Met de kerst van 2020 hoopte we nog dat we de kerst van 2021 weer als vanouds konden gaan vieren, het huis helemaal vol met de mensen die je lief hebt. Maar helaas is ook dit jaar weer kerstmis met corona-maatregelen. Weer niet de kerst waar vele op hadden gehoopt. Maar we zullen er het beste van moeten maken…

Op zaterdag 18 december 2021 om 19:00 uur kregen we weer het slechte nieuw, Nederland gaat weer op slot middels een harde lockdown. Waar vele ineens hun geplande kerst in duigen zagen vallen. Niet gezellig het hele huis vol met al die mensen die je zo dicht op het hard liggen. Maar een maximum van 4 bezoekers is het advies vanuit de overheid.

Maar wat te denken van al die ondernemers die flink hadden ingekocht voor de drukste week van het jaar, en hoeveel schade ondergaan de horecaondernemers weer, die steeds weer keihard de dupe zijn van de lockdowns. Te triest voor woorden!

En als je dan bedenkt dat alleen essentiële winkels open mogen en dan de slijterij om de hoek ook op mag, dan lijkt het erop dat we ons verdriet wel mogen wegdrinken. Maar volgens mij ligt het heel anders….

Achter elke niet-essentiële winkel staat een persoon, een gezicht, maar vooral een mens. Een mens die iets heel normaals doet, namelijk werken voor de centen om zijn/haar gezin te onderhouden.

Niet-essentiële winkels bestaan niet!!

Laten we deze mensen niet vergeten en ze steunen door toch via Click & Collect bij hen te kopen en niet massaal de grote webshops te gaan spekken. De kleine ondernemers hebben ons juist nu hard nodig.

Laten we positief blijven

Hoe vervelend het allemaal ook is, zullen we met z’n allen positief moeten blijven om hier doorheen te komen. Laten we er toch een mooie kerst van proberen te maken met de mensen om je heen. Met een hapje en een drankje, met een lach en ook die traan.

Geniet van wat je hebt en niet treuren om wat je niet hebt. Het geluk zit in de kleinste dingen om je heen. Pak de momenten vast en maak er mooie herinneringen van. Ook juist voor de mensen die slechtere tijden tegemoet gaan, om wat voor reden dan ook. Probeer die herinneringen te bouwen met de mensen van wie je zoveel houdt.

Ik wil via deze weg dan ook iedereen hele fijne dagen toewensen. Geniet en pak de mooie momenten vast, laat dit toch een onvergetelijke kerst worden, ook al is dit niet de kerstmis waar je op had gehoopt. Geniet en blijf gezond!

4 Replies to “Kerstmis met corona-maatregelen”

  1. Dat vind ik een hele mooie quote die je daar hebt neergezet, dat er géén niet-essentiële winkels bestaan. Ben ik het helemaal mee eens!!!!!

  2. De winkels hadden het al zo moeilijk door bol en al die anderen en daarna weer terugsturen ik bespaar mijzelf liever een rit. Kerst onderling kan ook ik denk vooral aan de mensen die alleenstaand zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.