Een veel bewogen badmintonseizoen hebben we voor de zomervakantie al afgesloten, maar het nieuwe seizoen is al weer een aantal weken begonnen. In het weekend van 15 t/m 17 september 2023 gaan dan ook de competitiewedstrijden voor de meeste teams weer beginnen, Het nieuwe badmintonseizoen is echt van start gegaan nu…

In juli 2022 maakte mijn zoon de overstap naar BC Shot en ik als vader volgde hem natuurlijk meteen. Vanaf het eerste moment dat we daar speelde voelde we ons thuis, vooral mijn zoon zag ik met een brede glimlach spelen. het plezier in het spelletje was weer echt helemaal terug en het badmintonvirus is daardoor alleen maar harder gaan stromen door zijn aderen.

Tevens had BC Shot mij al snel gestrikt om weer trainer te worden, terwijl ik jaren geleden daar eigenlijk wel een beetje mee klaar was. Maar na een paar goede gesprekken, heb ik toch maar weer ja gezegd en in 2023 ook met twee andere toffe toptrainers een driejarig contract getekend bij de club. De komende drie jaar gaan we dan ook hard werken om de club naar een hoger niveau te brengen.

Maar belangrijk voor mij was en nog steeds is, het werken met een mooie groep spelers en speelsters, die elke week weer zeer gemotiveerd staan te trainen. Dat is waar ik het voor doe!

Nieuw seizoen, nieuwe keuzes

Ook hebben mijn zoon en ik de knoop definitief doorgehakt en hebben we de honk verlaten bij BC Culemborg, waar ik jaren lang met heel veel plezier heb staan spelen en de laatste jaren ook mijn zoon zich ook verder heeft kunnen ontwikkelen. Maar als iets niet meer goed voelt, dan moet je er afscheid van nemen. En omdat we ons volledig wilde storten op ons nieuwe clubje BC Shot in Dongen, was het beter om een punt achter ons avontuur bij BC Culemborg te zetten.

Natuurlijk doe je dat niet zomaar, moet je goed overwegen en dan toch nog met pijn in je hart afscheid gaan nemen van een club waar je het echt naar je zin hebt gehad, veel gelachen hebt en vrienden toch achterlaat. Maar zoals vele dingen in het leven, aan alles komt een einde en zal je nieuwe keuzes moeten maken.

En dat geeft weer veranderingen, mooie veranderingen!

Zo gaat mijn zoon dit seizoen bij BC Shot met zijn nieuwe team deelnemen aan de competitie, waar hij nu al naar uitkijkt. Het zal weer een mooi seizoen worden, waarin weer veel te leren is. Waarbij ik wederom langs de zijlijnen sta als coach van hem en zijn team.

Hij zal zijn toernooitjes ook weer meepakken, waar paps natuurlijk weer chauffeur, coach en sponsor zal zijn, maar zo nu en dan pakken we dan samen ook een toernooitje mee, zoals onlangs het Start-up Toernooi in Bavel. Ik blijf dat een uniek moment vinden om samen met je eigen zoon op het veld te mogen staan om een paar mooie potten badminton te kunnen en mogen spelen.

Focus op de jeugd en competitiespelers

Ik ben gelukkig nog steeds zelf actief als speler, al is dat niet meer in de competitie buiten dat ik misschien een keer zal invallen als het echt nodig is. Maar mijn focus ligt nu op het laten groeien van een mooie club, waarbij de focus ligt op de jeugd en op de competitiespelers/-speelsters.

De jeugd is het allerbelangrijkste van je club, dat zal de toekomst worden, de basis van de nieuwe toppers binnen je club. En wat is er dan mooier om deze zelf op te leiden, de kennis die je hebt door te geven. Ik vind het heerlijk!

Op de maandagen voor ik zelf wat potjes ga spelen, starten we vroeg in de avond al met de training van de jeugd. En wat mooi dat we alleen daar over diverse toppers beschikken, 1 trainster, 3 trainers en nog een mooi aantal begeleiders.

BC Shot Dongen – Jeugdtraining

Maar daar blijft het niet bij, om alleen de trainingen mee te verzorgen, ook was ik inmiddels als hoofdsponsor betrokken geraakt bij BC Shot, waarbij ik samen met de club leuke acties opzet, maar ook druk bezig ben met de merchandising van de club. Super gave BC Shot Hoodies uitgebracht, slippers, caps, handdoeken en nog veel meer…

Tja, en dan kwam de volgende vraag weer. “Goh Corné, kun jij ook niet de PR van de club gaan ondersteunen.” Hallo zeg, ik kwam alleen naar de club omdat mijn zoon er lid wilde worden. Daar moest ik dan maar weer over nadenken hoor…

Uitstraling voor de club is belangrijk

Nu is het wel zo dat als ik ergens enthousiast over ben en mij echt thuis voel, ik veel energie erin wil steken als ik zie dat andere dat ook doen. Ik ga niet aan een dood paard lopen trekken, maar als ik mensen keihard zie werken om er iets moois van proberen te maken wil ik daar wel in mee.

Dus heb ik maar weer JA gezegd en ben nu ook onderdeel van de PR van BC Shot, waar ik met een aantal zeer gemotiveerde mensen van alles al aan het uitwerken ben om de club nog meer uitstraling te geven. Maar ook zeker niet vergeten, de bedrijven die de club steunen de aandacht te geven die ze behoren te krijgen. Vandaar dat we binnenkort schitterende reclameborden langs de banen hebben staan, waardoor de sponsoren van de club een nog mooiere uitstraling krijgen.

Maar ook bouwen aan de huisstijl voor filmpjes, meehelpen aan de website, social media gebruiken zoals Facebook, Instagram en TikTok. Oftewel willen we de dynamiek die binnen de club aanwezig is eruit laten knallen. Want het is een levende club, waar veel energie inzit, met fantastische leden die willen helpen om de club groter en beter te maken dan deze al is.

En ja, er wordt al lekker gekletst over BC Shot in de regio. Dus we hebben al meer aandacht getrokken, zoals spelers die zo nu en dan eens komen kijken naar de sfeer, waarbij sommige al zijn blijven hangen als lid van de club.

We doen het goed! Met we bedoel ik niet alleen de vrijwilligers en commissieleden, maat ook de leden die het gezicht van je club zijn. Zijn we dan op dit moment echt de hards groeiende badmintonclub van Noord-Brabant? Het begint er wel op te lijken.

Wil je als bedrijf ook meeliften op het succes van BC Shot Dongen? Stuur dan via deze link een mailtje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.