De laatste tijd zie je met regelmaat op o.a. facebook verhalen en afbeeldingen voorbij komen, waarin men beweert dat vogels spontaan uit de lucht vallen als ze in de buurt van een 5G-mast komen. Dat klinkt nog al dramatisch natuurlijk. Je moet er niet aan denken dat de nieuwe technologie dit met zich mee gaat brengen. Angstig! Maar wat is er nu daadwerkelijk van waar?

In 2018 zou er een geheime proef zijn uitgevoerd in Den Haag met 5G en juist op dat moment vielen er spreeuwen uit de bomen in het Haagse Huygenspark. Hm? Oké, dus de straling van de geheime proef 5G zou er voor zorgen dat dit zou gaan gebeuren? Maar kloppen de foto’s wel, die je steeds ziet op internet en kloppen de verhalen die erbij vertelt worden wel?

En nu zou 5G de hoofdrol spelen in het spreeuwendrama?! Sites als ‘Stralingsleed.nl’ en ‘Niburu’ waarop je ook UFO’s kan melden, leggen ongegeneerd het verband tussen de met mysterie omgeven massasterfte van de spreeuwen en een ‘lage, niet zichtbare zendmast’ op het dak van het gebouw waarin de belwinkel op de begane grond zit.

BRON: ad.nl

Apart verhaal dus! Maar wat is er nu daadwerkelijk van waar dat vogels zomaar dood neervallen? Terwijl het tegendeel nu juist al is bewezen…..

Vogelopvang De Wulp laat duidelijk weten dat deze 5G-theorie niet klopt. “Er is uitvoerig over gesproken, maar de theorie word door vrijwel alle partijen als niet-logisch gezien. Waarom dan alleen spreeuwen? En waarom op meerdere dagen? En waarom ‘maar’ een aantal terwijl het misschien om wel 1000 of meer spreeuwen gaat in de zwerm? De dieren zijn zich niet uit schrik doodgevlogen en ook zijn geen zieke dieren aangetroffen”. Verder hebben zij contact gehad met het antennebureau en daaruit blijkt dat er helemaal geen 5G testen zijn gedaan.

BRON: indebuurt.nl

Oké, dus het waren alleen spreeuwen en géén andere soorten vogels die er last van hebben? Hadden deze spreeuwen nog een oude 2G-simkaart onder hun veren dan?

Wat we dan eigenlijk kunnen concluderen, is dat er weer een hoop onzin wordt vertelt door een aantal mensen en dat het klakkeloos gedeeld wordt op facebook! Er begint mij ineens een hoop duidelijk te worden.

En ja, ik heb onlangs de documentaire van Janet Ossebaard gedeeld hier op mijn blogs, waarbij ik nog duidelijk heb vermeldt dat ik niet beweerde dat die Janet de waarheid sprak, maar dat mij het wel aan het denken heeft gezet. Maar hoe meer ik nu rondsnuffel op internet, hoe meer ik te weten kom over 5G en die Janet Ossebaard. Wisten jullie dat die Janet Ossebaard ook heeft beweerd dat graancirkels niet door mensen worden gemaakt, maar door mensachtige wezens? Hm?! Tja, hoe geloofwaardig is haar documentaire dan nog? Geloof je mij niet? Ik zou zeggen, zoek haar eens op bij YouTube en laat je verbazen met de documentaire van die Janet Ossebaard over de graancirkels.

5G schadelijk voor de mens?

In haar documentaire over het corona (Covid-19) beweert ze dat er weinig onderzoek is verricht naar hoe schadelijk 5G voor de mensen zou zijn en dat de klachten die de straling van 5G erg op die van het corona-virus lijken. En dat het corona misschien wel eens gebruikt zou kunnen worden om de schade van 5G te verbloemen. “Nee, u hebt geen last van 5G, dat is het corona-virus.” En dat koeien ineens gek werden door de straling en dat Wuhan de primeur had om 5G-stad te gaan worden. Was het niet een andere Aziatische stad als Beijing die eerder het 5G had uitgerolt?

Maar volgens mij is er juist wel veel onderzoek gedaan naar 5G en de eventuele schade die het zou kunnen veroorzaken. En weet je hoeveel elektromagnetische stralingen dagelijks om ons heen hangen? TV, Radio, DECT, Kosmische stralingen……Ik denk veel meer dan wij ons eigen kunnen bedenken. Hoe ik het heb gelezen en begrepen op internet, is 5G helemaal niet zo schadelijk voor mens en dier, zoals door vele wel beweert wordt.

“Ja, maar er zijn toch mensen die ziek worden van stralingen?” Eeh, nou….er zijn mensen die denken dat ze ziek worden omdat ze denken dat stralingen hen ziek maakt. Dat is iets heel anders, dat wordt ook wel het Nocebo-effect genoemd.

Het nocebo-effect is een negatief verwachtingseffect en de tegenhanger van het positieve verwachtingseffect dat bekend is als het placebo-effect. Populair gezegd: ‘Angst maakt ziek’. Iemand met autoriteit kan door een ongunstige diagnose te stellen (per abuis of niet) een negatieve verwachting wekken. Als er bovendien een onzeker klimaat is, zal deze diagnose sneller worden aangenomen. Bij onzekere, suggestibele mensen zal het effect groter zijn. Het zelfgenezend vermogen kan ernstig verzwakken door deze negatieve invloeden.

BRON: wikipedia

En ja, deze mensen kunnen zich knap beroerd voelen, ziek voelen. Zeker waar. En ja, er zijn mensen die stralingsgevoelig zijn, zeker ook waar. Maar dat vogels uit de lucht vallen bij een geheime 5G-proef? Nee, niet waar!!

Dus geloof die sprookjes niet die je allemaal op facebook ziet en klakkeloos deelt. Als het echt zo was, hadden de kranten er van bol gestaan en was het uitgebreid besproken geweest bij Jinek of bij De Wereld Draait Door. Heb jij het daar al voorbij zien komen? Ik niet! Dus denk eerst eens na wat je deelt of schrijf er een leuke blog over met een leuke ondertoon erin. Maar zeg niet meteen dat iets waar is van wat je ziet op facebook. Fijne vrienden heb je hè, op facebook?

Dus volg de adviezen en de maatregelen goed op, pas goed op jezelf en op elkaar.

#StayHome

One Reply to “Ojee, 5G! Oppassen dus….”

  1. Ik had het verhaal over die vogels en 5G ook voorbij zien komen en had er al mijn twijfels bij. Dit lijkt mij dan ook meer waarheid wat jij schrijft, dan die berichten die op facebook gedeeld worden.
    Dat is wel een nadeel van facebook, wordt veel onzin gedeeld en mensen geloven dat snel. Fijn dat je het zo hebt uitgelegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.