Het weer mag dan nog niet echt lenteachtig aanvoelen, maar de vogels zijn druk in de weer om nestjes te bouwen of om zelfs al hun eieren uit te broeden. Zo krijgt de lente steeds meer vorm en heerlijk om te zien dat onze achtertuin door vogels gebruikt als hun broedplaats.

Twee weken geleden was een koppeltje houtduiven al druk bezig om in onze kleine conifeer een nest te bouwen. Ze waren druk in de weer met kleine en grote takken, zodat ze daar op korte termijn de eieren in kunnen uitbroeden. En warempel dat mijn vrouw deze week zag dat het koppeltje houtduiven reeds al een tweetal eieren in het nest hadden liggen.

Het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als we binnenkort jonge duifjes horen piepen om eten en dat we ze kunnen zien uitvliegen. We proberen ze zoveel mogelijk met rust te laten, al moeten we zo nu en dan wel even langs de conifeer om wat rommel in de kliko te gooien. Zo nu en dan schrikken wij ons eigen dan ook een hoedje als een van de houtduiven die op het nest zit, ineens wegvliegt als we bij de kliko staan.

Eieren houtduif
Eieren van de houtduif in onze conifeer

Maar de houtduiven zijn niet de enigste die onze achtertuin heeft uitgekozen, want vandaag zag ik ook een koppeltje pimpelmeesjes druk op en neer vliegen naar het vogelhuisje wat we sinds vorig jaar hebben opgehangen. Ik heb ze nog niet echt met takjes o.i.d. naar binnen zien gaan, maar denk wel dat ze hun nestje aan het bouwen zijn.

De spiegelreflexcamera staat klaar

Dan is het natuurlijk helemaal te gek, als we ook nog jonge pimpelmeesjes om eten horen piepen en ze zien uitvliegen. Ik ben de accu van mijn spiegelreflexcamera al aan het opladen, zodat ik hopelijk zo nu en dan leuke foto’s kan maken in mijn eigen achtertuin.

Op mijn Canon EOS 400D heb ik een Sigma DC 18-200mm (1:3.5-6.3) lens zitten, dus ver inzomen gaat helaas niet lukken. Maar ga mijn best weer doen om mooie foto’s te maken. Tips zijn natuurlijk altijd welkom natuurlijk!

Ik ben ook maar een echte simpele amateur fotograaf, maar de foto’s die ik maak vind ik zelf altijd mooi. En daar maak ik foto’s voor, om ze zelf mooi te vinden. En als ik even de spiegelreflexcamera niet bij de hand heb, dan zal het toch even met mijn Samsung S20 moeten, om wat foto’s te maken.

One Reply to “Nestjes bouwen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.