Het zat er aan te komen, dat we nog langer worden opgesloten als een stel kleine kinderen die huisarrest hebben gekregen, gezien het Kabinet nog géén versoepelingen bekend maakt, maar wel heeft besloten om de avondklok te verlengen tot en met 2 maart 2021. Ik wordt er echt niet vrolijker van…

Nadat we het afgelopen weekend een flink pak sneeuw over ons heen hebben gehad hier in Brabant, krijgen we er ook nog eens een verlenging van de avondklok bij. Niet echt iets om vrolijk van te worden, zeker ook niet met al dat thuiswerken van de afgelopen maanden. Je zou er bijna depressief van worden dat elke dag er hetzelfde uitziet.

We lijken wel een stel kleine kinderen die huisarrest hebben gekregen, we kunnen en mogen gewoon niets meer. Ja, thuis zitten! En thuiswerken, als je de mazzel hebt dat je thuis kunt en mag werken. Niet iedereen heeft die mogelijkheid natuurlijk.

Al hoewel dat ik het afgelopen weekend echt bont heb gemaakt hoor. Ik ben zaterdagochtend met de auto weggeweest, even wat boodschappen gedaan. En zondag heb ik heerlijk sneeuw staan ruimen, een flink dik pak wat er was gevallen. Dus het is echt helemaal te gek geweest. Leek wel een feestje!

Niets spannends aan

Maar verder is er weinig spannends aan op dit moment. Vooral elke avond binnen hangen, niets iets leuks kunnen gaan doen, bijvoorbeeld sporten o.i.d.

Nope! We jagen er maar flink wat mb’s doorheen met Netflix en Prime, zodat de glasvezel op straat nog lekker warm blijft. Maar verder? Ik vind er echt weinig spannends aan…

Of je moet een hele enge thriller opzetten, dan kan het misschien nog wel spannend worden. Maar verder? Er is toch helemaal niets aan om zo je dagen door te brengen?

Niet sporten, geen badminton, geen carnaval, geen leuke feestjes in het vooruitzicht, geen vakantie, helemaal niets dan alleen thuis zitten. Je zou er echt depressief van kunnen worden.

We mogen weer open…

Tja, er is ook nog wel wat positiefs hoor, want ik mag weer klanten ontvangen voor mijn bedrijfje, al is dat nog wel met strenge corona-maatregelen en enkel voor het afhalen van bestellingen, maar het mag weer.

Wat dan wel jammer is, dat ik net in een branche zit die direct gekoppeld zit aan activiteiten die te maken hebben met de sporthallen. En die gaan nog niet open! Dus zal ik nog weinig klandizie hebben. En nee, zal daarover niet gaan klagen, want het mag weer.

Maar als men nu eens besluit dat in Nederland de kappers weer eens open mochten? Niet voor mij hoor, ik jaag twee keer per week het scheermes over mijn kale bolletje heen. Maar voor de mensen die het wel nodig hebben, die nu met zo’n ooievaarsnest op hun hoofd rondlopen of zo’n Ma Flodder Kapsel?

Al is het alleen maar voor het sociale aspect, dat mensen zich weer een beetje beter en prettiger gaan voelen. Net zoals in België, waar ze binnenkort wel de deuren mogen openen van de kapsalons. Geweldig toch?

Geef de mensen even weer wat leuks, dat ze hun eigen weer lekkerder in hun vel voelen zitten. Het is maar iets kleins, maar zo’n groot gebaar.

Ik zit de laatste tijd ook lekker in mijn vel, lekker strak in mijn vel, kan ik wel zeggen, door al die corona-kilo’s. Maar ik heb dan ook echt geen kapper nodig. Of misschien voor het haar op mijn rug?

Het is nog even wachten…

Ik denk dat het niet nog even wachten is! Ik heb allemaal het vermoeden dat de corona-maatregelen ons nog wel bezig gaan houden tot aan de zomer. Dat we dan waarschijnlijk weer redelijk wat mogen. Want als je nu al t/m 2 maart een avondklok hebt, duurt dat ook zeker weer twee á drie weken voor een volgende versoepeling zich zal aanmelden. Dan zitten we al weer tegen eind april van dit jaar.

En dan zullen waarschijnlijk wat pretparken e.d. opengaan, misschien een bioscoopje kunnen pakken. Heel misschien met het mooie voorjaarsweer eind april begin mei op een terrasje een drankje drinken? Of ben ik dan al te optimistisch?

Ik gun het de horeca al veel eerder hoor, van mij mogen ze nu al open, maar verwacht dat echt niet eerder dan in ergens in april. Het is afwachten, maar verwacht tot de zomer er weinig van. Maar laten we hopen dat het nu in een sneltreinvaart allemaal de goede kant op gaan en dat we flink kunnen gaan feesten, wat ze in Wuhan al weer een tijdje aan het doen zijn….

3 Replies to “Ik wordt er echt niet vrolijker van…”

  1. Zo heerlijk hoe je deze blog weer schrijft. Hihihi

    En inderdaad zou het openen van de kapsalons wel mensen weer wat meer blijheid geven. En volgens mij hebben de kapsalons bewezen dat ze volgens de corona maatregelen hun klanten kunnen knippen.

  2. Zowel bij jullie als hier bij ons zie ik in termijn veel faillissementen aankomen
    Zeker in de horeca en kleine zelfstandigen.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.