Het jaar 2019 is weer voorbij gevlogen en tijd om even terug te kijken. Net als andere jaren was het weer een jaar met “ups & downs”, wat voor vele onder ons zo zal zijn. Zo is het leven nu eenmaal, met een lach en een traan.

In 2019 heb ik weer veel kunnen en mogen genieten van en met mijn vrienden. Zoals een geweldige carnaval, vier dagen flink gefeest en geweldig genoten. Dat gaan we in 2020 ook zeker weer doen. Er weer een geweldig feest van maken, vier dagen lang!

Carnaval 2019 – Heel Tilburg zingt (op TV)

Maar niet alleen met carnaval natuurlijk, maar ook een geweldige Roze Maandag gehad op de Tilburgse Kermis, maar ook heerlijke verjaardagen en andere momenten doorgebracht met mijn vrienden. Al zie je elkaar niet vaak, echte vriendschap blijft bestaan.

Sportief 2019

Ook met sporten ben ik flink bezig geweest. Oké, ik was in het begin van 2019 even minder gemotiveerd om naar Basic-Fit te gaan. Maar dit later in het jaar toch zeker weer opgepakt. En zeker actief bezig geweest met badmintonnen, waarbij ik zeker kan merken dat ik een dagje ouder aan het worden ben. Een paar vervelende blessures gehad, die even de tijd nodig hadden om goed te herstellen.

Maar zeker ook leuke momenten gehad met het badmintonnen. Samen met mijn zoontje voor de 4e keer (4 jaar achter elkaar) het Jeugd-ouder toernooi gewonnen. Dan is het onbetaalbaar om die glimlach te zien op het gezicht van je kind. Dat is waar ik zulke dingen dan voor doe en niet voor mijzelf.

Ook mijn eerste clubkampioenschappen bij BC Culemborg waren ondanks de blessure redelijk goed. Toch nog een tweede plaats in de mixdubbel kunnen behalen, met een geblesseerde mixpartner.

Ook dit jaar weer naar Engeland geweest, om daar in Kent een internationaal badmintontoernooi te spelen. In 2018 had ik de All England Seniors gespeeld en nu in 2019 heb ik deelgenomen aan Kent Masters Gold 2019. En mijn eerste internationale partij weten binnen te halen…hahaha. Natuurlijk wil je alles winnen, maar voor mij is het hoofddoel om te genieten. En dat heb ik gedaan met een geweldige groep Nederlandse spelers/speelsters. Een geweldig weekend om nooit meer te vergeten.

Nederlandse spelers/speelsters op de Kent Masters Gold 2019

2019 was ook het jaar dat ik als trainer/speler buiten werd geknikkerd bij de vereniging waar ik al jaren training gaf. Dit alleen omdat ik opkwam voor jeugdspelers die iets niet kregen waar ze wel recht op hadden. Althans, dat was wat ik vond en er nog steeds trots ben wat ik heb gedaan, de kinderen huldigen en ze op een podium zetten waar ze trots op konden zijn. Ook hier weer een onbetaalbaar moment, kinderen van 12/13 jaar met een glimlach van oor tot oor. Daar doe je het toch voor!

Heb ik mensen bij deze actie op hun teentjes getrapt door bepaalde uitspraken te doen op o.a. social media? Jazeker! Heb ik er spijt van? Nope! Als je kinderen te kort doet en niet op handen draagt, ben je als jeugdcommissie en bestuur niet goed bezig. De jeugd is de toekomst van je club/vereniging. Dat moet je koesteren en stimuleren. Anders heb je straks geen club/vereniging meer over.

Maar gelukkig zijn we daarna weer verder gegaan. Op een enkeling na, kijkt iedereen elkaar weer gewoon aan, het leven gaat immers door. En die ene persoon, die er dan blijkbaar nog niet van kan slapen, die zoekt het dan ook maar uit. Het zegt dan meer over hem dan over mij.

Maar goed, mijn sportieve jaar was ondanks de blessures een leuk jaar. In 2020 zal ik dat zeker nog voort gaan zetten. Misschien iets meer trainen dan het afgelopen jaar, zodat de kans op blessures minder wordt.

Met een traan…

Helaas was de zomervakantie een mindere periode, waarin we afscheid hebben moeten nemen van mijn schoonvader. Dat doet pijn, om plotseling een dierbare te verliezen. En dan maakt het niet meer uit hoe je vakantie verder verloopt, want er is op dat moment maar één ding wat telt, dat is het opvangen van je schoonmoeder, maar ook klaar staan voor je gezin in de moeilijke tijden. Je wordt die dagen even geleefd, ze vliegen voorbij en later besef je pas hoe dit alles is verlopen. En dan komen de dagen nog waarin het verlies echt door gaat dringen, maar ook de dagen dat het gemis daar ineens is, de dagen met kerstmis, verjaardagen.

Maar ook hier slaan we ons eigen weer doorheen…..maar zeker nooit uit het hart!!

Zakelijk

Op mijn werk een pittig jaar gehad, maar hou wel van uitdagingen. En die heb ik zeker gehad binnen ENGIE Services Zuid BV. Positieve als negatieve ervaringen opgedaan, veel leermomenten gehad en daar zeker wat van opgestoken.

En 2019 was het jaar waarin ik 30 jaar bij dit mooie bedrijf in dienst was. Het bedrijf wat nu ENGIE heet, maar voorheen bekend was als GTI en daarna als Cofely.

30 jaar in dienst
30 jaar in dienst bij….

Maar als je dan aan het einde van het jaar een mooie waardering krijgt vanuit je werkgever, dan kun je alleen maar tegen jezelf zeggen dat je daar zelf keihard voor hebt gewerkt en niet zomaar hebt gekregen. Want het zit niet in mijn aard om “te slijmen bij de baas”. Ik heb een bruine tong van de koffie en niet van het likken.

Ook was er belangstelling van buitenaf. Goede gesprekken gehad en daar zeker ook mooie uitdagingen aangeboden gekregen. Dan ga je twijfelen, zou ik het kunnen? Natuurlijk zou ik dat kunnen, want pak graag zaken aan waarin ik een uitdaging zie. Maar ja, toen kwam mijn eigen werkgever met de waardering, die ik ook zeker niet kon negeren. Het is anders wel 30 jaar wat je ineens weggooit. Dat doe je ook niet zo maar 1-2-3.

BadmintonWorld Bespanservice

Maar naast mijn werk run ik natuurlijk ook nog een eigen bedrijfje, BadmintonWorld Bespanservice. Daar steek ik ook veel energie in om dit steeds verder uit te bouwen en met succes. Elk jaar weer wordt het groter en beter. Steeds meer klanten vinden de weg naar mijn bedrijfje voor hun bespanningen en materialen.

De komende jaren blijf ik daar graag nog aan verder bouwen om er een leuk bedrijf van te maken.


Al met al was het een goed jaar, waarin ik veel heb mogen genieten van mooie momenten. Ondanks een minder leuke zomervakantie, er toch nog heel even uit gekund om met mijn gezinnetje te kunnen genieten, even alles van ons kunnen afgooien. Het dagje Slagharen was dan ook zeker wel goed voor ons.

Slagharen
Plezier maken in Slagharen

2020

Wat het nieuwe jaar ons zal gaan brengen? Ik wil het eigenlijk nog niet weten en laat het graag op mijn afkomen. Natuurlijk ga ik wel genieten van mijn gezinnetje, mijn vrienden, het sporten en dat soort zaken. Lekker eten, biertje op zijn tijd en van de tijd genieten.

2020 is het jaar waarin ik 50 jaar zal gaan worden. Dat is natuurlijk weer een reden voor een feestje. Maar ook weer op de planning staan om naar Engeland te gaan om deel te nemen aan het Kent Masters Gold 2020. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Kansen zal ik met beide handen aanpakken, als deze op mijn pad komen. En verder….? We zullen het zien wat 2020 voor ons allemaal in petto heeft.


Rest mij nu alleen nog om jullie allen een gelukkig, maar vooral een gezond 2020 toe te wensen.

6 Replies to “Mijn jaaroverzicht 2019”

 1. Mijn allerliefste neef, een zeer mooi mens, hart op de juiste plaats, zorgzaam eerlijk en trouw. Een zeer duidelijke mening en visie. Een kanjer waar ik zielsveel van houd en mijn gezin ook ook al zien we elkaar jammer genoeg niet zo vaak. We wensen jouw en je gezin het allerbeste en snel keer bijbuurten in 2020

 2. Geweldig stukje corne!

  Een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2020 toegewenst, voor de gehele familie Bertens. Topper!

 3. Mooie woorden, open en transparant zoals je altijd bent. Een man met een hart van goud en zo jammer dat niet iedereen dat zit.
  Ze beoordelen je vaak alleen op de buitenkant, wat zo jammer is. Want elk woord wat jij uitspreekt zit een gedachte achter. Daar zouden sommige onder ons eens beter naar moeten luisteren.

  Een man met passie voor de badminton, zijn werk en altijd klaarstaat voor iedereen die jou respecteert.

  Jij bent een top vent, dat blijkt wel weer hoe je dit jaaroverzicht schrijft, recht uit het hart.

  Ik wens jou, je gezin en degene die je dierbaar zijn het allerbeste toe voor de mooie tijd die jou nog gaat brengen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.