De corona-maatregelen hebben op veel plekken diepe wonden nagelaten bij de ondernemers en komt naar mijn gevoel nog maar langzaam op gang om te herstellen. Zo merkte ik dat afgelopen weekend toen we gingen eten bij een van onze favoriete restaurants, een wok-restaurant wat normaal gesproken op vrijdagavond toch goed gevuld is, maar nu vele lege plaatsen over had…

Het lijkt er nog op dat veel mensen het nog niet goed aandurven om de horecagelegenheden te bezoeken of het misschien toch niet fijn vinden om te reserveren om een plekje te hebben. Maar naar m.i. is er juist plek genoeg bij de horecagelegenheden om te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Juist nu hebben deze bedrijven de steun nodig om te kunnen overleven, om zich te kunnen gaan herstellen van de corona-dip.

Wel jammer dat sommige horeca-bedrijven nu corona-toeslag uit de portemonnee van hun klanten proberen te halen. Naar m.i. moeten ze bij het rijk aankloppen om dit gat enigszins proberen te dichten. Het is niet de keuze van hun klanten geweest dat de zaak een paar maanden op slot moest. Dan moet je ze daar ook niet voor straffen. Uiteindelijk betaalt de burger toch al flink mee aan de steun die het rijk zal geven aan de bedrijven die van de regeling willen gebruik maken. Ergens zal dat geld vandaan moeten komen.

Als de horeca-bedrijven nu hun normale prijzen hanteren, dan denk ik dat veel meer mensen de gezelligheid zullen gaan opzoeken en weer naar hun favoriete kroegje of restaurant zullen gaan.

Ijsje
Heerlijk genieten van een nagerecht bij Familie Wok te Tilburg

Ik heb in ieder geval weer genoten van het heerlijke eten bij een van onze favoriete restaurants, die ook gewoon de normale prijzen hanteerde van voor de corona…

One Reply to “Nog rustig in de horeca”

  1. Klopt wel wat je zegt Corné, hier in de buurt zie je de horeca ook nog niet bomvol zitten en kun je zonder reserveren nog gewoon plaats nemen op het terras.

    Zeer jammer ook dat er ondernemers nu hun prijzen verhogen of corona-toeslag gaan vragen aan hun klanten. En die prijsverhoging die men nu toepast vanwege de corona problemen, blijven straks er weer gewoon aanhangen. Echt jammer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.