappelijke prijs hun materialen kunnen aanschaffen voor het beoefenen van hun favorieten sport…


BadmintonWorld Bespanservice

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.