De laatste dagen liepen de gemoederen weer hoog in Nederland toen bleek dat er een groot evenement waar ca. 10.000 mensen aan deel zouden gaan nemen, onder het mom van een testevenement. Er werd een heuse petitie opgestart om het evenement te stoppen en voor de petitiestarter met succes! De stekker ging eruit, het evenement zal geen doorgang krijgen.

De horeca zag het een dikke middelvinger, omdat deze niet gecontroleerd hun deuren mogen opnemen, maar dat er wel op een veldje 10.000 mensen schouder aan schouder een feestje mochten gaan vieren. Ook is het nog steeds niet toegestaan om met 100 mensen gezellig in een park van de zon te gaan genieten. Waarom dan zo’n test-evenement wel?

Je krijgt het in mijn ogen gewoon niet verkocht, omdat men gewoon niet goed kan onderbouwen wat ze nu daadwerkelijk willen testen. Want vooraf moeten iedereen zich laten testen en kunnen aantonen dat je negatief bent als je naar binnen gaat. Oftewel zou niemand corona hebben en zou niemand ook corona kunnen krijgen, lijkt mij. In mijn ogen is dat een crashtest met een auto uitvoeren, zonder hem daadwerkelijk tegen een muur te laten rijden en dan na “de test” zeggen dat hij geen schade op heeft gelopen.

Daarbij komt kijken dat alle 10.000 geteste mensen zich achteraf ook nog eens verplicht moeten laten testen, maar dat het wel zeker is dat dit niet gaat gebeuren. Als er achteraf niet door iedereen getest wordt, klopt het testresultaat niet in mijn ogen.

Hoe zou jij je voelen?

Maar stel je eigen eens voor… Je hebt een bedrijfje in de horeca waar je bloed, zweet en tranen in hebt gestopt om het een succes hebt gemaakt. Door de corona-maatregelen zijn de deuren van je bedrijfje al een tijdje gesloten. Je hebt er begrip voor, ondanks het je veel pijn doet in je hart, omdat je je bedrijfje steeds verder kapot ziet gaan omdat er geen cent binnenkomt.

Het kabinet blijft de datum dat de terrassen open mogen maar steeds verder wegschuiven. Je had gehoopt met Pasen, maar dat ging helaas niet door. Dus hopelijk met koningsdag dat er weer iets kan. Maar nee, het kabinet heeft besloten om dit weer door te schuiven naar minimaal 28 april en misschien nog wel naar me 2021.

Niet veel later, na het trieste bericht dat je nog niet open mag en dat maatregelen nog niet versoepeld kunnen worden, krijg je het bericht dat op het plein recht voor je deur een testevenement gehouden gaat worden met maar liefst 10.000 mensen die vrij mogen feestvieren, terwijl jij je terras niet mag openen voor die 30 mensen die je veilig een biertje kan laten drinken. Hoe zou jij je voelen?

Ik denk dat ik ook woest zou zijn, zoals de meeste uitbaters van de horeca nu zijn en ik snap dat die totaal geen begrip hebben voor wat er gebeurde. Een dikke middelvinger is wat ze kregen!

Nederland stond op en won..

Maar uit een hoek waar je het nu niet verwachte, kwam weerstand middels het opstarten van een Petitie. Wat ik eerder uit de hoek van de horeca had verwacht, stond de zorgsector op en begon de Petitie. En met succes!! Ruim 370.000 mensen hebben de petitie ondertekend en uiteindelijk is er ook géén vergunning verstrekt voor het evenement.

Eindelijk stond Nederland een keer op en won deze keer. Natuurlijk niet leuk voor de ondernemingen die betrokken waren bij het evenement, jammer voor ze, meen ik echt. Maar het kon gewoon niet waar zijn dat de horeca dicht moet blijven en parken leeg geveegd worden als het te druk wordt, maar dat een koningsfeest met 10.000 mensen gewoon door had kunnen gaan.

Maar blijkbaar voelt het Kabinet de druk, voelt men dat ze weinig kanten op kunnen, omdat er afgelopen weekend ineens gesproken werd over versoepelingen, terwijl de cijfers nog niet echt aan het zakken zijn. Laten we hopen dat de versoepelingen zich steeds verder kunnen uitbreiden.

Of toch gewoon de boel helemaal opengooien?

Of zijn we te voorzichtig in Nederland? Hedenochtend las ik een bericht over het uitblijven van een superbesmetting die uitbleef, nadat in Texas gewoon alle maatregelen van tafel geveegd werden en critici de bui al zagen hangen. Men had verwacht dat er een gigantische golf van besmettingen zou gaan komen, wat uiteindelijk bleek mee te vallen en er nauwelijks nieuwe besmettingen bij waren gekomen.

Zou dat de beste oplossing zijn? Gewoon net doen of het een griepepidemie is, waarbij de horeca ook niet dicht gaat, we gewoon kunnen blijven sporten, we gewoon weer alles kunnen doen wat we al jaren doen? Ik zou het niet weten hoor…

Of moeten we meer kijken naar landen als Israël die al zit te denken dat alle maatregelen van tafel kunnen en in Engeland waar men gezellig op de terrassen een biertje/wijntje zitten te drinken? Die landen hebben het vaccineren beter aangepakt en uitgevoerd. Iets wat men in Nederland maar niet geregeld krijgt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.