Lichtpuntje is in het zicht…

Lichtpuntje is in het zicht…

Op 16 maart 2020 kregen we te horen dat sporthallen en sportscholen 3 weken dicht zouden gaan, dat was toen al balen. Daarna kregen we nog eens een tegenslag dat alle maatregelen omtrent het binnensporten werden verlengd tot 1 september 2020. En als echte liefhebber van het badmintonnen en dat ik graag bij Basic-Fit train, was dat alleen maar teleurstellend. Maar….er is een lichtpuntje in zicht!

Als alles doorgaat mogen we vanaf 1 juli 2020 weer gaan trainen bij Basic-Fit en gaan de sporthallen weer open. Al zal het badmintonnen lang niet hetzelfde mogen uitgevoerd worden vanwege de 1,5 meter maatregel, waardoor dubbelen nog niet uitgevoerd mag worden. En eerlijk gezegd ben ik geen enkelspeler meer. Dus kijken hoe we dit dan creatief kunnen gaan oplossen met het badmintonnen.

Maar wat wel een leuk vooruitzicht is, is dat ik de trainingen bij Basic-Fit weer kan gaan oppakken. Ook dat zal bij de sportscholen met de 1,5 meter ingericht moeten worden en zal ik bij Basic-Fit vooraf moeten reserveren om te kunnen trainen. Maar dat neem ik dan maar op de koop toe, want ik kan gewoon weer gaan trainen. Dan kan ik eindelijk weer mijn energie kwijt. Ik heb het wel enorm gemist en ook mijn lichaam.

In de maanden dat ik niet heb kunnen trainen zoals ik dat zo graag deed, ben ik toch wel 6 kilo aangekomen. Dus die moeten er weer afgetraind worden, dat is het eerste doel wat ik mijn eigen voor ogen heb. Daarna weer kijken of ik mijn oude doelen weer kan aanscherpen om daarin door te pakken als ik mijn lichaam weer op het niveau heb gebracht van voor de corona-maatregelen.

In oktober had ik ook weer een badmintontoernooi in Engeland gepland, net als vorig jaar weer naar Kent. Maar als het toch doorgaat, sla ik het dit jaar wel over. Het gaat mij gewoon niet lukken om in zo’n korte tijd weer helemaal fit te zijn om te kunnen knallen daar. En het is natuurlijk ook nog de vraag of het allemaal wel doorgaat, want het is een evenement met flink wat deelnemers. Dan zou het goed kunnen dat dit ook nog niet mag volgens de Engelse corona-maatregelen. Dan maar kijken of we in 2021 weer naar Engeland kunnen voor een internationaal badmintontoernooi. We zullen het zien….

Maar het belangrijkste is nu dat we weer mogen en kunnen gaan trainen vanaf 1 juli 2020, mits er geen wijzigingen komen binnen de maatregelen. En jeetje, wat heb ik dat gemist zeg! Ik heb er echt weer zin in om te gaan trainen!

Blog