Het is weer zo ver, de klok moet weer een uurtje verzet worden naar de zomertijd. Oftewel moeten we op de werkdagen weer een uurtje eerder opstaan en gaan we in de avondje een uurtje eerder naar bed.

Ik ben één van die mensen die ‘s avond al vroeg de klokken ga verzetten, dat je alvast een beetje kan wennen, hahaha. Gedoe allemaal weer, terwijl er al zolang over gesproken dat men af wil van de zomer- en wintertijd. Maar waarom het dan niet wordt doorgezet, is dan weer de vraag. Zal economisch wel weer voor problemen zorgen, iemand zal er nog wel van profiteren, denk ik dan.

Maar dit weekend is het dan toch weer zo ver, op zondagochtend 26 maart 2023 zal om 02:00 uur de klok voor vele weer automatisch naar 03:00 uur gaan. Misschien nog her en der wat tijdens verzetten op de zondagochtend, zoals misschien het klokje op de magnetron, de ouderwetse koekoeksklok, maar veel van onze apparaten gaan tegenwoordig automatisch mee met de zomertijd.

En als het niet automatisch gaat, dat zal het net als bij Bertjan en Bert weer een gedoe zijn en zal de klok handmatig verzet moeten worden.

Was er net aangewend dat het ‘s morgens als ik naar het werk ga al licht was, nu weer een korte tijd dat ik ‘s morgen weer in het donker weg ga, maar in de avond zal het weer lekker langer licht zijn.

Dus beste lezers, niet vergeten je de klok dit weekend te verzetten naar de zomertijd!!

One Reply to “Klok verzetten….”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.