Houd de dief…..!!

Houd de dief…..!!

Als ik niet hoef te werken en het niet regent, loop ik elke morgen even langs mijn vijvertje, even kijken naar de vissen die al druk in de weer zijn en genieten van de mooie natuur in en om de vijver. De laatste dagen genoot ik van de mooie lelie die wat op gekomen en elke dag zijn mooie kleuren laat zien als deze helemaal open is.

Ik kan daar enorm van genieten hoe mooi de natuur kan zijn, elke dag zie je wel weer wat anders. Gister kwam ik op internet er nog een mooie spreuk over tegen….

The earth has music for those who listen

Twee dingen waar ik van kan genieten, muziek en natuur. Dus voor mij was het een mooie tekst die ik zeker ook zo zie.

En vanmorgen was het weer hetzelfde ritueel toen ik uit bed kwam. Als eerste doorlopen naar de keuken, het Senseo apparaat aan en een bakje heerlijke koffie tappen.

De achterdeur van het slot halen en met het verse bakje koffie in de hand eerst even langs de vijver lopen om naar de vissen te gaan kijken.

Ik zie op de rand twee roze blaadjes liggen, in de kleur van de waterlelie. Vreemd! Ik kijk verder in de vijver, opzoek naar de gesloten knop van de waterlelie. Maar tot mijn grote verbazing is deze weg, gestolen, abrupt van zijn stengel gehaald….

waterlelie
De knop van de waterlelie is gestolen…

Wie doet nou zoiets? Ik vermoed een Ekster! Want welke vogel in je omgeving steelt er brutaal iets uit je tuin. Vaak zijn dat toch wel de Eksters die er met alles van door gaan wat los en vast zit in je tuin.

Maar wat heeft een Ekster aan een knop/bloem van een waterlelie? Is het gewoon voor de heb om in zijn nest te leggen? Ik weet het niet….

Wel jammer, want het was een mooie bloem. Gelukkig is de tweede bloem al bijna boven, dus die zal volgende week ook wel in bloei staan. Maar wel echt jammer, dat de mooie bloem is verdwenen uit mijn vijver, voordat deze was uitgebloeid.

Blog