It’s beginning to look a lot like Christmas

It’s beginning to look a lot like Christmas

Elk jaar kijk ik in deze tijd van het jaar uit naar de feestdagen, ruim twee weken vakantie en deze doorbrengen met het gezinnetje. Samen met Kerstmis vieren, genieten van de kleine dingen. Maar dit jaar heb ik dat nog helemaal niet, door alles wat we niet mogen vanwege de corona-maatregelen. En toch hebben we in huis al de gezelligheid in huis te halen…

Bijna twee weken geleden al de zolder op gekropen om het kerstdorpje onder het stof vandaan te halen en deze opgezet. Dat bracht al een beetje meer sfeer en gezelligheid. En deze week heeft mijn vrouw en mijn zoon de rest van de kerstspullen ook maar van zolder gehaald en alles weer in de kerststemming gebracht.

En dan begin je toch wel een beetje het gevoel “It’s beginning to look a lot like Christmas” te krijgen, door al de gezellige lichtjes in huis.

Je moet wat in deze ongezellige tijden, dat je alleen veel thuis zit. De vooruitzichten naar de kerst toe zien er ook niet echt feestelijk uit, als je het kabinet moet geloven. dan ben je al lang blij dat je met je gezin kan samen zijn in je eigen woning.

Kerstverlichting in de conifeer

Nog veel meer lichtjes…

Maar we laten het de sfeer niet bederven, we gaan er gewoon wat leuks van maken. Dan maar wat extra lichtjes her en der ophangen, de sfeer in huis en om je huis creëren.

Dus conifeer in de tuin moest er dit jaar ook aan geloven, ook deze heb ik volgehangen met gezellige verlichting. De sfeer en gezelligheid begint er nu toch echt wel in te komen.

Nu kijken of ik langzaam toch dat gevoel ga krijgen om het jaar af te sluiten. Popelen om je laatste e-mail op je werk te versturen, je laptop af te sluiten en dan keihard “Driving Home for Christmas” in de auto draaien en mee te blèren met Chris Rea als je onderweg naar huis gaat om ruim twee weken gewoon te kunnen genieten van je gezin.

Ik verwacht nog wel dat ik dat gevoel ga krijgen. Alleen zal het dit jaar niet Driving Home for Christmas zijn, gezien ik grote deels thuis aan het werken ben. Maar ach, dat zal de pret dan niet drukken en heeft mijn gezin gewoon even pech als ik het nummer keihard in huis aanzet en dan ga mee blèren….

Blog