Het zat er aan te komen, de cijfers van besmettingen blijven oplopen, onze oosterburen gooien alles op slot, dus kan Nederland niet achterblijven! Nu gaat echt alles op slot! Van vrijheid naar helemaal niets meer mogen, dat is waar 2020 voor staat. Uit met de pret en thuis achter het raam naar buiten gaan zitten kijken…

Vanavond om 19:00 uur zullen we het dan toch echt te horen krijgen, dat nu echt alles op slot gaat. De niet-essentiële winkels moeten hun deuren sluiten en dat juist op het drukste moment van het jaar. En ik snap dat hoor, zodat we voorkomen dat de oosterburen nu komen funshoppen in Nederland, omdat bij hen ook alles op slot gaat. Maar leuk is anders!

Zeker als je al je kerstcadeaus nog moest gaan kopen, wat nu online zal gaan moeten. De online-winkels zijn er dan minderrauwig om, die gaan pieken. Net als die arme pakketbezorgers, die waarschijnlijk nu flink worden belast met vele extra bezorgingen van deur tot deur.

De horeca krijgt een nog grotere klap, die niet nu zeker niet meer open mogen tot 19 januari 2021. Ook de contactberoepen, zoals kappers, moeten hun activiteiten gaan neerleggen. Deze waren net een beetje uit het dal aan het kruipen, maar zien hun omzet in deze normaal drukke tijd van het jaar ook helemaal in duigen vallen.

Weer die topsporters niet…

Sportscholen en sporthallen moeten hun deuren weer gaan sluiten. Maar waar ik mijn eigen dan weer het meeste over verbaas, is dat de topsporters wel weer gewoon door mogen blijven gaan. Is het niet gewoon dat het voor iedereen dezelfde regels gelden? Waarom die topsporters weer wel? Omdat ze hun brood ermee verdienen? Rot op joh! Wat dacht je van de horeca? Die hebben al maanden geen inkomen. Wat kan mij dat k*t voetbal dan nog schelen. Helemaal niets!!

Waarom altijd weer dat klote voetbal door laten gaan? Want daar draait het woord topsport in Nederland altijd om, het voetbal. Nee, als iedereen moet stoppen met sporten, dan de topsport, in welke vorm dan ook, ook gewoon lekker stoppen. Solidair zijn! Maar dat kunnen veel topsporters niet. Dat zou ze wel sieren, gewoon als topsporter zeggen dat je solidair bent en ook stopt, tot de andere topamateurs ook weer mogen gaan sporten. wat zijn hun meer dan ons? Helemaal niets!!

Met kerst iets meer vrijheid…

Gelukkig, toen ik dat las, dat met de feestdagen dan toch net iets meer mag dan in de rest van de harde lockdown. Fijn om te weten dat niet iedereen alleen zal zitten met de feestdagen. Wel jammer voor mijn schoonmoeder dat ze mij dit jaar niet kan zien, want helaas moet ik mijn eigen opofferen omdat we met de feestdagen maar met drie personen buiten het standaard gezin op bezoek mogen komen. We zijn met vieren en dus zal iemand zijn eigen moeten opofferen. Dan zit ik helaas maar alleen met 1e kerstdag. het is niet anders. Alles voor het goede doel!

Vele zeggen dat het een raar jaar is, dat 2020, maar ik vind het een bijzonder jaar. Klinkt misschien raar, maar ik beschrijf het toch echt als een bijzonder jaar. Wie had er ooit aan gedacht toen we op 1 januari 2020 om exact 00:00 uur elkaar het allerbeste toewenste, we dit zouden krijgen.

Na carnaval was het dan toch echt een feit, er ging veel op slot, maar we zagen nog steeds een lichtpuntje in de duisternis. Na de zomervakantie zou de corona dan wel ineens weer weg zijn, weer doen alsof er nooit iets is gebeurt. En dan vervolgens gaan we nu nog een hardere lockdown in dan we ooit hadden verwacht…

Vanavond zullen we alles zien, maar als ik op bijvoorbeeld het Brabants Dagblad lees, blijft er weinig over dan binnen blijven, echt binnen blijven. Nu gaat echt alles op slot!

5 Replies to “Nu gaat echt alles op slot!”

 1. Het is ook het jaar van bezinning. Gaan we zo door zoals het ging want zeg nou zelf, echt goed was dat ook niet tenminste als ik voor mijzelf spreek. Ik zie weer meer nieuwe initiatieven b.v producten zo dicht mogelijk bij de bron kopen en nog veel meer. Dus voor mij was het ook niet echt een slecht jaar.

 2. Echt balen dit allemaal, maar zo begrijpelijk. Zeker als ze in Duitsland ook alles op slot gooien.
  Hoe zit het in België? is daar ook alles op slot of kunnen de Nederlanders die in het grensgebied wonen nu daar gaan winkelen? Anders krijg je die verschuiving weer.

  Het zal een saaie kerst worden, anders dan anders. Normaal zijn we met heel de familie bij elkaar, circa 30 personen wel. Maar dat zal het dit jaar niet gaan worden. Voor ons altijd de gezelligste tijd van het jaar.
  Maar dat weegt niet op tegen al die mensen die alleen zijn of van iemand afscheid moeten gaan nemen in deze tijd.

 3. Een jaar om snel te vergeten
  Hier zal het ook niet lang meer duren dat winkels terug dicht moeten.
  Voor de rest zitten wij al lang in ons kot
  Zonder sociaal contact

  Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.