Het is er weer tijd voor, om het werk neer te leggen! Laptop uit, iPad uit, werktelefoon helemaal uit en even geen collega’s die een hoop van je verwachten. Nee, even vier weken helemaal niets! Ik was er wel weer aan toe hoor….

Sommige zullen wel zeggen, nu alweer vakantie? Maar is voor mij alweer lang geleden dat ik echt vakantie heb gehad. Ook al zat ik vanaf ergens in november al thuis en pas weer ergens in maart ofzo weer langzaam aan het werk gegaan, maar met een burn-out in je lijf heb je niet echt vakantie hoor, dat kan ik je wel zeggen…

Al weer enige tijd weer fulltime aan het werk, maar toch moet je steeds waakzaam zijn dat je niet weer in die zelfde valkuilen stapt. Dat kost steeds weer energie en je merkt dat ondanks je weer volledig aan het werk bent, die burn-out echt nog wel zijn nasleep heeft in je lichaam. Dus tijd voor vakantie!!

Even niets wat moet, maar gewoon omdat het kan en je het wil. Genieten van de vrije tijd en genieten van je gezin. Verder moet er niets! En dat is waar bij mij vakantie altijd om gaat, het niets moeten. Wat ik allemaal ga doen in die vier weken? Bij tanken en verder zie ik wel wat de dag op dat moment brengt. Leuke dagtripjes maken ofzo….

Even de boel resetten

Zo fijn als je niets moet, geen verplichtingen hebt, geen collega’s die je hulp even nodig hebben. Gewoon niets! Natuurlijk help ik graag collega’s, maar die zullen toch echt even vier weken moeten wachten. Ze kunnen mij mailen, bellen, whatsappen, maar dat ga ik toch pas allemaal weer vanaf 5 september oppakken en langzaam dan de draad weer oppakken.

Nu ga ik eerst even de boel weer resetten. Even de afgelopen maanden voorbij laten gaan in de gedachte, het van je afgooien, je hoofd leegmaken. Daar heb ik altijd wel een paar dagen voor nodig, om de echte vakantierust te vinden. Niet meer aan je werk denken. Gek gezegd, het is maar werk!

Dat gaat ook wel zonder mij door, ze kunnen mij echt wel missen op het kantoor. En anders hebben ze gewoon effe pech. Nu is het toch echt mijn tijd en niet die van hen. En ik ga het er ook lekker van nemen en na de vakantie zien we wel weer…

Tijd voor mijzelf en mijn gezin en vrienden. Natuurlijk gaat mijn bedrijfje nog gewoon door, maar alleen op gepaste tijden en wanneer ik zin heb. Maar klantjes voor een nieuwe bespanning in hun favoriete badmintonracket zijn er altijd wel. Is ook niet erg, want het bespannen van een racket is ook een stukje ontspanning voor mij. Alleen nu zal men moeten wachten tot ik tijd en zin heb, want het is vakantie. Maar bijna alle klanten hebben dar echt wel begrip en respect voor. Ik sta tenslotte het hele jaar al voor ze klaar.

Wat komt er na de vakantie?

Niet dat ik er mijn eigen al druk over maak, maar na de vakantie wil ik toch wel eens een andere weg gaan bewandelen, vooral op mijn werk wil ik eens andere deuren openen, nieuwe kansen pakken, wellicht een heel andere richting in dan ik al jaren aan het bewandelen ben. Er zijn al wat ideeën die ik intern op kantoor heb besproken en ga bespreken, maar daarover later meer zodra er meer over bekend is en bepaalde afspraken zijn gemaakt. Voor nu maak ik er mijn eigen niet druk over, maar wil wel eens wat anders, iets heel anders dan ik de afgelopen jaren heb gedaan. Komt vast ook weer goed….

Tja, wat komt er nog meer na de vakantie? Natuurlijk zal het nieuwe badmintonseizoen van start gaan, het seizoen dat ik na 10 jaar afwezigheid mijn rentree ga maken in de badmintoncompetitie. Stiekem vind ik het best leuk, want zoals eerder in een vorige blog verteld, zal ik met mijn zoon in het zelfde team komen bij BC Culemborg. Samen met hem de herendubbels gaan spelen. Natuurlijk zal ik ook één van de gemengddubbels en (helaas) ook één van de herenenkels. Helaas, inderdaad, want ik speel niet graag meer een herenenkel. Maar we zien we hoe dat weer gaat lopen….

Verder zal ik ook mijn assistentie gaan leveren bij de trainingen van de senioren van BC Shot Dongen, waar ook mijn zoon zal gaan trainen, naast de trainingen en het spelen bij BC Culemborg. Hij wil grotere stappen gaan maken in het groeien van zijn badmintonspel, dus leek ons dit een mooie optie!

Dus er komt na de vakantie nog genoeg op mijn pad waar ik energie in kwijt kan, maar wat mij ook genoeg energie zal opleveren. Dat is wat ik belangrijk vind, dat ik geen negatieve energie slurpende zaken op mijn nek haal, maar juist de dingen op pak die mijn positieve energie geven. Dus ik zie het allemaal wel zitten wat ik na de vakantie ga oppakken.

Even promoten…

Normaal doe ik graag barterdeal (ruilhandel) via mijn website, dus ik promoot een artikel van een bedrijf waarvoor ik in ruil het artikel mag behouden. Dus een win-win situatie voor beide. Maar omdat ik nu zo trots ben op wat mijn zoon allemaal aan het doen is, maak ik even gratis reclame voor hem.

Naast dat hij met zoveel enthousiasme met het badmintonnen bezig is en nu al heel veel zin heeft in zijn nieuwe opleiding waar hij graag de ICT-wereld in wil gaan, is hij ook begonnen met het opzetten van zijn eigen bedrijfje. op JooBee.nl heeft hij zijn eerste eigen webshopje gebouwd. Helemaal zelf en wat hij de komende tijden verder wil uitbouwen.

Nu zweeft hij nog veilig onder de vleugels van mijn onderneming, maar later wil hij echt volledig zelfstandig zijn eigen bedrijfje runnen. En ik moet zeggen, zijn eerste webshop is al leuk aan het worden. Nu nog met wat kleine en simpele artikelen, maar de bedoeling is toch wel dat hij later bijvoorbeeld t-shirts gaat aanbieden die je dan zelf kan ontwerpen met een leuke bedrukking. Maar dat komt nog wel, de eerste stap is gezet en dat vind ik al heel knap.

Hij zou het leuk vinden als je alvast een keer een kijkje wil nemen op zijn eerste webshop: JooBee.nl

One Reply to “Ik was er weer aan toe”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.