Nog maar een keer proberen…

Nog maar een keer proberen…

Het is weer Oktober, oftewel start vandaag Stoptober weer. Ondanks de vele pogingen, waar ik het steeds na een bepaalde tijd het zelf weer heb verkloot, ga ik vandaag wederom een poging wagen om te stoppen met roken. Over een kleine twee weken wordt ik al weer 50 jaar, dus het mooie moment om weer een nieuwe wending aan mijn leven te geven.

In de loop der jaren reeds meerdere malen gestopt, maar ook weer net zo vaak opnieuw gaan roken. Waarom eigenlijk? Tja, domme momentjes gehad met de gedachte “Ach, eentje moet best kunnen”. En dan ga je weer de mist in en sta je binnen een paar dagen weer te roken.

De laatste keer, ik dacht ergens rond 2017 dat ik iets meer dan een jaar niet had gerookt, zelfs niet tijdens carnaval. En toen toch weer de fout in gegaan. Jammer natuurlijk!

Maar nu ga ik het echt proberen vol te houden. Ik heb het tenslotte mijn kinderen al meerdere malen beloofd om te stoppen, dus het moet er nu maar weer eens van komen, gewoon mijn belofte houden.

Gewoon Cold Turkey !!!

En net als met mijn andere pogingen, die soms best goed lukte, ga ik ook deze keer weer Cold Turkey stoppen. Geen pleisters, geen kauwgoms, gewoon die sigaretten laten liggen. Al zal dat soms best lastig worden, omdat mijn vrouw en dochter gewoon door blijven roken. Dus liggen sigaretten voor het grijpen.

Het enige wat ik zal gebruiken is een app op mijn telefoon, misschien die van Stoptober of een andere app, waarin ik kan bijhouden hoeveel ik heb bespaard aan geld, dus niet heb uitgegeven aan sigaretten, en hoeveel dagen ik precies ben gestopt.

Ik ga mensen ook niet lastig vallen om ook te stoppen, dat is hun eigen keus, maar zou wel leuk zijn als in mijn omgeving mensen zijn die het ook proberen en dat we echt samen stoppen, elkaars buddy zijn en elkaar stimuleren om door te gaan.

We zien wel waar het schip strand, maar ik hoop deze keer niet dezelfde fout te maken en dat ik het volhou. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen!!

Nieuw blog-onderwerp is geboren…

Wel weer een leuk item om over te bloggen, van mij afschrijven hoe het met mij gaat tijdens deze nieuwe poging om te stoppen met roken. Wellicht helpt dat echt om deze poging tot een succes te maken.

Ik hou jullie op de hoogte, zullen we maar zeggen…

Blog