Klussen in huis…

Klussen in huis…

Zoals vele mensen in deze vervelende corona-tijd, ben ik ook maar aan het klussen gegaan in huis. Je moet wat als je weinig mag van het Kabinet en samen met mijn vrouw wilde wilde ik al een tijdje terug naar de 1e verdieping van het huis. En mijn zoon wilde al een tijdje op zolder slapen. Uiteindelijk dan toch maar de grote verhuizing in gang gezet.

En klussen is toch wel iets wat ik ook graag doe, al werkt mijn rug niet altijd even goed mee. Met zagen, timmeren en schroeven sta ik net vaak in een verkeerde houding. Maar je moet er wat voor over hebben, om er iets moois van te maken. Dus! Handen uit de mouwen en beginnen met de verbouwing…

Na jaren op zolder te hebben geslapen, wilde ik weer terug naar de eigenlijke kamer waar we sliepen voor de kinderen waren geboren. Een ware volksverhuizing is het geworden. Mijn dochter naar de kamer van mijn zoon, mijn zoon naar zolder en wij een etage naar beneden op onze oude slaapkamer.

Een paar bussen muurverf en latex gehaald en de muren weer opgefrist van onze nieuwe oude slaapkamer. Dan knapt een kamer ook al snel op natuurlijk. Wat leuke laminaat erbij kopen, wat er binnen een halve dag er ook weer in lag, met bijpassende plinten.

Klussen in huis
Laminaat erin gelegd met bijpassende plinten

Gelukkig hoefde we niet lang te wachten op de nieuwe slaapkamermeubels, ondanks dat bij veel winkels flinke levertijden hebben in deze corona-tijd. Maar het nieuwe bed en de nieuwe hangkast waren er binnen enkele dagen, nadat we ze hadden besteld.

We zijn uiteindelijk blij met het eindresultaat! Het heeft wat zweet gekost, maar dan heb je ook wat na een ruime week klussen.

Een echte mancave…

De grootste verbouwing was onze oude slaapkamer op zolder verbouwen tot een echte mancave voor mijn zoon. Ik had op deze kamer alles op maat gemaakt, zoals een grote hangkast en een vast tweepersoonsbed. Gelukkig konden we grote hangkast laten staan en hoefde ik alleen het tweepersoonsbed om te bouwen naar een eenpersoonsbed.

Klussen in huis

Werken met spanning

Niet dat mijn zoon nu constant in mijn nek zat te hijgen om de spanning nog wat op te voeren, al was hij heel ongeduldig hahaha, maar een jongen kan veel wensen hebben. Dus moest er her en der nog wat kabels worden gelegd zodat hij genoeg aansluitingen kreeg voor alles wat hij wilde aansluiten in zijn heuse mancave

Gelukkig dat zijn vader vroeger elektromonteur is geweest, waardoor dit appeltje-eitje was natuurlijk. Want stroom aanleggen moet gewoon veilig aangelegd worden. Je wil tenslotte geen brandje in huis door slechte aansluitingen.

Op een paar kleine afwerkpuntjes na, is zijn slaapkamer, ik bedoel zijn mancave, dan ook weer klaar. Die jongen weer helemaal tevreden en we zien hem haast niet meer beneden. Hij heeft het echt goed naar zijn zin. Voelt zich er al helemaal thuis.

Onlangs heeft hij zijn mancave versiert met kerstverlichting en zelfs een leuk kerstboompje. Het is een goede zet geweest om alles om te bouwen. We zijn allemaal goed tevreden, ik slaap heerlijk in mijn nieuwe bed op mijn nieuwe slaapkamer.

En desondanks mijn rug vaak tegen werkt bij het klussen in huis, is het mij allemaal reuze meegevallen. Het volgende zal de huiskamer wel worden, om die weer eens lekker op te frissen….

Blog