Nog steeds niet sporten….

Nog steeds niet sporten….

Wat een teleurstelling kregen we te horen tijdens de persconferentie vandaag, sportscholen en zaalsporten mogen hoogstwaarschijnlijk pas weer vanaf 1 september 2020 weer van start. Dat is nog een kleine 4 maanden wachten en niet mijn favoriete sporten uitoefenen. Niet badmintonnen en geen Basic-Fit. Echt teleurstellend als je dan hoort dat eigenlijk iedereen weer een buitensport mag gaan uitvoeren.

Dus was de persconferentie wel teleurstellend voor mij en andere badmintonners, ook al zijn er wel positieve versoepelingen kenbaar gemaakt, dat o.a. de kappers, masseurs, tattooïsten, e.d. weer hun werkzaamheden mogen opstarten. Dat van 1 juni waarschijnlijk de horeca weer open kan met gepaste maatregelen. Dus er zit wel wat positiefs aan.

Maar waar heeft die Hugo de Jonge het toch steeds over? Hij heeft het over afspraken die wij samen hebben gemaakt. Maar ik heb helemaal geen afspraken met hem gemaakt. Hij mag dan wel in de politiek zitten, maar hij weet volgens mij niet de betekenis van het woord afspraak….

Een regel of gedragslijn die door partijen wordt geaccepteerd na overleg en wederzijds akkoord.

Hij heeft niets met mij overlegd en ik ben echt nergens mee akkoord gegaan, dus hebben Hugo de Jonge en ik ook geen afspraak. Het is iets wat door het Kabinet is opgelegd, wat ik moest doen van hen. Dus waarom spreekt hij dan steeds van een afspraak die we hebben gemaakt?

Plan van aanpak…

Maar ik wil niet gaan zitten wachten tot 1 september dat ik dan pas weer mag gaan sporten. Ik heb echt last van corona-kilo’s op dit moment. In de afgelopen twee maanden ben ik al 5 kilo aangekomen. Is ook niet gek natuurlijk, als ik van 6 uur sporten per week ineens terug ben gegaan naar nul uren. En ja, uit verveling snaai ik zo nu en dan wat lekkers. Elk pontje gaat immers door het mondje.

Dus moet ik maar eens gaan nadenken over een plan van aanpak, om toch weer wat te gaan sporten. Ik moet echt in beweging gaan komen, weer kijken of ik toch wat kan doen om die corona-kilo’s er weer af te krijgen en weer fit te worden.

Mijn gemaakte plan met een doel, die ik in januari dit jaar had gemaakt, is nu toch wel helemaal in duigen gevallen. Ik was zo goed op weg, mijn buik werd weer steeds platter, voelde mijn eigen weer fitter en met het oog op het toernooi wat ik in oktober in Engeland wilde gaan spelen, was ik op de juiste koers om mijn doelen te halen.

Dus toch maar eens kijken wat ik kan gaan verzinnen. Ik ben immers geen duursporter, niet iemand die lang kan/wil hardlopen. En met een uurtje wandelen per dag haal ik niet het resultaat wat ik wil. En eerlijk gezegd kan ik er mijn energie ook niet in kwijt.

Maar misschien moet ik het toch maar gaan doen, een paar goede hardloopschoenen kopen en dan gaan trainen met hardlopen….

Samen naar de sportschool

Ook had ik het plan met o.a. mijn zoontje gemaakt om samen minimaal één keer per naar de sportschool te gaan. Dat wil hij zo graag, samen met zijn vader trainen en badmintonnen. Natuurlijk heeft hij al twee badmintontrainingen per week, maar toch wil hij zo graag met mij de sportschool in om krachttraining te doen.

Dus laten we hopen dat Basic-Fit snel zijn deuren weer open mag zetten en dat ik daar kan gaan trainen. Ik heb er echt weer zin in!

Ik ben nu wel klaar met die k*t-corona….

Blog